facebook
twitter

Горещи новини

Министърът на икономиката: България спечели имиджово от VW

Замръзване на доходите няма да има, докато няма криза, каза Емил Караниколов
929
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"България само спечели имиджово, защото всички чуха, че България има интересен бизнес климат, щом „Фолксваген“ от всички европейски държави, които сме в конкуренция, остава само една, и то забележете – с два терена. За нас беше много имиджово".

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в интервю тази сутрин пред БНТ. Той допълни, че решението къде VW да построи новия си завод очевидно е много трудно и за самата компания.

„Решението къде отидат е проблем за „Фолксваген“. Явно не е лесно, те трябваше да вземат решение в началото на годината, в средата на годината, миналия месец. Те не взимат това решение“, допълни той.

Министърът на икономиката обеща, че веднага ще уведоми какво е било взетото от „Фолксваген“ решение веднага щом то бъде официално оповестено.

„Но нека все пак да кажем, че България остана единствената държава, и това се разбра навсякъде, от всички в Европа, която остана в борба с Турция. Какво ще е решението за инвестиране в завод за двигатели с вътрешно горене: дизелов и бензин, ще си го споделим, обещавам, след решение на „Фолксваген. Нещо много важно: тук имаше много сериозен екип на „Фолксваген“, много сериозни техни консултанти. Мисля, че за българската администрация: и държавна, и общинска тази около една година контакти бяха безценни. Ние научихме много неща. Ние сме готови и истината е, че не спираме да търсим стратегически инвеститори", допълни Караниколов.

Замръзване на доходите няма да има, докато няма криза заяви още министърът на икономиката. Забавянето на световната икономика се дължи на задържането на ръста при глобалните играчи и Брекзит, но засега прогнозата за България била за поддържане на сравнително добър ръст. Дали ще се стигне до криза, никой не може да предвиди. Въпреки всичко показателите за България в момента не посочвали това, макар в края на третото тримесечие износът да се забавя в сравнение с предишни месеци. Караниколов обаче уточни, че само за първите първите 7-8 месеца на тази година имаме над 17 млрд. евро износ, което показва, че българските стоки и услуги стават все по-качествени и конкурентни като цени.

Имаме сектори, които се развиват изключително добре - металургия, IT сектор. Наблюдава се и тенденция, не само че много българи се връщат у нас, но и чужденци идват да работят в България, похвали се Караниколов.

Министърът коментира и буксуването на Закона за горивата, който вече една година не може да влезе за обсъждане. По думите му проблемът е в самия сектор, който не успява да се обедини около конкретни идеи.

 

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Акциите на "Тесла" задминаха тези на "Фолксваген"

24.01.2020

2061 28
"Фолксваген" бе глобен със $150 млн. в Канада

23.01.2020

196
Кабинетът продължава да твърди, че няма да взема от водата за София

20.01.2020

Екип на Сега

5367 13

Коментари

сталкер пустиняк

Този е готов за шеф на БФС или пък тренер на националите. 

Има само един добър резултат и той е победата, всичко друго са нещо като морални победители и имиджови не знам какви си. 

urupuchi

Министърът на икономиката обеща, че веднага ще уведоми какво е било взетото от „Фолксваген“ решение веднага щом то бъде официално оповестено.

 

С нетърпение чакам уведомлението на менистера за официално оповестеното решенеие на Фолцваген. Ако може да ни уведомява и за други офицялно оповестени решения, то това ще бъде една огромна имиджова печалба за менистера.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Който разбира, тук се спираа! Айде на кисетата за левчее! България се къпее! Саамо за левчее!

Stern

Толкова ни се е вдигнал имиджа, че Баце не може да си кара спокойно джипката - а да засили и налита на завод. Завод до завода, майно льо.

vvatkov

   Резултатите ги няма, но пък са имиджови. Егати!

Hey Joe

Момчето за поръчки на Шиши и Меди Доганов е чудо в правото: завършил е "право" на 21 години при татко си, без да е започвал обучението си на 16 години?!?

 

 Раята плати 220 млн на агата, за да подкрепи ДПС ГЕРБ на изборите

https://frognews.bg/novini/raiata-plati-220-mln-ag...

Zmeja

Тоя требе да е от друга планета.

ЛАФЪРДИЕВ

СпИчелили сме имиджово!!! Ти да видиш...

На геврека дупката било пИчалба..

Дохс_Читем

Образно казано, спечелили сме имиджово и вече имаме вид на изглед.

Zmeja

Този тираж спечелих имиджово джакпота от ТОТО-то, тъй като не пуснах фиш, а моите числа не се паднаха.

19namo

Така не се прави имидж :) Трябваше да пуснеш фиш, с печелившите числа и да го подариш на съседа. За него- парите, за теб- славата.

 

Илиан Мавров156...

Нали това недоразумение е пряко отговорно за съществуването на Баневи и др.като тях-или е забравило,че преди да го назначат за "министър"беше начело на АПСПК.

19namo

Министерските вежди, с малко въображение, докарват логото на ФауВе.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Мисля, че за българската администрация: и държавна, и общинска тази около една година контакти бяха безценни. Ние научихме много неща.

Научихте , че сте участвали в масовката и то - според признанията на Плевнелиев - едва накрая, сте го разбрали.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

ФолЦваген използва България само да симулира конкуренция, щото си е заплюл Турция изнапред по чисто икономически съображения. И се бави да го обяви официалната баш по имиджови съображения: Ердоган е арогант, затуй пък коварен отмъстителен хищник.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×