Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Патриарх Кирил почна реформи под митрата

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

О, РАЗУМНИЙ И ЮРОДЕ!
Светейшият патриарх на Москва и цяла Русия Кирил, в миру Владимир Михайлович Гундяев, присъства на парада по случай 9 май на Червения площад. 
Тъй като патриархът е стара лисица и печен агент, обстановката на парада го разтревожи. Божият човек установи, че армията е с понижен тонус, въздушните сили никакви ги няма, а Върховният главнокомандващ прилича на бабичка от произведение на Даниил Хармс. 
Книга "Вываливаюшиеся старухи" Хармс Д И - купить книгу в интернет-магазине  «Москва», 680620
Падащи бабички - те падат от прекомерно любопитство какво става у края на перваза. 
***
"Не е добре тая работа" - помисли си патриархът като един Щирлиц. 
Ето какви бяха следващите му мисли, които записахме с нанобръмбар единствено за нашите читатели. 
"В скоро време може и да има големи промени с големи сътресения, да не дава Господ! Аз трябва да имам план за личното си оцеляване, защото има всички предпостваки нещата да загрубеят. Всички пропагандисти, подпалалвачи на войната и духовни крепители на режима ще бъдат под прицел. Аз трябва да реша бързо какъв точно да го играя. Трябват решения в спешен оперативен порядък. С хладен ум и сърце в нормален ритъм. Мисли, Гундяев, мисли!" - мобилизираше психическия си капацитет патриархът, докато слушаше разсеяно жалката реч на върховния главнокомандващ. 
И патриархът реши да стане юродствующ во Христе. 
Юродивите в християнската традиция не са конкретно уроди, а особена категория светци, които приемат доброволна лудост и чрез поведението си изобличават греховете на обществото. 
Те могат да вършат на пръв поглед светотатствени неща, могат да се въргалят в клоаките на порока, но бидейки вътрешно чисти и праведни, те остават незасегнати от греха. 
Подвижничеството на юродивия е сложна и тежка работа - физическа и духовна. 
Но за един чекист, който е решил да оцелее, това не е непосилна задача. 
"Ще емигрирам в България" - помисли си Гундяев. 
"Ще проповядвам, че Страшният съд се реформира и става Втори народен съд. Ще рисувам карикатури на Папата и Вселенския патриарх. Ще ходя гол като Василий Блажени и за да не нарушавам стандартите на Инстаграм, ТикТок и Фейсбук, ще си слагам по едно смокиново листо. Ще бъда звезда в социалните мрежи и ще правя духовен батъл с Рамзан Кадиров. Даже измислих тренд. Ще викам: АХМАК - СИЛА! 
Ще стана изповедник и духовен баща на Кобилкина и Гунчева.
Ще водя лайфкоуч курсове по екзорсизъм и ще викам духа на Баба Ванга, тя е наше момиче, чекистка, заслужил герой на Духовна сигурност.
Винаги има изход! 
А сега - на работа, о, разумний и юроде! Няма що да се срамиш и прочие..." 

Под митрата е неспокойно!

Още по темата