Quantcast

Медия без
политическа реклама

Гръцки фермери отново готвят блокада на границата ни

Този път протестът е срещу Преспанското споразумение

23 Яну. 2019
архив

Селскостопански производители от област Серес планират провеждане на символичен протест и блокиране на движението в района на ГКПП „Кулата - Промахон”. По информация на Генералното консулство на България в Солун шествието се очаква да започне на 24 януари в 14 часа в района на град Сидeрокастро, след което протестиращите ще се отправят към граничния пункт, предаде БГНЕС.

Протестът е заради насроченото за днес гласуване в гръцкия парламент на споразумението от Преспа за името на Македония. Производителите приканват всички свои колеги от цяла Гърция да организират протести по места, за да се изпрати ясно съобщение към правителството.

Министерството на външните работи на България предупреждава, че е възможно образуване на колони от чакащи автомобили в района на ГКПП „Кулата-Промахон. От „Гранична полиция“ съобщават, че са в постоянен контакт с колегите си от гръцка страна. При евентуални затруднения за движението през пункта своевременно ще бъде предоставяна информация на пътуващите. Най-близкият алтернативен граничен пункт е "Илинден - Ексохи".

В последните години гръцки фермери неведнъж организираха в този сезон блокади на границата. Тогава обаче недоволството им бе срещу социалната политика. Те настояваха и за по-високи субсидии.

Ключови думи:

Гърция, блокада

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?