Медия без
политическа реклама

Съдът потвърди глоба от 100 хил. за сеч в Борисовата градина

Унищожени са 28 дървета без разрешение

19 Март 2024
Фейсбук профил на Трайчо Трайков

Административният съд в София потвърди наложената от главния архитект на Столична община (СО) глоба от 100 хиляди лева за извършена сеч на 28 дървета в Борисовата градина , става ясно от регистъра на съда. 

Така се потвърждава Наказателно постановление, издадено от главния архитект на СО на „Грийн Партнърс “ АД. То е на основание закона за устройството и застрояването на Столичната община, с което е наложено административно наказание – „имуществена санкция“, в размер на 100 000 лева, за нарушение на  Наредба на Столичен общински съвет за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична община.

Абсурдни сцени се разиграха на днешната сесия на Столичния общински съвет, на която се проведе изслушване във връзка с незаконната сеч на здрави дървета в къпалнята „Мария Луиза“ в Борисовата градина.

Според магистратите, наложената санкция се явява съобразена с тежестта на нарушението – унищожени са 28 дървета без разрешение, които се намират в парк „Борисова градина“, който е в списъка на националните недвижими културни ценности със статут на резерват на градинското и парково изкуство.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата