Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Каракочанов прави нов Интелигентен патриотичен дизайн

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Красимир Каракочанов се отврати от агресивния популизъм и арогантната самоувереност в новите патриоти на Слави Трифонов. В Каракочанов се извършила коренна промяна и прелом в мисленето, след като гледал вчерашното интервю с Петър Илиев. В интервюто Илиев се държа агресивно, скара се на някакви демони, опълчи се на видими и невидими врагове, крещя половин час по телевизора, уплаши бабите и гаргите, не каза откъде най-лесно се преписва, но показа, че с постоянство и маниакална самоувереност човек може да стигне далеч...
Наблюдавайки отстрани такова поведение, Каракочанов си дал сметка, че патриотичното движение и патриотичната идея у нас имат нужда от нов път - без агресия, без плашила, без нападения на нож. 
"Сами разбирате, че отново сме в предизборна кампания - обръща се Каракочанов към обществото-електорат. - Слави ни открадна избирателите, но сега вярвам, че махалото ще се върне обратно и временно заблуденото ни електорално паство ще се завърне при нас. След това фигурно пързаляне, което изиграха на политическата сцена ИТН, те нямат голямо бъдеще, откровено казано. Но и ние си вземаме поуките и ще предложим на предизборния пазар една още по-нова патриотична концепция, без да забравяме и вековните ни традиции. Вникнали сме в анализите, направили сме си изводите. Нашият патриотизъм вече ще има интелигентен дизайн. Може би сте чували концепцията за интелигентния дизайн, това най-общо е идеята, че във възникването и развитието на нашия живот има промисъл, нещата не са случайни и произволни, а следват логиката на някакъв висш разум. Едни го наричат Бог, други Наука, трети Родина. Какво значи това за нас? Значи, че ще подкрепяме и издигаме политици, които се държат културно и си мерят приказките, ще избягваме егоманиаци. Ще покажем, че патриотизмът може да бъде прилично занимание за разумни хора", издава стратегическите катарзиси водачът на извънпарламентарните патриоти, който за последните избори направи лидерска крачка встрани и продължава да стъпва внимателно. 
Той каза още:
"Не на последно място, ще поощряваме косматия патриотизъм, стига вече бръснати глави в националната идея. Нямаме нужда от шикългрубери. Нека кубетата блестят на нашия катедрален храм "Александър Невски", а не на темето на агресивния псевдопатриотизъм. Това са анахронизми, те нямат място в цивилизования политически диалог" - убеден е Каракочанов.

Вън голотиквениците от храма на Националната идея!
***

"Ще покажем и скромното лице на патриотизма - обещава Каракочанов. - Ще покажем, че всички наши членове, от първия до последния, пазаруват от народните вериги супермаркети с найлонови торбички, а не повтарят в несвяст: аз съм от центъра на София, играл съм си на НДК! Това е омерзителен елитаризъм, който ние няма да подкрепим никога. Въобще, очаквайте големи морални изненади в следващото завъртане на парламентарната рулетка. Както е писано и в Библията, последните ще станат първи, а пастирят най-много се радва на заблудената овца, когато си я намери жива и здрава. Елате, блудни синове, върнете се, електорални агънца-багънца, при Шишко и Мишко Войвода!" 
 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата