Quantcast
Кантарджиев пак е на терен - следи ваксинирането на ромите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

Кантарджиев пак е на терен - следи ваксинирането на ромите

Четири области на страната са без нови случаи на CОVID-19
Обновена
3 192
 БГНЕС
Тодор Кантарджиев на терен в кв. "Христо Ботев" в столицата.

Проф. Тодор Кантарджиев продължава да е доста активен в противодействието на COVID-19. Днес той се появи на терен в столичния квартал „Христо Ботев“, за да следи ваксинирането на ромите. Малко след като бе уволнен от здравния министър Стойчо Кацаров, бившият вече директор на Националния център по заразни и паразитни болести бе назначен за консултант към Столична община по имунизационния процес. В "Христо Ботев" през уикенда заработи мобилен пункт, а пред събралите се репортери Кантарджиев разясни какво е нужно в комуникацията с малцинството. „Най-важен е личният контакт и здравните медиатори, които през годините свършиха толкова много работа. Те помогнаха при кампанията за морбили и всички други ваксинационни кампании. Това са образовани хора, които познават местните проблеми и най-добре могат да представят нещата“, коментира той.

Работата обаче не вървеше добре, поне до към обед. Изключително е слаб интересът сред ромите в „Христо Ботев“ към ваксинирането, констатира агенция БГНЕС.

Днес и утре мобилни пунктове са отворени и в три столични мола (Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall). Желаещите да се ваксинират ще могат да направят това от 13 до 18 ч. Имунизацията продължава и в четири столични парка: Борисовата градина, Южния парк, Северния и в парк „Дружба“. Мобилни пунктове са разкрити и на доста места в страната. 

 

ДАННИ

Четири са областите в страната, в които няма установени нови случаи на COVID-19 - Видин, Разград, Силистра и Шумен. Това показаха данните за последното денонощие в Единния информационен портал.  86 са положителните тестове за коронавирус от направени 14 945 броя. Това прави процентът на положителните проби едва 0.58%. Най-много са новите случаи на заболели в София - 21, следвана от Бургас с 6. В болница се лекуват 1 565 души, а 196 са в интензивно отделение. Четирима са починалите с коронавирус за изминалите 24 часа. За същия период от време отчетените като излекувани от заразата са 143. Поставени са 12 289 дози от ваксините срещу COVID-19, а от началото на ваксинационната кампания - 1 721 790.

Още

Режисьорът на „Левиатан“ излезе  от кома

23.09.2021

276
Важни лекарства срещу COVID-19 изчезнаха от аптеките

23.09.2021

976
Вече почти 10% от тестовете за COVID-19 у нас са положителни

22.09.2021

Обновена

3127