Медия без
политическа реклама

Актуална антена

Коронен век на българската култура

11 Март 2020

Още сме в началото на корона-кризата, премиерът вече говори каквото му хрумне на момента, обаче народът твори неуморно и се наблюдава рязък скок на творческата производителност. 

На короната вече са посветени няколко песни, порой стихотворения, безброй вицове. 

Ето съвсем малка част. 

Още преди седмица Bulgaria on Air съобщи, че журналист измяукал песен за короната - кавър на популярната "Червено вино снощи пих", чийто оригинален текст впрочем принадлежи на шотландския национален поет Робърт Бърнс. 

Социално послание: товарищи, давайте жить дружно! 

Не закъсняха включванията от другите жанрове. Момче с изрусен перчем и малък струнен инструмент обяви вируса корона - "извън закона". Инструментът му не влиза в кадър, може би е укулеле или банджо, щото не звучи като гусла, балалайка или мандолина.

С известно колебание представяме и произведението на поета-епоха Гошо от Почивка, изестен още като GP. Той създаде нецензурен хип хоп епос, за който предупреждаваме читателите и слушателите с по-високи етически и естетически критерии, че произведението съдържа (меко казано) ненормативна лексика и лош социален пример. Който не одобрява такива работи, да не отваря линка в никакъв случай! 

Попаднахме и на някакъв "Корона кючек", но той е създаден преди кризата с коварния вирус и няма отношение към текущия проблем, затова не го включваме в нашата компилация. 

Ето че българската култура не спи, а реагира на актуалните събития в национален и световен мащаб! 

 

Още по темата