facebook
twitter

Горещи новини

Москва : България не защитава паметниците на съветските воини

Те са дали живота си за спасението на човечеството от нацизма, казва Мария Захарова
3275
ЕПА/БГНЕС архив

Властите в България не предприемат ефективни мерки за предотвратяване на актовете на вандализъм по отношение на паметниците на съветските войни-освободители. Това заяви по време на брифинг говорителят на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, предава Фокус като се позовава на  ТАСС.
„В нощта на 4 октомври е бил извършен пореден акт на осквернение на паметника на съветските войни в София“, отбеляза Захарова. „Настойчиво призоваваме ръководството на България да попречи на инцидентите с вандализъм срещу паметника в последно време и да гарантира неговата сигурност в съответствие с руско-българските споразумения“.
„Нужно е да констатираме, че българската страна така и не предприема ефективни мерки за недопускането на подигравките с паметника на съветските войни, които са дали живота си за спасението на човечеството от нацизма“, подчерта тя.

192

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Зоран Заев: София е задължена по договор да ни подкрепи за ЕС

14.10.2019

2497 15
Англичанин почина в София

14.10.2019

4097 38
Научен проект с българско участие спечели 10 млн. евро от ЕС

11.10.2019

865 7

Коментари

Страници

Pstr

МОЧА в музея на социалистическото изкуство никой няма да го закача, феновете му да си гледат там. Това нещо обаче няма място в центъра на София. Няма никакво основание да се държат паметници на режим, конкуриращ се по извратеност единствено с този на Хитлер. 

 

МОЧА трябва да се демонтира, а на негово място да се направи паметник на жертвите на комунизма. Редно е от рсукото посолство всяка година да поднасят цветя на този паметник и да молят за прошка, както германците молят за прошка за нацизма. 

Jules

***

Е6

Пак ли набиване на канчета от Москва? На тая няма ли кой да и обясни, че тези паметници са доста спорни и никой не може да харчи средства да ги пази в тази бедна и обрулена държава? Колко пьти едни и същи неща. Ми махнете ги накрая и да се свърши с тази мъка....

Pstr

Пак ли набиване на канчета от Москва?

 

Вместо да молят за прошка за страданията, които са причинили на народа ни, тези имат наглостта да реват, че не сме били пазили достатъчно старателно унизителното монументче, издигнато от безродници. 

ГАМЕН

Ми махнете ги накрая и да се свърши с тази мъка....  Ми да махнат и паметника на Васил Левски щото и на него грифоните му зачезнаха. А знам че Червената армия е посрещната с хляб и сол а явно твоя дядо се е криел в мазата тогава.

Krasimir Chenov

Вермахта също е посрещан радостно на много места. Но е агресор. Точно като сталинската разпасана банда наречена червена армия !

bananiskilogrami

До горните... то не е концерт по желание, моля оплакванията ТУК ➡️ http://armenskipop.com/

Pstr

До горните... то не е концерт по желание, моля оплакванията ТУК ➡️http://armenskipop.com/

 

русия да реве на арменския поп. При нас вече има трайна съдебна практика, че по този паметник можеш да си драскаш каквито искаш политически послания срещу съветската окупация. Даже прокуратурата и флаконът, с който си написал "окупатори" ти връща. Прочее, МОЧА няма статут на военен паметник и е едно пълно нищо. 

 

Ако някой съдия се окаже със савецко самосъзнание и дръзне да накаже някого за драскането по МОЧА, Съдът в Страсбург това чака. 

 

Мърдане няма. Който не е пожелал, той не се е изгаврил със смешното монументче. Без последици. 

bananiskilogrami

***

Mастар

Рискувайки силно да ви изненадам, ще ви кажа, че не съвстската армия е победила турците през 1878-ма. Ама пък съветската агентура и до сега управлява България. 

Пресен пример е как с гласовете на ГЕРБ и ДПС уредиха 40 милки за "социалиста" Гергов. 

 

ГАМЕН

Русия не риве, Русия реже топки драги справка Киев.

Jules

Недоклатените потомци на  бивши фашаги ги чакат голеееми разочарования. И те ще дойдат не само от Русия, а и от същия този Страсбург.

Krasimir Chenov

Гамен , вие сте получили гаменското си възпитание в Русия ?

Mастар

Еми нормално поведение, след като техните васали- меди и вальо и всички подобни тимаджии и ковачи управляват губернията. 

чевибара

Захарова да прати учтиви ихтамнети и да го защитават денонощно.

Pstr

Захарова да прати учтиви ихтамнети и да го защитават денонощно.

