Quantcast
ЦИК: Има проблеми с доставката на машини за гласуване | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

ЦИК: Има проблеми с доставката на машини за гласуване

1843

“Сиела Норма" - фирмата доставчик на машините за гласуване, е информирала ЦИК за проблеми, свързани с пренасянето на устройствата до секционните избирателни комисии, съобщи “Епицентър”. Причината била, че МВР променя предварително съгласувани графици за пренасяне на машини. Проблеми са установени в Софийска област, Враца и 23-ти район в София град. 
ЦИК ще изпрати писмо за съдействие до ръководството на МВР и до фирмата доставчик, каза председателят на комисията Стефка Стоева:

"Току-що съм получила съобщение. Продължават проблемите с полицията. Почти всички техници са "арестувани" и чакат. Ще пропадне инсталирането. Това ми пишат, така че тук нашите успокоителни разговори как всичко е добре, това е съобщение на моя телефон. Второ съобщение от Тодоров (изпълнителен директор на "Сиела Норма"), аз сега ще помоля да ни пишат писма, както се общува, а не да ни пращат съобщения. Това не е начин на кореспонденция. Ние не си пишем поздравления”, заявила Стоева.

Централната избирателна комисия покани на спешна среща по казуса с доставката на машините до секциите директора на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

Още

ЦИК упорито крие кой съставя избирателните комисии

13.04.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

225
Защо да правим избори лесно, като може да е трудно

12.04.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

677
Скандалът с изборните протоколи стига до евровота от 2019 г.

12.04.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4375