facebook
twitter

Горещи новини

Мадуро даде старт на най-големите в историята военни учения

Той обеща най-съвременна противовъздушна отбрана
1474
БГНЕС архив

 Президентът на Венецуела Николас Мадуро даде старт на най-големите в историята на страната гражданско-военни учения под наименованието "Две столетия Ангостура 2019". В тях участват както въоръжени сили, така и части от републиканското народно опълчение, предава РИА Новости, цитирана от Фокус. 
Преди началото на маневрите държавният глава посети близкия до столицата крайбержен щат Миранда, където се запозна с модели на военна техника, в това число и ракетни установки руско производство, които са на въоръжение във венецуелската армия. 
Ученията се провеждат от 10 до 15 февруари. Те, по думите на Мадуро, трябва да се превърнат в „най-големите и най-мащабни от всички, които страната е организирала в своята 200-годишна история“. На Венецуела й предстои да отчете опита на предишни операции и да прецени какви сценарии съществуват за възможни военни заплахи.  
Ученията се посвещават на 200 години от Ангостурския конгрес, който е свикан на 15 февруари 1819 година по идея на Симон Боливар в град Ангостура, тогава столица на освободената от испанско владичество провинция Венецуела. Конгресът отново обявява независимостта й (до него момент тя е обявявана на два пъти – в 1811 и 1813 г. – бел. РИА Новости) и определя Боливар за временен президент и главнокомандващ републиканската армия.  
Когато на 10 януари встъпи отново в длъжност Мадуро подчерта, че възнамерява през втория си президентски мандат (2019-2025) да акцентира върху укрепване на военната сила на страната.
Президентът на Венецуела Николас Мадуро отправи предизвикателно послание към страните, които искат да го свалят от власт, разказва и Би Ти Ви. Венецуела ще насочи средства към закупуване на съвременни системи за противовъздушна и противоракетна отбрана, заяви Мадуро при откриването на военните учения.

33

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ планират най-мащабните военни учения в Европа

03.10.2019

1203 27
Мадуро: Тази нощ тръгвам за Русия, за среща с приятеля Путин

24.09.2019

4561 44
Русия стяга мащабни военни учения

20.08.2019

2103 35

Коментари

Страници

jorro2

Че нали военните са напуснали Мадуро? Нещо не ми личи да е така....

Mrx

Не са го напуснали. Мадуро ще инсталира мяколко С400, ще купи руските Су-27 и Миг-35 и ето на. А ние с гайдите ще си чупим главите със скъпия F-16. 

Тони Йорданов

Ами те си имат С-300 от последните модификации. 12 утановки.

УмноКрасивЧуств...

Уаааа, тоя луд диктатор, който иска да купува оръжия. Много по-демократично и евтино е като Хуан Гуайдо да поканиш американските войски да ти съсипят държавата, ние лоботомираните неолиберасти обожаваме военнопрестъпленията на САЩ, извършвани под маската на хуманитарна помощ от побъркани психопати като Джон болтън.

mi6osp.

ПВО на Венецуела-  "Печора-2М", С-300, "Бук-М2ЭК", ПЗРК "Игла-С" ,закупени 2009 г.

Закупена руска военна техника от 2002 до 2009 на стойност 11 млрд долара.

rurade
снимка на rurade

Е,тези учения са много агресивни и са  си направо повод за интервенция от щатите...

opakatco

И къде е „избрания„Гуярдо?Що не поведе държавата към „европейските ценности„?Явно закусва една седмица в амер.посолство.

HBK

Според здравия разум, президентът на една бедстваща страна (а Венецуела е точно такава в момента) би трябвало да даде старт на мащабна ИКОНОМИЧЕСКА програма. Той дава старт на мащабна военна демонстрация –„На гол търбух чифте пищови”.

 

Този президент-егоист като нищо ще хвърли страната си в Гражданска война, както това направи Сирийския президент. Май, че са прави хората, които твърдят, че там където стъпи руски ботуш – трева не никне.

opakatco

На невдянковците да напомним че не „руски ботуш„„хвърли„Сирия в гражданска война а американски ботуш,както и в Ирак,Либия,Египет,Тунис.Тъй наречената „арабска пролет„

dream team
снимка на dream team

И мозък също. Щото и тебе те е настъпил по главата.

