Медия без
политическа реклама

ВМРО поспориха за Македония с гербери пред дома на Борисов

След като протестираше пред дома на Кирил Петков, Ангел Джамбазки отиде и в Банкя

22 Юни 2022

Евродепутатът Ангел Джамбазки и симпатизанти на ВМРО протестираха тази вечер пред дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. Причината е, че бившият премиер заяви подкрепата на партията си към предложението на френското председателство на ЕС, с което да се вдигне ветото за преговори със Северна Македония.

Пред къщата на Борисов ВМРО бяха посрещнати от бившия зам.-външен министър и лидер на Младежи-ГЕРБ Георг Георгиев, от шефа на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, от депутатите Николина Ангелкова и Красен Кралев, както и от млади симпатизанти на ГЕРБ. Те започнаха спор с Джамбазки дали ще бъде предаден националният интерес на България, ако бъде подкрепена преговорната рамка за членство в ЕС на Северна Македония. Бившите парньори първо си стиснаха ръцете за видеото, което се излъчваше на живо на фейсбук страницата на ГЕРБ, "защото феърплейът го изисква". 

След като евродепутатът на ВМРО изреди претенциите, които България следва да има към Република Северна Македония, представителите на ГЕРБ предложиха на Джамбазки да дойде в парламента, където да разговарят официално. "Добре, ще се чуем сутринта и ще се разберем", отговори Джамбазки и добави: "Привържениците на ГЕРБ да не се сърдят, защото истината се ражда в спора и няма лошо да има малко повече емоции. Бъдете здрави !"

По-рано днес ВМРО излезе с плакати "Оставка" и пред дома на Кирил Петков. Темата отново беше Македония, но тонът на протеста беше съвсем различен. „Искаме да му зададем няколко въпроса, свързани с българската позиция за РСМ. Искаме да разберем има ли двойна политика, има ли втори външен министър в лицето на г-жа Чернева, поемал ли е ангажименти към западни посланици България да направи отстъпки без нищо в Северна Македония да е мръднало, работи ли договорът за добросъседство, какво е свършено по него, каква е неговата лична позиция, защо не свиква Комисията по външни работи", каза Джамбазки по-рано днес.

Още по темата