facebook
twitter

Горещи новини

Мадуро даде старт на най-големите в историята военни учения

Той обеща най-съвременна противовъздушна отбрана
1468
БГНЕС архив

 Президентът на Венецуела Николас Мадуро даде старт на най-големите в историята на страната гражданско-военни учения под наименованието "Две столетия Ангостура 2019". В тях участват както въоръжени сили, така и части от републиканското народно опълчение, предава РИА Новости, цитирана от Фокус. 
Преди началото на маневрите държавният глава посети близкия до столицата крайбержен щат Миранда, където се запозна с модели на военна техника, в това число и ракетни установки руско производство, които са на въоръжение във венецуелската армия. 
Ученията се провеждат от 10 до 15 февруари. Те, по думите на Мадуро, трябва да се превърнат в „най-големите и най-мащабни от всички, които страната е организирала в своята 200-годишна история“. На Венецуела й предстои да отчете опита на предишни операции и да прецени какви сценарии съществуват за възможни военни заплахи.  
Ученията се посвещават на 200 години от Ангостурския конгрес, който е свикан на 15 февруари 1819 година по идея на Симон Боливар в град Ангостура, тогава столица на освободената от испанско владичество провинция Венецуела. Конгресът отново обявява независимостта й (до него момент тя е обявявана на два пъти – в 1811 и 1813 г. – бел. РИА Новости) и определя Боливар за временен президент и главнокомандващ републиканската армия.  
Когато на 10 януари встъпи отново в длъжност Мадуро подчерта, че възнамерява през втория си президентски мандат (2019-2025) да акцентира върху укрепване на военната сила на страната.
Президентът на Венецуела Николас Мадуро отправи предизвикателно послание към страните, които искат да го свалят от власт, разказва и Би Ти Ви. Венецуела ще насочи средства към закупуване на съвременни системи за противовъздушна и противоракетна отбрана, заяви Мадуро при откриването на военните учения.

35

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Мадуро: Русия ни изпраща 300 тона лекарства

19.02.2019

6508 147
Мадуро обеща на армията свръхново оборудване

12.02.2019

368 1
Пишурката, Сталин и тънката хурка

11.02.2019

Иво Балев

1181 5

Коментари

Страници

jorro2

Че нали военните са напуснали Мадуро? Нещо не ми личи да е така....

Mrx

Не са го напуснали. Мадуро ще инсталира мяколко С400, ще купи руските Су-27 и Миг-35 и ето на. А ние с гайдите ще си чупим главите със скъпия F-16. 

Тони Йорданов

Ами те си имат С-300 от последните модификации. 12 утановки.

УмноКрасивЧуств...

Уаааа, тоя луд диктатор, който иска да купува оръжия. Много по-демократично и евтино е като Хуан Гуайдо да поканиш американските войски да ти съсипят държавата, ние лоботомираните неолиберасти обожаваме военнопрестъпленията на САЩ, извършвани под маската на хуманитарна помощ от побъркани психопати като Джон болтън.

mi6osp.

ПВО на Венецуела-  "Печора-2М", С-300, "Бук-М2ЭК", ПЗРК "Игла-С" ,закупени 2009 г.

Закупена руска военна техника от 2002 до 2009 на стойност 11 млрд долара.

rurade
снимка на rurade

Е,тези учения са много агресивни и са  си направо повод за интервенция от щатите...

opakatco

И къде е „избрания„Гуярдо?Що не поведе държавата към „европейските ценности„?Явно закусва една седмица в амер.посолство.

HBK

Според здравия разум, президентът на една бедстваща страна (а Венецуела е точно такава в момента) би трябвало да даде старт на мащабна ИКОНОМИЧЕСКА програма. Той дава старт на мащабна военна демонстрация –„На гол търбух чифте пищови”.

 

Този президент-егоист като нищо ще хвърли страната си в Гражданска война, както това направи Сирийския президент. Май, че са прави хората, които твърдят, че там където стъпи руски ботуш – трева не никне.

opakatco

На невдянковците да напомним че не „руски ботуш„„хвърли„Сирия в гражданска война а американски ботуш,както и в Ирак,Либия,Египет,Тунис.Тъй наречената „арабска пролет„

dream team
снимка на dream team

И мозък също. Щото и тебе те е настъпил по главата.

Сократ-май

външно-и-целенасочено обедствена държава

Е, да де. Това е природен закон: Социализъм се прави много лесно, но винаги се намира някой да му дефекира в гащите.

генек

Плавно преминаващи в отбранителна война...

Ще накара Тръмпи да се замисли - оня си е по ковтибоъски нагъл, но види ли дебелия...

----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

mi6osp.

Американски учени търсят нефт:

http://www.officefun.ru/upload/iblock/e34/%20demot...

Доси

Опитът за "демократичен преврат" нещо зацикли, а?

nanyac

Икономическите програми отдавна си вървят но няма как да ги чуете заради хленченето "няма тоалетна хартия"

Как да не сме чули? Чухме. Чухме печатарските машини дето бълват много боливари с мнооого нули по тях.  То затуй няма тоалетна хартия, щото боливарите вършат същата работа, ама по-ефтино.

SvSophia
снимка на SvSophia

 Ние, обединените от всички страни неолиберасти/демократи/пазарници, от бананите и дъвките слязохме до тоалетната хартия в обсъждане на международното право, правото на суверенитет и на независимост на отделните държави.

Тоз катабасис е естественият резултат от нашето развитие, ориентирано към телесните ни долници.

nanyac

Когато мъдрите справедливи и духовноскрепни антиимпериалисти творят икономически програми по-ниски от телесните долници, правото на хората да не мизерстват е по-силно от всякакви суверенитети и независимости и особенно такива обслужващи наркокартела узурпирал местната власт.

Това обсъждане е неизбежен и естествен резултат от симпатиите на голяма част от населението на този форум към делото на феодалните комунизми по целия свят.

SvSophia
снимка на SvSophia

голяма част от населението на този форум

има честта да не е загледано единствено в търбуха и задните части - своите и на човечеството. Понеже не е  "население".

nanyac

Разбира се, че висшата интелектуална класа не е просто "население", и дори няма нито търбуси нито задни части. Русофилите и комунистите са херувими и серафими, толкоз чисти и благородни в своята отдаденост на доброто, че нямат такива неща. Те се задвижват от висшата енергия на чистия и свят социализъм, а манджата и борбата за нея са дадени на от дявола на неговите слуги капиталистите, за което последните са прокълнати да се самоизядат.

SvSophia
снимка на SvSophia

Русофилите...

и нататък: бълнуване в зимен ден. Посред тема за Венецуела, провокиран и подкрепян там от САЩ нагъл опит за държавен преврат.

 

"Русофили" е дежурен рефренец без оглед на събития и обстоятелства. Тоалетната хартия е дежурен рефренец с по-локални мащаби.

Нищета действително.

 

ЗИП
снимка на ЗИП

Венецуела има едно страховито оръжие и това не са нито 80-те и самолета или танковете или дори  системите С-300...

 

Това са петте хиляди  бройки ПЗРК 'Игла".

 

Днес Мадуро каза :

 

Имаме 5400 души персонал, който може да борави с ПЗРК "Игла"...

 

Това е "оръжие бич" за товарната и гражданската авиация и хеликоптерите. Не случайно има "руско-американска комисия" която следи всяка една бройка къде се намира, следи черния пазар и прави операции по изземване на тези бройки...

 

За близо вече 10 години война в Сирия случаите на поява на такова оръжие са крайно ограничени.

 

Сами си правете сметката какво означават "5000 бройки"....

 

:)

авакум 78

 

 

 

                    Май, че са прави хората, които твърдят, че там където стъпи руски ботуш – трева не никне.

 

                                      Май България е единственото изключение ??

авакум 78

 

 

 

                             Това е природен закон: Социализъм се прави много лесно, но винаги се намира някой да му дефекира в гащите.

 

 

                               Сократе , погледнато от България май и с капитализЪма е тъй . Що бе веднъж не погледнете собствената си страна - най бедна , най мизерна , най мръсна , най изостанала ами все в чужди гащи си завирате носа ? А?

mi6osp.

                             Това е природен закон: Социализъм се прави много лесно, но винаги се намира някой да му дефекира в гащите.

 

Само че по този закон  гащите на българския капитализъм са  далеч по-пълни и по-смрадливи.

