facebook
twitter

Горещи новини

ЕК започва наказателна процедура срещу Великобритания

Причината е, че Лондон отказа да номинира еврокомисар
366
БГНЕС архив

Европейската комисия започна наказателна процедура срещу Великобритания, съобщава Нова тв. Причината е, че страната отказа да номинира еврокомисар.

Миналият месец Лондон пое ангажимент да излъчи комисар в новия кабинет. В замяна, Великобритания получава  отсрочка за Brexit. Сделката беше сключена по време на последната среща на върха, в края на миналия месец.

До момента избраният председател на Еврокомисията е изпратила две писма с подкана Лондон да изпълни задължението си. Късно в четвъртък вечерта дойде и отговорът - до следващите избори страната няма да номинира комисар.

На практика, това отново поставя новата комисия пред сериозно изпитание. „Изправени сме пред много особена и сложна ситуация. Това действително е извънредна ситуация, в каквато никога не сме попадали досега. Затова обсъждаме всички възможности, така че да успеем да сформираме Европейската комисия на 1 декември, каквато продължава да е нашата цел”, каза Дина Спинант - говорител на Урсула фон дер Лайен.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Протести избухнаха в Мадрид и Лондон след затягане на COVID-мерките

20.09.2020

Обновена

5500 46
Франция с нови 9500 случаи на Covid-19, а Испания - с 4708

12.09.2020

708
Рекорден ръст на случаите с COVID-19 се регистрира по целия свят

11.09.2020

Обновена

4235 22

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Измамените брюкселски камилчета. Лондон им бил "обещал"...

 

Обещать — не значит жениться 

 

:)

Nashenec

Тези наистина искат да изхвърлят Англия. На обикновеният британец в момента, силно замислен иска или не иска Брекзит, само му трябва някой да го хаказва, че мисли сам. А британцците, когато мислят сами, става бавно. Затова и наказанието ще втвърди британците за изборите.

Влез или се регистрирай за да коментираш