Сократ-май

външно-и-целенасочено обедствена държава

Е, да де. Това е природен закон: Социализъм се прави много лесно, но винаги се намира някой да му дефекира в гащите.

генек

Плавно преминаващи в отбранителна война...

Ще накара Тръмпи да се замисли - оня си е по ковтибоъски нагъл, но види ли дебелия...

----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

mi6osp.

Американски учени търсят нефт:

http://www.officefun.ru/upload/iblock/e34/%20demot...

Доси

Опитът за "демократичен преврат" нещо зацикли, а?

nanyac

Икономическите програми отдавна си вървят но няма как да ги чуете заради хленченето "няма тоалетна хартия"

Как да не сме чули? Чухме. Чухме печатарските машини дето бълват много боливари с мнооого нули по тях.  То затуй няма тоалетна хартия, щото боливарите вършат същата работа, ама по-ефтино.

SvSophia
снимка на SvSophia

 Ние, обединените от всички страни неолиберасти/демократи/пазарници, от бананите и дъвките слязохме до тоалетната хартия в обсъждане на международното право, правото на суверенитет и на независимост на отделните държави.

Тоз катабасис е естественият резултат от нашето развитие, ориентирано към телесните ни долници.

nanyac

Когато мъдрите справедливи и духовноскрепни антиимпериалисти творят икономически програми по-ниски от телесните долници, правото на хората да не мизерстват е по-силно от всякакви суверенитети и независимости и особенно такива обслужващи наркокартела узурпирал местната власт.

Това обсъждане е неизбежен и естествен резултат от симпатиите на голяма част от населението на този форум към делото на феодалните комунизми по целия свят.

SvSophia
снимка на SvSophia

голяма част от населението на този форум

има честта да не е загледано единствено в търбуха и задните части - своите и на човечеството. Понеже не е  "население".

nanyac

Разбира се, че висшата интелектуална класа не е просто "население", и дори няма нито търбуси нито задни части. Русофилите и комунистите са херувими и серафими, толкоз чисти и благородни в своята отдаденост на доброто, че нямат такива неща. Те се задвижват от висшата енергия на чистия и свят социализъм, а манджата и борбата за нея са дадени на от дявола на неговите слуги капиталистите, за което последните са прокълнати да се самоизядат.

SvSophia
снимка на SvSophia

Русофилите...

и нататък: бълнуване в зимен ден. Посред тема за Венецуела, провокиран и подкрепян там от САЩ нагъл опит за държавен преврат.

 

"Русофили" е дежурен рефренец без оглед на събития и обстоятелства. Тоалетната хартия е дежурен рефренец с по-локални мащаби.

Нищета действително.

 

ЗИП
снимка на ЗИП

Венецуела има едно страховито оръжие и това не са нито 80-те и самолета или танковете или дори  системите С-300...

 

Това са петте хиляди  бройки ПЗРК 'Игла".

 

Днес Мадуро каза :

 

Имаме 5400 души персонал, който може да борави с ПЗРК "Игла"...

 

Това е "оръжие бич" за товарната и гражданската авиация и хеликоптерите. Не случайно има "руско-американска комисия" която следи всяка една бройка къде се намира, следи черния пазар и прави операции по изземване на тези бройки...

 

За близо вече 10 години война в Сирия случаите на поява на такова оръжие са крайно ограничени.

 

Сами си правете сметката какво означават "5000 бройки"....

 

:)

авакум 78

 

 

 

                    Май, че са прави хората, които твърдят, че там където стъпи руски ботуш – трева не никне.

 

                                      Май България е единственото изключение ??

авакум 78

 

 

 

                             Това е природен закон: Социализъм се прави много лесно, но винаги се намира някой да му дефекира в гащите.