 

nanyac

Само че по този закон  гащите на българския капитализъм са  далеч по-пълни и по-смрадливи

Ааааа, българският капитализъм никога е нямал петролните запаси на на Венесуелския цоциализъм, че да има изобщо някакъв общ знаменател за сравнение. Виж Чавес и Мадурко къде 20 години се разпореждат с най-големия резерв на света, и го употребяват за благото на своя народ. Та какви са резултатите, нма ли да кажеш за постиженията на социализъма?

mi6osp.

Това, че  твоето мнение за българския капитализъм е същото, ми стига, партнере.

ЗИП
снимка на ЗИП

Специално Латинска Америка досега не е усетила нищо друго освен носене на непоносима смрад , която идва от Вашингтон.

 

"Ескадрони на смъртта",  източване на природните ресурси за жълти стотинки, хранителни стоки от които латиносите и особено жените им дебелеят , убийства на политически противници и так далее и так далее...

 

Правете си сметка колко латиносите  мразят гринговците щом дори в това незавидно състояние в което се намира Венецуела Мадуро има такава голяма подръжка....

 

:)

 

dissidentbg

Няма за какво да ги харесват. САЩ превърнаха много латино държави в бананови републики.

 

Преди 100 години банани за пръв път се появяват на пазарите в САЩ. Внос се осъществява от граждани на САЩ с печалба от ХИЛЯДА процента. Американските търговци с банани бързо забогатяват и в кратко време успяват да купят над 14 ХИЛЯДИ квадратни километра земя в латино държави за да произвеждат банани. С огромните си печалби купуват политиците в тези държави и диктуват политиката им. Сега тези бананови републики са напълно зависими от САЩ и са едни от най-бедните държави в Света с БВП на глава между 2000 и 4000 долара. За сравнение, бедната Куба е с два пъти по-висок БВП на глава от населението.

 

Затова е тази омраза и борбата в другите латино държави е на живот и смърт за да бъдат независими. 

БахххМааму

An Open Letter to the United States: Stop Interfering in Venezuela's Internal Politics

 

https://www.commondreams.org/views/2019/01/24/open...

 

Signed:

Noam Chomsky, Professor Emeritus, MIT and Laureate Professor, University of Arizona 

Laura Carlsen, Director, Americas Program, Center for International Policy 

Greg Grandin, Professor of History, New York University 

Miguel Tinker Salas, Professor of Latin American History and Chicano/a Latino/a Studies at Pomona College 

Sujatha Fernandes, Professor of Political Economy and Sociology, University of Sydney 

Steve Ellner, Associate Managing Editor of Latin American Perspectives 

Alfred de Zayas, former UN Independent Expert on the Promotion of a Democratic and Equitable International Order and only UN rapporteur to have visited Venezuela in 21 years 

Boots Riley, Writer/Director of Sorry to Bother You, Musician 

John Pilger, Journalist & Film-Maker 

Mark Weisbrot, Co-Director, Center for Economic and Policy Research 

Jared Abbott, PhD Candidate, Department of Government, Harvard University 

Dr. Tim Anderson, Director, Centre for Counter Hegemonic Studies 

Elisabeth Armstrong, Professor of the Study of Women and Gender, Smith College 

Alexander Aviña, PhD, Associate Professor of History, Arizona State University 

Marc Becker, Professor of History, Truman State University 

Medea Benjamin, Cofounder, CODEPINK 

Phyllis Bennis, Program Director, New Internationalism, Institute for Policy Studies 

Dr. Robert E. Birt, Professor of Philosophy, Bowie State University 

Aviva Chomsky, Professor of History, Salem State University 

James Cohen, University of Paris 3 Sorbonne Nouvelle

Guadalupe Correa-Cabrera, Associate Professor, George Mason University 

Benjamin Dangl, PhD, Editor of Toward Freedom 

Dr. Francisco Dominguez, Faculty of Professional and Social Sciences, Middlesex University, UK 

Alex Dupuy, John E. Andrus Professor of Sociology Emeritus, Wesleyan University 

Jodie Evans, Cofounder, CODEPINK 

Vanessa Freije, Assistant Professor of International Studies, University of Washington 

