Quantcast
Къщата в Барселона е подпорна стена | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Къщата в Барселона е подпорна стена

Предизборният слоган на ГЕРБ: Реконкиста о муерте!
5 388
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

БОЙКО НА БОЙКО ДУМАШЕ

След като Бойко Рашков отчете свършеното от МВР по време на неговото управление, Бойко Борисов реши да го репликира конкретно за твърдението, че оградата ни по границата с Турция била ремонтирана с по-малко пари, отколкото струвала Къщата в Барселона.

Другата новост в стратегията на Борисов за отвоюване на държавата е, че вкарва испански ритъм в кампанията. Предизборният му слоган е "Реконкиста о муерте", а в кампанията много ще помага и прокурорът-дипломат испанист Пацо ди Терасо.

"Щом те ни цакат с машините на Мадуро, ние също поназнайваме испански!" - доволен е Борисов.

***
ОТЧЕТ НА ОТЧЕТА

Прочутата Къща в Барселона бе златен кафез за прекрасна тайнствена дама, за която се твърди, че е дарила бившия премиер с голямо щастие и дори може би му е завивала краката за разлика от Мата Хари. 

Борисов се защити от подмятанията на адаша си, че оградата с Турция била ремонтирана за по-малко пари, отколкото Борисовите хора са инвестирали в Барселона. И се впусна в характерна пледоария, в която по утвърдена традиция всяко логическо звено опровергава предишните по веригата. 

"Като си ми адаш, да не си ми баджанак! - контраатакува съименика си лидерът на най-голямата партия. - Не е възпитано, не е джентълменско, не е мъжко, не е фън-шуйско, ако щете. Рашков сравнява ябълки с кокошки и дини с арбалети. Той сравнява ремонта на оградата с покупката на цяла къща в елитен европейски квартал, а не на онуй място на географията. Оградата сега са я опаянтили, похарчили са нещо, каквото са цапнали, на мен не ми свиди, то си е тяхна работа. Ама защо смятат само сегашните пари за тая ограда? А преди това колко пари сме похарчили, за да я построим, това защо не се слага в сметката? На готовото всеки може да си прави ремонти на ремонта. Ей, байо, на мене Тръмп ми се е обаждал да ми реве и да ми иска съвети как да си построи оградата с Мексико, така че хем да напълни чекмеджето в Тръмп Тауър, хем оградата да не върши работа. Това е висша политика, не е като да тормозиш българския Мандела-Навални" - припомни мъченическия си арест Борисов. 

"Аз съм благодарен на Рашков, че ме арестува некадърно и с хлабави мотиви, без да има прокуратура на своя страна. Но да си имаме уважението за строежи и ремонти. На мен това са ми първа и втора специалност. Аз колкото магистрали, детски градини и църкви съм построил, той до толкова не може да брои. Смешник. Червен нос. Аматьор. Оплел се е като плетена дамаджана. Може да има имоти, ама някои работи не ги разбира. Къщата в Барселона всъщност е подпорна стена с къщички за птици. Ако са живели някакви хора там, то си е на техния акъл. Аз съм инвестирал в подпорна стена като на Алепу, макар че нямам нищо общо с тоя имот. 

Накратко, за да обобщя и да опровергая поредните лъжи. 

1. Къщата не е моя. 

2. Не е чак толкова скъпа, кеф цена няма. 

3. Мога да си позволя една подпорна стена." 

С такъв мощен предизборен удар Борисов направи още една стъпка в своята Реконкиста по дългия обратен път към Министерския съвет.

Още

Обявиха жълтите павета за Номер 1 сцена по кизомба в света
Берлускони празнува с бунга-бунга, кани Борисов
Няма пари за кебапчета, няма и ум за идеи - политици омайват народа II

26.09.2022

ДИЯН ИВАНОВ

4073