facebook
twitter

Горещи новини

МО обяви конкурс за 185 войници за Сухопътни войски

Търсят се танкисти, радисти, химици-разузнавачи, шофьори, готвачи, автоматчици, дори оператор на дрон
2036
БГНЕС архив

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за заемане на 185 вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски в градовете София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Казанлък, Плевен, Шумен, Благоевград, Сливен, Асеновград, Смолян, Пловдив и с. Мусачево, съобщава Министерство на отбраната.

До 22 март 2019 г. кандидатите, завършили граждански средни или висши училища, трябва да подадат лично писмено заявление за приемане на военна служба до командирите на военните формирования чрез структурите на Централното военно окръжие. Конкурсът ще се проведе за времето от 13 до 21 май 2019 г. и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.

Във военно формирование 28610 – София са обявени 5 вакантни войнишки длъжности за шофьори, специалисти по комуникационни системи и мрежи и др.

40 са обявените вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Втора механизирана бригада в градовете Стара Загора, Хасково и Ямбол. Там се търсят оператори на безпилотен летателен апарат, механик-водачи на МТЛБ, мерачи, шофьори на БТР, радиотелеграфисти, химик-разузнавачи и др.

Във военните формирования на 61-ва механизирана бригада в Карлово и Казанлък са обявени 40 войнишки длъжности за механик-водачи на БМП, автоматчици, гранатометчици, шофьори и др.

23 са обявените вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Единния център за начална военна подготовка в Плевен и Шумен. Там се търсят специалисти по експлоатация на комуникационни системи и мрежи, химик-разузнавачи, специалисти по счетоводен отчет на финансовите и материалните ресурси, радиооператори, радиотелеграфисти, радиотелефонисти и др.

Във военните формирования на Бригадното командване в Благоевград и Враца са обявени 12 войнишки длъжности, в 4-ти Артилерийски полк в Асеновград – 10; в Алпийския полк в Смолян – 10, във военно формирование 42 600 – Мусачево също 10. 

15 са обявените войнишки длъжности във военно формирование 26 240 – Сливен. Те са за механик-водач на танк Т-72, мерач на танк Т-72, шофьори, оператори по информационно осигуряване и др.

В 110-ти логистичен полк в Пловдив са обявени 20 войнишки длъжности за шофьори, готвачи, оператори на комуникационно-информационна техника, радиотелеграфисти и др.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата, публикувана на 21 февруари 2019 г. в рубриките „Документи“ - „Обяви“ в интернет страницата на Министерството на отбраната. 

Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация и на телефона на националната кампания „Бъди войник“: 0700 20 407.

24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Избрана е компания за поддръжка на Агенцията по вписванията

25.04.2019

418 3
Британско-китайски консорциум предлага трети терминал на Летище София

11.04.2019

2455 44
Армията ще помага на МВР при антитерористични акции и тежки престъпления

16.03.2019

863 13

Коментари

Penchobre

МО обяви конкурс

 

Не е ли "обществена поръчка"? Там комисионите са по твърда тарифа.

вила

На тоз пишман  патреот едната му ръка не знае какво праи другата,защото  си е с тиква отгоре.Ето инфо за извод:

1,Млади  безработни и неграмотни цигани пребиха елитен командос от МО.

2,Има значителен свободен контингент от млади,безработни неграмотни цигани.

3,Армията има  свободни места.

  Извод от 1,2 и3...

 Назначи ги бе,даже и няма пари за подготовка да даваш,щом ти пребиват подготвените!

Тодор1

С търсят ли теляци?

mercury
снимка на mercury

Министерство на отбраната заедно с Министерство на образованието трябва да помислят за създаване на средно професионално училище за подготовка на хора за въоръжените сили. 

Диагностик

Местата вероятно са само за мъже. Пол 1,2 или 3 не се посочва.

Johnny2965

Нима ще има полова дискриминация? 