Gavin Fridell, Canada Research Chair and Associate Professor in International Development Studies, St. Mary’s University 

Evelyn Gonzalez, Counselor, Montgomery College 

Jeffrey L. Gould, Rudy Professor of History, Indiana University 

Bret Gustafson, Associate Professor of Anthropology, Washington University in St. Louis 

Peter Hallward, Professor of Philosophy, Kingston University 

John L. Hammond, Professor of Sociology, CUNY 

Mark Healey, Associate Professor of History, University of Connecticut 

Gabriel Hetland, Assistant Professor of Latin American, Caribbean and U.S. Latino Studies, University of Albany 

Forrest Hylton, Associate Professor of History, Universidad Nacional de Colombia-Medellín 

Daniel James, Bernardo Mendel Chair of Latin American History 

Chuck Kaufman, National Co-Coordinator, Alliance for Global Justice 

Daniel Kovalik, Adjunct Professor of Law, University of Pittsburgh 

Winnie Lem, Professor, International Development Studies, Trent University 

Dr. Gilberto López y Rivas, Professor-Researcher, National University of Anthropology and History, Morelos, Mexico 

Mary Ann Mahony, Professor of History, Central Connecticut State University 

Jorge Mancini, Vice President, Foundation for Latin American Integration (FILA) 

Luís Martin-Cabrera, Associate Professor of Literature and Latin American Studies, University of California San Diego 

Teresa A. Meade, Florence B. Sherwood Professor of History and Culture, Union College 

Frederick Mills, Professor of Philosophy, Bowie State University 

Stephen Morris, Professor of Political Science and International Relations, Middle Tennessee State University 

Liisa L. North, Professor Emeritus, York University 

Paul Ortiz, Associate Professor of History, University of Florida 

Christian Parenti, Associate Professor, Department of Economics, John Jay College CUNY 

Nicole Phillips, Law Professor at the Université de la Foundation Dr. Aristide Faculté des Sciences Juridiques et Politiques and Adjunct Law Professor at the University of California Hastings College of the Law 

Beatrice Pita, Lecturer, Department of Literature, University of California San Diego 

Margaret Power, Professor of History, Illinois Institute of Technology 

Vijay Prashad, Editor, The TriContinental 

Eleanora Quijada Cervoni FHEA, Staff Education Facilitator & EFS Mentor, Centre for Higher Education, Learning & Teaching at The Australian National University 

Walter Riley, Attorney and Activist 

William I. Robinson, Professor of Sociology, University of California, Santa Barbara 

Mary Roldan, Dorothy Epstein Professor of Latin American History, Hunter College/ CUNY Graduate Center 

Karin Rosemblatt, Professor of History, University of Maryland 

Emir Sader, Professor of Sociology, University of the State of Rio de Janeiro 

Rosaura Sanchez, Professor of Latin American Literature and Chicano Literature, University of California, San Diego 

T.M. Scruggs Jr., Professor Emeritus, University of Iowa 

Victor Silverman, Professor of History, Pomona College 

Brad Simpson, Associate Professor of History, University of Connecticut 

Jeb Sprague, Lecturer, University of Virginia

Kent Spriggs, International human rights lawyer

Christy Thornton, Assistant Professor of History, Johns Hopkins University 

Sinclair S. Thomson, Associate Professor of History, New York University 

Steven Topik, Professor of History, University of California, Irvine 

Stephen Volk, Professor of History Emeritus, Oberlin College 

Kirsten Weld, John. L. Loeb Associate Professor of the Social Sciences, Department of History, Harvard University 

Kevin Young, Assistant Professor of History, University of Massachusetts Amherst 

Patricio Zamorano, Academic of Latin American Studies; Executive Director, InfoAmericas

 

Western Media Fall In Lockstep For Cheap Trump/Rubio Venezuela Aid PR Stunt

 

https://www.zerohedge.com/news/2019-02-10/western-...

 

The Sarin Storyteller

 

https://off-guardian.org/2019/02/07/the-sarin-stor...

 

Вкратце: Само си губите времето с евтина пропаганда - никой човек с всичкия си не се връзва. 

БахххМааму

Ако могат да ги стигнат...

 

https://twitter.com/fighterpics/status/10948947462...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×