facebook
twitter

Горещи новини

Лозан Панов окончателно е глобен за неподадена дублираща имотна декларация

802
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е окончателно глобен с 1000 лева, защото не е подал имуществената си декларация и пред Сметната палата, а само пред Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС).

Това е решил на втора инстанция Административният съд София-град (АССГ), като е потвърдил решението на съдия Ангел Павлов от Софийския районен съд (СРС), пише lex.bg. Справка в системата на АССГ показва, че решението на районния съд е потвърдено, но съдебният акт още не е публикуван. Едва след това ще станат ясни и мотивите на съдебния състав.

В края на миналата година СРС осъди Панов, след като съдия Павлов прецени, че шефът на Върховния касационен съд е трябвало да подаде декларацията си и пред Сметната палата, защото се декларират различни обстоятелства. В решението на съда се казваше, че ако Панов го беше сторил, дори и със закъснение, случаят можеше да е малозначителен.

До санкцията се стигна, след като с промени в закона беше предвидено, че от 2017 г. магистратите подават декларации за имуществото си пред ИВСС, а не пред Сметната палата. Тогава Панов подаде своята пред ИВСС, но според шефа Сметната палата Цветан Цветков е трябвало да я подаде и до Сметната палата, тъй като освен съдия е и член на ВСС, а за тях изискването е такова.

Делото стигна до АССГ в края на декември и беше разпределено на състав с председател и докладчик Георги Тафров и членове Милена Славейкова и Даниела Гунева. Те обаче се отведоха, тъй като Славейкова е била заместник-председател на съда, когато негов шеф беше Лозан Панов. След това делото беше разпределено на Добромир Андреев, Елица Райковска и Георги Бозуков.

Ключови думи:

Лозан Панов, глоба
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Лозан Панов настоява за дисциплинарно дело срещу шефа на апелативния спецсъд

08.03.2019

1069 5
Лозан Панов: В завладяната ни държава уверено вървим към автокрация

06.03.2019

Доротея Дачкова

13098 73
ВСС отхвърли искане на Лозан Панов за наказание на съдебен шеф

Коментари

Джиджи

Лозан Панов е окончателно глобен с 1000 лева, защото не е подал имуществената си декларация и пред Сметната палата, а само пред Инспектората към Висшия съдебен съвет

Калинки мамини непоръбени! 🎃 🎃 🎃

 

Сичкото Мара /в случая българският съд!/ фтасала, та седнала да се занимава с един от двамата Големи в съдебната система! 😍 😲 👎

Влез или се регистрирай за да коментираш

×