facebook
twitter

Горещи новини

"Фолксваген" не търси алтернативно място за новия си завод

1751

„Фолксваген” не търси алтернативно място за изграждане на нов завод след решението да замрази проекта си в Турция. Това е заявил представител на компанията пред германски медии, съобщава Нова тв. От „Фолксваген” следят внимателно ситуацията в Турция и офанзивата й в Сирия и не са притиснати от времето.

"В момента не подготвяме никакви алтернативни планове, е заявил Андреас Тостман от управителния съвет на "Фолксваген". Той обяснил, че решението все още е замразено. "Намираме се във фаза на внимателно наблюдение" добавя Тостман. Той не е посочил конкретна времева рамка, в която ще бъде взето решение.

Миналата седмица германският автомобилен гигант отложи решението си за построяването на нов завод в Турция. България продължава да се надява, че замразяването на проекта може да премести инвестицията за около 1.3 милиарда евро у нас. 

По-рано този месец "Фолксваген" създаде филиал в западната провинция Маниса в Турция, като от компанията заявиха, че все още се намират в последната фаза на преговорите и че не е взето окончателно решение за строежа на автомобилния завод, съобщи БНР.

Ключови думи:

Фолксваген, нов завод
14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Иде ли "Фолксваген"?

04.06.2019

Economix.bg

2831 4
Германската прокуратура пак обискира офисите на VW

04.12.2019

251
ЕК разследва законни ли са субсидиите, обещавани на "Фолксваген"

22.11.2019

786 4

Коментари

Mitnicharъ

Мноо ясно, че няма да търсят алтернатива, стратегически  инвестиции не се планират и извършват според конюнктурата.  Само едноклетъчно подчехълче   може да си фантазира друго.

банда

Немците ще си направят завода в Турция и толкоз. Просто изчакват патардията да отмине, а тя ще отмине. Особено след споразумението между Путин и Ердоган.

Такъв избор не се прави без дълго претегляне на фактите, че да се променя ей така от раз.

Сармат
снимка на Сармат

България продължава да се надява, че замразяването на проекта може да премести инвестицията за около 1.3 милиарда евро у нас. 

Тц  просто едни хора папат държавни пари за тази надежда - софри,вояжи уж работни групи  , нали над 2 милиона били отделени з а тези "другарски срещи"??

Hasta la vista

"Надежда всяка тука оставете...", г-н Превнелиев...Турция превъзхожда по почти всички параметри останалите претенденти за този завод и най-вече с това, че не може да бъде обвинена за "нерегламентирана държавна помощ". VW ще си построи заводчето там, а ние ще подсмърчаме още дълго време, че сме изтървали инвестицията, която, между другото, въобще не е била планирана да бъде у нас по ред разбираеми причини (това според мен, де). Така че "палачи дете, баща ти е невинен...". А Баце, за утешение може да "построи" още няколко "завода" за автомобилни ламби, може и лазерни, за фолЦвагени, а може и такъва за автомобилни запалки...Се големи "заводи"...

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Завод за автомобилни лампи + завод за автомобилни запалки = Комбинат за автомобилни части (принадлежности). Все пак комбинат звучи някак по-така.

cymen

Когато става въпрос за производство, за промишленост, самото споменаване на България и Турция в едно и също изречение е подигравка.

 

И тук корупцията няма никакво отношение. Единствено и само заради пълната корумпираност на властите България има някакви шансове да привлича големи инвеститори. Тук никой голям западен инвеститор няма нужда да се съобразява с еко или трудови норми. Ако плати някоя хилядарка, ще изменят дори тунела на метрото, че да му спира на втория етаж на завода.

dissidentbg

Решението е взето.

Не е замразяване, не е и отлагане. Всеки проект и строеж от такъв мащаб отнема време. Сега подготвят всичко необходимо и в един момент ще се задействат. 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

... понеже постоянно се натискаме на немците да построят техен завод тук...може и да решат да ни компенсират като изградят завод за тоалетна хартия в София...на мястото на Кремиковци...

bay Dragan

Може и да е за детски, ама ще го открие Той автомобилен завод

Хербицид

Турция във война е по-превликателна за инвеститорите, от тиквешкия местен район....

Колко по-ясно да ти го кажат?!

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Турция във война е по-превликателна за инвеститорите, от тиквешкия местен район....

Колко по-ясно да ти го кажат?!

Тя тая война е доста по-скоро наказателна операция, която преди всичко консолидира въпрешна подкрепа за Тайпи. Ако днес бяха изборите в Стамбул, Ердо щеше да спечели убедително с подкрепата на националистите.

mi6osp.

Абе как може да вярвате на някакви си представители на „Фолксваген”, а не на Плевнелиев и Борисов????

 

 

Фолксваген са реалисти и никога не са разглеждали България като възможно място за тази инвестиция.

Сърбия или Турция- да.

Турците предложиха най-добри условия.

 

ThePal
снимка на ThePal

Много важно ! Хюндайците ще спретнат два такива - един в Кремиковци и един в Банки 

Мошеник

Германия и Турция са гъсти още от преди Първата Световна Война, ако не беха германците да организират отбраната на Дарданелите днес немаше да има Турция и, никой немаше да е чул за Ататюрк!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×