facebook
twitter

Горещи новини

Google откри лаборатория по изкуствен интелект в Африка

749
Pixabay

Американският технологичен гигант "Гугъл" (Google) избра Гана, за да открие първата си лаборатория за изследвания, специализирана в изкуствения интелект. Това решение е израз на желанието на компанията да отговори на социално-икономическите и политическите проблеми, както и на свързаните с опазването на околната среда, пред които е изправен континентът, съобщи Франс прес.

Подобни технологични лаборатории вече има в най-големите градове в Северното полукълбо (Токио, Цюрих, Монреал, Париж и други), но откриването на един от тях в Акра по-рано тази седмица е малка технологична революция в Африка.

"Как да се използва изкуственият интелект, за да се намали недостигът на лекарства или да се помогне за ранното откриване на ракови заболявания? Как да се помогне на дребните селскостопански производители за тяхната реколта или на занаятчиите да откриват проблемите при използването на техните машини? Как да се предотвратяват природни катастрофи? Африка е изправена пред многобройни предизвикателства и използването на изкуствения интелект тук може да се окаже по-важно, отколкото другаде", коментира Мустафа Сиса, директор на новия център на Гугъл в Акра.

Африка е сред привлекателните континенти за водещите технологични компании, известни със съкращението Гефа - от Гугъл, Епъл (Apple), Фейсбук (Facebook) и Амазон (Amazon) - заради огромния пазар, който представлява, предаде Медиапул.
Днес 60 процента от 1.2-ата милиарда африканци са на възраст под 24 години, а до 2050-а се очаква населението да се удвои, за да достигне 2.4 милиарда души.

Ключови думи:

Google, изкуствен интелект
11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

IT гигантите се включиха в борбата срещу коронавируса

25.03.2020

353 1
Google ограничи търсенето на COVID-19

15.03.2020

636
Училища въвеждат нов учебен предмет - "Изкуствен интелект"

20.02.2020

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

1638 10

Коментари

vkamen

Добро начинание и още далеч осъществимо, НО.

sneaky_humanoid

Как да се използва изкуственият интелект, за да се намали недостигът на лекарства или да се помогне за ранното откриване на ракови заболявания? 

Население на Гана:

 

1980: 10,802,028

2010: 24,512,104

2019: 30,096,970

торбаЛан

Начи Гана е далеч пред нас по благоденствие. И мерседеси на глава население.

Предводител на ...

Мустафа Сиса, директор на новия център на Гугъл

Хелти пауърс, чупете андроиЦките солници.

СвКащей
снимка на СвКащей

Те баш там е местото на лаботорията, там е светльото бъдеще... 

NATURAL

Явно на естествения интелект вече не може да се разчита.

Slava
снимка на Slava

1. Как африканците да се образоват, за да ограничат раждаемостта.

 

2.

 

"Как да се използва изкуственият интелект, за да се намали недостигът на лекарства или да се помогне за ранното откриване на ракови заболявания? Как да се помогне на дребните селскостопански производители за тяхната реколта или на занаятчиите да откриват проблемите при използването на техните машини? Как да се предотвратяват природни катастрофи? Африка е изправена пред многобройни предизвикателства и използването на изкуствения интелект тук може да се окаже по-важно, отколкото другаде"

Предводител на ...

Как африканците да се образоват, за да ограничат раждаемостта?

И що?

Сичко живо писка, че България (пардон, българиТЕ в България, останалата "паплач" не) требе да си увеличи раждаемостта, па всички останали да я намалявали. Откъдя накъдя бре?

Тринити

По въпроса с изкуствения интелект ние имаме изявен специалист.Може да го дадем на ганайците за шеф на лабораторията им.И без туй времето му като премиер при нас изтича.За нула време от 30 милиона,ще ги върне пак на десет!Ще е унищожи и корупцията им.И ще ги разсмива всеки ден поне по десет пъти.Може да Му викат Белият Вожд!

ThePal
снимка на ThePal

по скоро деБелият...

RanBosilek
снимка на RanBosilek
като няма естествен, трябва изкуствен, макар че и контрацептиви биха свършили работа...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×