Медия без
политическа реклама

Ягоди, шампанско и хайвер

Наднормената Пепеляшка и влъхвите от ГЕРБ

09 Окт. 2020

Драги читатели, сега ще вържем няколко новини в букет, за да смесим ароматите им, да съчетаем цветовете им, да усетим комбинираните им свойства. 
Ще говорим за хайверената левица на Европа, за дейността на фракцията КИЛИМАРИ-ГЕРБ и за новата американска Пепеляшка на "Дисни".
Въпросната приказна героиня, израсла в пепелта на огнището, в новата трактовка на "Дисни" е наднормена - тая новина кънти по целия свят в момента и милиони хора я преживяват като нещо, за което си струва да изтараториш един вагон глупости. (Ще извинявате за тоя русизъм - едно от значенията на глагола тараторить е "да дрънкаш като кречетало".) 
Новата Пепеляшка е, както казваме у нас напоследък - корпулентна, с голям корпус, за да приобщи към магията зрителките с подобни показатели и да покаже на света красотата на "извънредните мерки", ако позволявате да разширим това актуално понятие. Пепеляшката с екстри е част от нова филмова поредица на "Дисни" по класически приказни сюжети в съвременна трактовка. 
"Рубенсовата" Пепеляшка на "Дисни" се дипломира като дизайнер на обувки и работи като продуцент на риалити шоу в корпорацията на мащехата си. После самата Пепеляшка участва в шоуто и като единствен участник с по-широки извивки приковава вниманието на целия свят, променя съдби и мирогледи, знаете как е в тия филми, накрая сама си шие обувка, която да ѝ пасне, че да се намести и любовната нишка в сюжета. 

Тук Принца още се прави на важен и пуска отровни лафчета: не по-високо от обувката, Пепеляшке! 
***
Ние, разбира се, не се вълнуваме толкова тежко от характера на тези арт-провокации. Не че сме точно против, но остротата на провокацията не ни пробожда в сърцето. 
Толкоз повече, че сме наясно как грозното трътлесто патенце става Лебед - тая приказка сме я гледали на живо и даже не щем да персонифицираме корпуленцията на мисълта си.
***
Случи се обаче нещо наистина вълнуващо. 
Оказа се, че килимите на Цвета Караянчева са само епизод от бурното развитие на фракцията КИЛИМАРИ-ГЕРБ. 
В друг епизод от поредицата, областният координатор на Плевен Мирослав Петков гордо подарил няколко квадратни метра постилка за стълби на детска градина "Надежда" в града. И още по-гордо се снимал с дарението си, което покрива ЧАСТ от парадните стълби на заведението. (Виж публикацията на ГЕРБ-ПЛЕВЕН в края на нашето изложение.)
Пред тая дарителска дейност, до известа степен немеем. Но има още нещо. 
На снимка, запечатала дарението, освен областният и директорката на градината, присъства още един забележителен гербер, който си е жив Пепеляшко, макар и не толкова наднормен като новата американска колежка. 
Да сравним.

На плевенската снимка десният влъхва е областният, левият е Пепеляшко. Ексцентричното облекло, разбира се, одобряваме, но какво все пак държи в лявата си ръка Пепеляшко?... Най-голямата загадка остава в дължината на дарената настилка. Защо са покрили само половината стълби, какво изобщо е това дарение, защо се хвалят с него?
***
Много вълнения, много дарения, много въпроси без отговор. 
Затова пък в Европа положението е що-годе ясно, след като Тома Биков Преподобния Пържолник обясни същността на европейските критики. Резолюцията на Европарламента против гербавата корупция, според Биков е рожба на "хайверената левица". Според Биков антикорупционната активност на ЕП е рожба на черния хайвер (незаслужения лукс) в левичарските среди. Което може би означава, че неговата (на Биков) лична политическа активност не е пържолена, а става въпрос за дълбока обвързаност с идеологически дясна кауза и обществено-отговорна мисъл. Така да се каже.
За да съм истински щастлив, че не съм пропуснал нищо в тоя живот, искам да видя и Тома Пържолник да дарява килими на високо равнище и задължително да се похвали с дарението си.
 

Пътека от изкуствена трева подари на ЦДГ „Надежда” в Плевен областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров Пътека от...

Posted by ГЕРБ - Плевен on Monday, September 21, 2020

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

ОЩЕ ОТ ПОСЛЕ

Бунтовниците в ДПС и "Величие" готвят Хунта на полуполковниците

03 Юли 2024

"Величие" обеща подкрепа за кабинет срещу инвестиции в Историческия лунапарк

20 Юни 2024

Magnitsky Guy привика посланиците, заповяда им да направят правителство

17 Юли 2024

Вицето на Тръмп: благодаря на Тома Биков!

16 Юли 2024

Баща и син. Трагедия

12 Юли 2024