Звън®
снимка на Звън®

Има и съвем нови обяви, които все още не са публикуваните. От тях става ясно, че Алпийският полк в Смолян минава в разпореждане на министерството на спорта и федерацията по ски. За него се търсят 12 скиори - слалом и гигантски слалом. За химическото формирование 42 600 в Мусачево са обявени нови 10 щата за химици по специалност забъркване на силни алкохолни концентрати. 

 

В Първи гвардейски батальон, подразделение за представителни и протоколни мероприятия, са нужни 18 войници за новосформирания взвод "Нощни танци". Търсят се  танцьори на кол, водачи на голи хора (задължително дългокурести) и хореографи на повикване.

 

Във Втори гвардейски смесен батальон, подразделение  за осигуряване на салютиране и фойерверки за представителни  и протоколни мероприятия, има нужда от 10 войници: брояч-контрольор на церемониалните артилерийски салюти при посрещане на държавни глави, фойерверк-дизайнер, специалист по градински фойерверки и конфетьор-закрити помещения.

duch

185 души на 20000 или по малко от процент, това не е ли нормалния процес на обновяване поради да речем пенсиониране, но си измисляме новини тъй да се каже

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

7000

толкова са в пехотата. Или тъй си мислим, щото недоборът е хроничен. Трогателно е че търсят водач и мерач за танка- явно има един в движение.

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Що се отнася до малцинствата - в армията официалният език е български , тъй като редниците турци не знаят цигански за да се разберат с колегите си по разчет или отделение.

Хулиган

Пушечно месо!

Щом видя подобна снимка, като тази горе, винаги си спомням маршируващите чукове на Пинк Флойд...

 

http://www.drago.info/index.php/2017/12/07/kmeta-r...

СвКащей
снимка на СвКащей

Бе, некой от pодните любители на остъклявания не се ли е кандидатиpал? ЗИПуля нещо отсъства, ма за него не веpвам... ще да е хpема пpичината. 

PlaNed
снимка на PlaNed

Да не са решили да сформират и мажоретен състав към МО?

Zmeja

обявен конкурс за заемане на 185 вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски (танкисти, радисти, химици-разузнавачи, шофьори, готвачи, автоматчици)

ЕГати армията!

СвКащей
снимка на СвКащей

Нечеш да ставаш танкист? Пpезиpаш 4-мата танкисте и собаката? 😂

Zmeja

Ако става въпрос за армия порядъкът трябва да бъде съвършено друг - примерно не 100 , а 100 000. Явно в случая не става дума за армия, а за попълване на батальон или нещо подобно.

СвКащей
снимка на СвКащей

И ако се тpажат 100 иляде танкисте ти че се запишеш ли или па нема? Че малце са ми мътни кpитеpийките ти... та викам от а и б да поемем по баиpо... 

ПероВТ

През 80-те години такава обява можеше да излезе само в "Стършел". Щеше да звучи като някакъв майтап. Днес е за плач. Както и новината, че във Военното училище, пардон - Националния военен университет "В.Левски"  във В.Търново випускниците през миналата година са 113,  а новите офицери от военноморското във Варна - 16, от които 6 девойки.  

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

да бе, да! След петилетка в морското и още девойки! Корабче плува ли?

Neopol

МО по добре да обяви конкурс за нов дизаин на парадните униформи, че както се вижда от снимката българските приличат досущ на севернокорейските.

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Израел няма парадна униформа.

onzitam

Числеността на Българската армия е 32 000 към 2018 година. Бай дъ уей числеността на въоръжените сили на Австрия е.....31 000!!!

Zmeja

На 26 октомври 1955 г. е приет конституционен закон, по силата на който, Австрия става неутрална държава за вечни времена. На тази дата се отбелязва и националният празник на страната.

onzitam

Добре, съгласен съм. Примерът с Австрия е неудачен. Ще пробвам отново:

Численост на Въоръжените сили на Кралство Белгия - 30 174, Въоръжени сили на Португалия - 32 992

Влез или се регистрирай за да коментираш

×