Quantcast
Каракачанов се хвърли в обятията на Льо Пен | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Каракачанов се хвърли в обятията на Льо Пен

Лидерът на ВМРО измести Веселин Марешки от сърцето на френската националистка
5 402
 Сайт на Националния сбор
Снимка, с която Марина Льо Пен илюстрира новата си антиевропейска инициатива. На бюрото ѝ се забелязва продуктово позициониран парфюм "Шанел №5".

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов стана съмишленик на френската националистка Марина Льо Пен в декларация срещу европейската интеграция. Документът, който бе огласен в петък на сайта на френския Национален сбор, се нарича "Декларация за бъдещето на Европа" и е подписан от ръководителите на 16 десни и популистки партии.

От България е представена само ВМРО, въпреки че досега Марина Льо Пен смяташе за свой партньор партията "Воля" на Веселин Марешки. Френската националистка е успяла да привлече и партии, които не се смятат за крайнодесни, като "Фидес" на Виктор Орбан в Унгария и "Право и справедливост" на Ярослав Качински в Полша. Затова пък в списъка липсва крайнодясната "Алтернатива за Германия". 

В декларацията пише, че "ЕС се превръща все повече в инструмент на радикалните сили, които желаят да извършат цивилизационна трансформация и в крайна сметка да изградят Европа без нации с цел създаването на европейска свръхдържава". Добавя се, че има стремеж за "превръщане на Съюза в особена форма на олигархия". На своя сайт Марина Льо Пен уточнява, че с този доккумент контрира започналата Конференция за бъдещето на Европа, чийто инициатор е френският президент Еманюел Макрон. Тя се готви отново да се състезава с него догодина на президентските избори във Франция и се стреми да покаже, че се ползва с не по-малко международно доверие.

Още

Нов съперник се изправя срещу Макрон

27.08.2021

2564
Върховният съд прие, че Марешки е осъден неправилно

12.08.2021

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

8937
Каракочанов прави нов Интелигентен патриотичен дизайн