 

Могат да пратят двамата ихтамнети от Солсбъри. Така или иначе МОЧА е началната точка на гей парада, пък и половината фигури на мъже на този паметник се целуват така, както само другарите-каманисти си могат. Двамцата перфектно ще се впишат. 

ablepsia

Това нещо обаче няма място в центъра на София.

 

Това да го речеш на австрийците за паметника на площад Шварценбергплац.

Посъветвай ги също да раздигат и конната  статуя оттам - тъй де, кви са тез гевезлъци, рубладжийства и жужизми  - да се издигат паметници на победителите над узурпаторите на Европа.

Тъмно пиво

"Те са дали живота си за спасението на човечеството от нацизма, казва Мария Захарова"

 Добре са направили. Пусто да не бяха натресли на половин Европа комунизЪма, по-гадния брат на нацизма.

mi6osp.

Тъмно пиво

"Те са дали живота си за спасението на човечеството от нацизма, казва Мария Захарова"

 Добре са направили. Пусто да не бяха натресли на половин Европа комунизЪма, по-гадния брат на нацизма.

 

Точно така. Ако бе останал нацизма в Европа , отдавна да си изпушил през комина на концлагера .

Krasimir Chenov

Някои пък и след победата на комунизъма на фашизъма пак изпушиха , по-точно ги схрускаха прасетата в Белене. Това е доста по-комфортен вариант . Да не забраняваме , че нацистите все пак са само едни бледи подражатели на стандарта в занаята - ГУЛАГ !

ablepsia

Пусто да не бяха натресли на половин Европа комунизЪма, по-гадния брат на нацизма.

 

Подобни оплаквания - към Чърчил и Рузвелт.

Spandex Opener
снимка на Spandex Opener

ще е необходимо още време дорде чугунариата вдене че таз WWII е била Цоциалисти среу Национал-Цоциалисти

Jules

Този извод е направо за най-високата награда, която безпристрастен лекарски екип присъжда на историците-политолози - пациенти на  едно заведение близо да село Карлуково.

ablepsia

WWII е била Цоциалисти среу Национал-Цоциалисти

 

САЩ и Великобритания към кои спадат - към "национал-цоциалистите" предвид Мюнхенския сговор, сключен с Хитлер през 1938 г. А след като се съюзяват със СССР против Хитлер, перебежчики към  "цоциалистите" ли стават? 

otvrat1

срещу съветската окупация.

 

Окупация никога не е имало, но ако толкова много напиняш - оплачи се на украинския посланик Балканджи. Той отговаря за 3-ти украински фронт. А и знае български - ще се разберете.

nanyac

А съветските войски всъщност били отпускари с танкове гарантиращи спокойствието и реда за провеждане на референдум.

paragraph39

/:/ Захарова да прати учтиви ихтамнети и да го защитават денонощно.

....................................................................................................................

Пак да напомня/или да просветя незнаещите/:

Паметникът на Съветската/Червената/ армия НЕ е паметник само на войниците, сержантите и офицерите руснаци, а и на украинците, естонците, литовците, латвийците, грузинците, молдовците, азербайджанците и т.н., служили и воювали тогава в редовете на Съветската/Червената/ армия!

Така че, обругаването на паметника на Съветската/червената/ армия е обругаване НЕ само на руския Народ, но и обругаване на украинския, естонския, литовския, латвийския, грузинския, молдовския, азербайджанския и т.н. Народи!

И е жалко и гадно, че днешните държави и държавници на тези Народи оглушително мълчат за обругаването на техните сънародници, които са служили и воювали тогава в редовете на Съветската/Червената/ армия! ПФУ

nanyac

Оглушителното мълчание на тези народи означава, че не считат това за обругаване и не считат паметника за паметник на своите войни. Тези народи отдавна са установили, че съветската армия е по съвместителство и техен окупатор. Верно, че са служили в армията на окупатора, ама ти ще търпиш ли в центъра на София паметник на еничарския корпус?

ПФУ

Я кажи колко от тези народи се радват на дружбата на путинска РФ и колко от тях са пропуснали да получат ихтаментски или съвсем реални въоръжени конфликти в последното десетилетие?

duch

Прав си те си честват други национални воинни Бандера, някаква си там прибалтийска СС дивизия и т.н., а тези които дръзнат да честват случайно някой който е служил в съветската армия е подложен на линч изразяващ се в уличен побой, късане на дрехи и т.н.

ablepsia

Охтопик

 

Главорези в Сирия са задигнали два контейнера с хлор, докарани от международната разобщеност за инсценировка на химатака от "животното" Асад, убили са някой и друг бял каскет за целта, и са ги отнесли в района на Алепо, предавайки ги на терористи от друга групировка.

Да видим къде сега ще се инсценира химатака, предприета  от "животното" Асад "срещу собствения му народ"!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×