 

 

                               Сократе , погледнато от България май и с капитализЪма е тъй . Що бе веднъж не погледнете собствената си страна - най бедна , най мизерна , най мръсна , най изостанала ами все в чужди гащи си завирате носа ? А?

mi6osp.

                             Това е природен закон: Социализъм се прави много лесно, но винаги се намира някой да му дефекира в гащите.

 

Само че по този закон  гащите на българския капитализъм са  далеч по-пълни и по-смрадливи.

 

nanyac

Само че по този закон  гащите на българския капитализъм са  далеч по-пълни и по-смрадливи

Ааааа, българският капитализъм никога е нямал петролните запаси на на Венесуелския цоциализъм, че да има изобщо някакъв общ знаменател за сравнение. Виж Чавес и Мадурко къде 20 години се разпореждат с най-големия резерв на света, и го употребяват за благото на своя народ. Та какви са резултатите, нма ли да кажеш за постиженията на социализъма?

mi6osp.

Това, че  твоето мнение за българския капитализъм е същото, ми стига, партнере.

ЗИП
снимка на ЗИП

Специално Латинска Америка досега не е усетила нищо друго освен носене на непоносима смрад , която идва от Вашингтон.

 

"Ескадрони на смъртта",  източване на природните ресурси за жълти стотинки, хранителни стоки от които латиносите и особено жените им дебелеят , убийства на политически противници и так далее и так далее...

 

Правете си сметка колко латиносите  мразят гринговците щом дори в това незавидно състояние в което се намира Венецуела Мадуро има такава голяма подръжка....

 

:)

 

dissidentbg

Няма за какво да ги харесват. САЩ превърнаха много латино държави в бананови републики.

 

Преди 100 години банани за пръв път се появяват на пазарите в САЩ. Внос се осъществява от граждани на САЩ с печалба от ХИЛЯДА процента. Американските търговци с банани бързо забогатяват и в кратко време успяват да купят над 14 ХИЛЯДИ квадратни километра земя в латино държави за да произвеждат банани. С огромните си печалби купуват политиците в тези държави и диктуват политиката им. Сега тези бананови републики са напълно зависими от САЩ и са едни от най-бедните държави в Света с БВП на глава между 2000 и 4000 долара. За сравнение, бедната Куба е с два пъти по-висок БВП на глава от населението.

 

Затова е тази омраза и борбата в другите латино държави е на живот и смърт за да бъдат независими. 

SvSophia
снимка на SvSophia

...съветски самолети... войната Иран-Ирак и "Пустинна буря"...

Слизането от машината на времето, заседнала в ранните 90-те, може евентуално да донесе облекчение, но чак до ремисия едва ли ще се стигне.

paragraph39

ПАК да го кажа, понеже никой друг НЕ смее/или НЕ му е ясно?!/ да го каже, май:

***НЯМА конституционни причини за ПРЕДСРОЧНИ президентски избори сега във Венецуела, защото:

1. Действащият легитимен президент/Н. Мадуро/ НЕ е импийчмънтен и няма сезиране, нито решение на Конституционния съд за това!

2. Действащият легитимен президент/Н. Мадуро/ е жив и здрав!

3. Действащият легитимен президент/ Н. Мадуро/ НЕ е подал, по лични причини, оставка

4. НЯМА доказани конституционни причини и факти, че действащият президент/Н. Мадуро/ трайно или продължително НЕ може да изпълнява задълженията си

5.. Венецуела има и легитимен вицепрезидент/Делси Родригес/, който- като в САЩ, например!- става автоматично президент до края на президентския мандат, ако са налице условията по 1-4 по-горе!

КАЗАХ!

П.П.:

1. По презумпция/оборима!/ всеки избран на легитимни/законни/ Избори президент е ЛЕГИТИМЕН/законен/- до доказване на противното в Съд, след сезиране на Съда и съответната съдебна процедура и решение/присъда/ на Съда! ТЧК

2. По презумпция/оборима!/ проведени Избори и Референдум са ЛЕГИТИМНИ/законни/- до доказване на противното в Съд, след сезиране на Съда и съответната съдебна процедура, и решение/присъда/ на Съда! ТЧК

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×