facebook
twitter

Горещи новини

Майките преместиха палатковия лагер пред вратите на МС

764
Илияна Кирилова

Протестите на майките на деца с увреждания ще продължат до приемането на исканите от тях нови закони от Народното събрание. Протестиращите вече повече от четири месеца в защита на правата си и тези на децата им майки оставиха тази нощ палатките си на жълтите на бул. „Дондуков” в София, в близост до сградата на Министерския съвет.

„Както системата ни блокира, така и ние ще покажем, че можем да я блокираме”, обявиха те.

Тази сутрин майките се преместиха на площада пред вратите на МС, като заявиха, че ще чакат премиера Бойко Борисов да дойде на работа, предава БГНЕС. Майките очакват политиците да намерят начин да удовлетворят исканията им и да ги решат чрез нови закони.

Днес се очаква Националният съвет за интеграция на хората с увреждания да обсъди проектозакона за хората с увреждания. В него се предвижда месечните добавки да се заменят с месечно подпомагане, обвързано с линията на бедност. Сумите ще са в по-висок размер от сегашните и ще зависят от степента на увреждане.

Квотите за наемане на хора с увреждания остават, но при определени условия няма да са задължителни за бизнеса. Дневният ред на работа на правителството предвижда проектозаконът да бъде разгледан идната седмица.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Майките на деца с увреждания нощуват пред Министерския съвет

10.10.2018

363 7
Майките от "Системата ни убива" излизат на нов протест

10.10.2018

304 1
Кабинетът е пред пробив за хората с увреждания

10.10.2018

Искра Ценкова

5220 3

Коментари

Penchobre

ще чакат премиера Бойко Борисов да дойде на работа,

 

В цялата трагичност на положението, горното изглежда комично! Имаше някаква стара поговорка, че глупостта няма работно време и почивни дни и никога не ползва санитарен полуден! ??

kempes

Майките или полицаите преместиха палатките ?

Я пак.

Drum-Bass

Ще го докарат през входа на “Сердика”, щото Той не може да бъде сниман в кофти ситуация... Ще Го разсипят с туитове и ще Му пострада “електронното управление”...???

Solace

Поддържам мнението си от случките с ХУИ-тата - забивайки колчетата на палатките между паветата, създаваш предпоставки за влизане на вода, прах и т.н., с което да компроментираш и без това крепящия се на добра воля паваж. 

Протестът трябваше да е там още отпреди месеци. Зад Парламента с тая палатка нищо не постигнаха. Защото т.нар. политически елит в България не разбира от предоставен толеранс к добра дума. Сурвакане си трябва...

генек

Правят му нерви и те...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

gowedokiller
снимка на gowedokiller

Ей, лоши майки, ей! Ще вземат да Му образуват кръвно и после стой и гледай! Той им вика да му се махат от главата, те се качват на нея. Както казваше един братчед в казармата: "Аз му викам недей ела, той пак ела"

Peaceful Citizen
снимка на Peaceful Citizen

Палатка на паветата? Леле....една вечер преспиваш и си оставяш бъбреците на паважа. Някое НПО да организира ускорен курс по туризъм - "Как да не станем инвалиди, спейки на палатка".

 

 

Neopol

България правова държава ли е или не ? Очевидно не, щом всеки може да си разпъва палатки където му скимне. По времето на Станишев бе приет закон, който ограничаваше зоните за протестиране. Една такава зона е през Министерски съвет. Този закон отменен ли е ? Ако не е - защо не се спазва ? 

Neopol

А иначе въпросните протестиращи успяха да постигнат обратен ефект - настроиха хората срещу себе си. Лошото е, че това има много лоши последствия, защото убива естественото човешко съчувствие към нещастието. Освен, ако последното не е умишлено целено и част от кампанията, част от която е и джендъризма.

kaily
снимка на kaily

Абе има сред нас хора, на които всичко им пречи. Егоисти се викат. Закостенели. Смятат, че нищо не може да им дойде до главата, а ако им дойде, ще се справят сами с него.

zumer

"Абе има сред нас хора, на които всичко им пречи. Егоисти се викат. Закостенели. Смятат, че нищо не може да им дойде до главата, а ако им дойде, ще се справят сами с него."

?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×