Quantcast
ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ се обединиха за изборите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ се обединиха за изборите

Коалицията ще се казва „Българските патриоти“
3 366
 БГНЕС

ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ ще се явят заедно на изборите на 11 юли под името „Българските патриоти“. Трите партии подписаха днес предизборно споразумение. Така те ще пробват да влязат в следващото Народно събрание, след като на вота на 4 април не успяха да прескочат 4 процентната бариера за 45-ия парламент.

В листите на коалицията няма да участват лидерите на трите формации - Красимир Каракачанов, Веселин Марешки и Валери Симеонов., което предложи миналата седмица Каракачанов.

Патриотичната коалиция се обединява около 10 основни принципа, съобщиха от ВМРО. Водещи сред тях са национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни; повишаване на доходите и пенсиите; мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит; преодоляване на демографската катастрофа; недопускане на ДПС в управлението на България; независима и национално отговорна външна политика; защита на традиционното семейство и недопускане на еднополови бракове; прекратяване на социалния паразитизъм; въвеждане на образователен ценз при гласуване; децентрализация; нулева толерантност към корупцията; нов Обществен договор и др.

 

Още

Парламентът в Скопие прие законопроект срещу българските сдружения

17.10.2022

Обновена

7948
Човек на ВМРО нахлу и прекъсна жребия в ЦИК

31.08.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА

6134
Вот: Щом те желая, ставам злодей

23.06.2022

Г-н БАЛЕВ

2664