facebook
twitter

Горещи новини

НАП ще плати глобата си с парите на засегнатите от нея данъкоплатци

Агенцията безпроблемно ще погаси санкцията с парите от бюджета, няма да има орязване на заплати и бонуси, обяви финансовият министър Владислав Горанов
17217
Илияна Кирилова

НАП може да плати глобата, която ще й бъде наложена заради изтичането на данни на милиони български граждани. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от БНР

"В държавния бюджет има средства да бъде погасена санкцията и това няма да се отрази на хазната, нито ще се наложи привличането на допълнителен финансов ресурс". Това стана ясно от думите на финансовия министър. Санкция единствено ще понесат "онези терористи, които пробиха данните на приходната агенция", обявява бодро той, сякаш парите ще дойдат от неговия или от на ръководителите на НАП джобове.

Горанов обясни и че няма да има орязване на бонуси и заплати и че става дума просто за една нетна операция. По негови думи нямало и да има наказани. Според него оставките, които са подали двама IT специалисти, са напълно достатъчно.

На практика думите на финансовия министър означават, че глобата ще бъде платена от парите на същите тези данъкоплатци, чиито лични данни изтекоха в публичното пространство.

Както в. "Сега" съобщи още във вторник, КЗЛД ще наложи санкция за милиони на НАП заради теча на лични данни. Актът за административно нарушение ще бъде връчен на агенцията в петък, като тя има право да изрази своите възражения в тридневен срок. Конкретният размер на глобата ще стане ясен след този срок, вероятно в идващият четвъртък.

Ключови думи:

глоба, НАП, Горанов, плащане
22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Съдът остави за постоянно в ареста шефа на "ТАД груп"

05.12.2019

407
Как арестът замени присъдите
НАП напомни на родителите да кандидатстват за данъчни облекчения

04.12.2019

МИЛА КИСЬОВА

260

Коментари

Starboard

Браво на фотографа. Понякога маската пада. Това изражение "мисли" за нас - как да ни вдигне пенсиите, как да ни лекува безплатно ...

Stern

Демек от бюджета ще бъдат приведени милиони към ... бюджета?

Или хитрината ще е, че ще излязат от гласувания бюджет и ще влязат в някакво перо "Приходи от глоби", с което МС, разбирай Той, могат да се разпореждат по свое усмотрение? Например предизборно да сложат лампи на селски стадион?

Тодор1

Идиотско решение от идиотски министър на държавата на идиотите дето не ни дреме за нищо.

urupuchi

 В държавния бюджет има средства да бъде погасена санкцията

 

Аз това не го вярвам. Когато парламентът е гласувал бюджета, тази санкция не е съществувала. Колко пари са заложени в бюджета за 2019 за погасяване на  санкции, м ?

JollyRoger's

Кадрото е уловило Горанката в момента, в който разказва на кръстника си (единия) за земетресението в Перник...

НАП да внесе глобата в Сребърния фонд, който куратора на кръщелника издумка и в който няма да постъпят парите от софийското летище, както е по закон.

Стоф

Нагли. Държавните служители нямат никакво основание за да бъдат осигурявани от данъкоплатците. 

Solace

Значи да благодарим на КЗЛД, че глобата е толкова ниска. Но и в тая комисия ще си разделят бонус на база прибраните (тази ще е ефективно прибрана глоба). Въобще, с нашите пари ще се отчете бая работа и бая бонуси. Свинщина...

Интервал

Поне от министър Влади нЕма изненади. Всичко си е точно толкова безхаберно и нагло, колкото се очаква да бъде от подобен гербав кадър :)

Светлоносец
снимка на Светлоносец

До колкото знам има закони в България. Неможе да глобяват НАП. Това е все едно някой да блъсне с МПС човек фатално на спирка и КАТ да глоби шофьора 50 лв. за превишена скорост. Тука има застрашаване на национална сигурност от действието на хакера и бездействието на И.Д. на НАП нарушавайки регламент GDPR. Колкото е виновен хакера, че е извършил това действие, толкова е виновен НАП заради бездействие по GDPR. Така че Горанов да не използва катаджийски език “ЩЕ СЕ ГЛОБЯВАМЕ ЛИ”. Има юристи в тези министерства, агенции и комисии, използвайте ги, защото се излагате. Прокуратурата защо си трае по престъплението в НАП, освен извършител има съучастници, длъжностни лица допуснали да се извърши ПРОНИКВАНЕТО И ИЗТОЧВАНЕТО, бездействие, неглижирали, пренебрегвали, нехайство и подценяване с грижа на лош стопанин нарушавайки закони и регламенти. Направо ми прилича на ОПГ на министъра на финансите и прокуратурата в защита на И.Д. на НАП.

Тодор1

👍

Светлоносец
снимка на Светлоносец

Това е твърдение на прокуратурата по отношение на ТАД груп, но незначи че не е вявро. Какво е национална сигурност? Когато се застраши всеки един член от обществото от случайни и масови хакерски атаки, това означавали, че е застрашена на националната сигурност?  Това че данните ги има ЦРУ, е по сигурно от това, че ги декларираме пред НАП. Безумно е да се говори за глоба, която ще се плаща от пострадалите, незаконно е да се налага глоба, ако това е престъпление. ОЧЕВИДНО ИМАШ ЛИ ПАРИ И ВЛАСТ, ТИГРЕ, ТИГРЕ, В ЗАТВОР НЕ ВЛИЗАШ. БТВ изнесе данни с интервю на Горанов, че бюджета на НАП бил 231 млн. лв. годишно, като плащат за ток вода и телефони 30 млн.лв. В НАП работят 8000 служители, ако 60% от бюджета отива за заплати означава, че всеки служител получава 1442,7 лв средна месечна работна заплата. Понеже масата от данъчните получават по средно месечно 1000 лв., може да се предположи, че 70% редови служители или 5600 данъчни получават 67,2 млн лв годишно за заплати, а ръководния състав от 2400 началници получават средномесечна заплата от 2479,16 лв. или 71,4 млн лв.годишно. Следващия въпрос е освен за ток, вода и телефони от 31 млн.лв. годишно за какво се харчат останалите 61,4 млн лв. годишно, че Горанов така лесно декларира “няма проблем НАП да плати глобата”. Тука май има заровено куче, освен неистовия страх да уволни и вкара в затвора Изпълнителния Директор на НАП. 

ivanko77

Тъжно е че това е министър на финансите е ясно не осъзнава идеята на една такава глоба - наказание, което да е достатъчно драстично и да наказе служителите на едно ведомство, за да не го допускат отново,а в дадената ситуация и бонусите ще си получат, абсурд. В нормално предприятие, една глоба би означавало доста орязвания после.

Недоверчив

Рядко съм виждал човек, който да гледа по-злобно от тоя некомпетентен тулуп на снимката. Като си представя, че тоя решава съдбите на цели съсловия ми става срашно. Само аз ли виждам, че тоя ни мрази откровенно. А злобно стиснатите му по женски устенца издават и колебания в сексуалната му ориентация...

Тринити

Сюрмаф ВлаТко освен страшлив е и откровено нагъл Акълът му и пет пари не чини, та да измисли някакво по--свястно оправдание . 

Wolf ACE

Откровенните глупости на тоя показват, че никой от заобикалящите го нито е вдянал, нито си дава никаква сметка,  за какво иде реч с този пробив..

Както са казали хората - "Който има очи - да гледа, която има уши-да слуша!"...

Не са те идиотите... а тия, дето гласуват за тях...

Апропо - влаТко, най чистосърдечно и без да се притеснява, показва какво прави със счетоводството на държавата открай време - елементарни врътки и хватки.

Така безпроблемно Светиня му може да фърга бомби, че е повишил БВП-то с 50%, примерно или излишъкът е 10 милиарда или пък каквото му душа сака...

Invisible

   Гербаджийските управи измислят какви ли не простотии, само и само да хранят колкото се може повече техни хора.

   Всъщност хранят ги гражданите.

   "Синя зона" в град с 50-60 хиляди население.

   40 човека я обслужват. Сигурни избиратели.

  А три платени паркинга решават проблема.

   Раздути общински служби пълни с "калинки".

   И още, и още.

   Така, че издънките на тия по върховете почти няма да се отразят на резултатите от местните избори.

 

  

 

 

  

 

HBK

Тая мъжка секретарка, подлога на бандитите, отговарящ за сектор „пари за крадене” е точно толкова вреден за популацията по територията, колкото друга една министерска колежка, оговарящ за сектор „енергетика на кражбата”. Извън всякакво съмнение е, че тези мафиотски подлоги рано или късно ще отговарят ако не пред „независимия Съд”, поне пред безпристрастната История.

 

Злодеянието на горния свирепогледащ индивид се състои не само в това, че е:

 

1. Измислил аферата с глобата, която ще излезе от хазната, ще влезе пак във нея, но във проветриво чекмедже, откъдето лесно ще попадне в нечии ръце.

 

2. Измислил далаверата с глуповататa патка от НАП (нали за това й именно качество е насадена в тази „институция”) и с наредената й „отпуска”.

 

3. Наказва популацията (и без туй наказана от бехаберието „по служба” на гореспоменатата патка) а не „институцията”-съучастник в далаверата.

 

4. Отказва наказание за ръководителите на „институцията” и дори ги заплашва с ... бонуси, нетни операции и безнаказаност.

 

... ами за невъобразимия тьопогязлък да се прави неразбиращ, че деянието заплашва не само „националната сигурност”, но и доста изтънелите джобове на популацията.

векилски

Горанов обясни и че няма да има орязване на бонуси и заплати и че става дума просто за една нетна операция. По негови думи нямало и да има наказани. Според него оставките, които са подали двама IT специалисти, са напълно достатъчно.

А ний, ний сме идиоти  

bobacko
НАП предупреждава всички данъкопладци, чийто лични данни изтекоха, че вече имат неплатени задължения към НАП. При неплащане в срок се начисляват лихви.
Георги Илиев Митев

ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...

Автор: Георги Илиев Митев

P.S. ПРЕСЛЕДВАН ОТ ПОЛИЦИЯТА

ГРАД СОФИЯ (2014).

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Министерът е лично засегнат в случая. 

Изтекоха данните за месечния хонорар на жена му, деклариран като доходи от консултантски услуги.

С платен корпоративен данък естествено. 

Закона е спазен до буква.

:) 

S luncho6
снимка на S luncho6

>>><<<
Всичко е гербова марка!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×