Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Бастуни-ГЕРБ се разграничиха от агресията срещу журналисти

Да направим от бастуните селфи стикове, а не средство за въоръжен конфликт, призовават от партията

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Фракцията Бастуни-ГЕРБ се разграничи от агресията срещу журналисти и обяви, че партията няма нищо общо с посегателствата срещу телефони на репортерки.
Днес на събитие на ГЕРБ телефонът на журналистка от „Свободна Европа” беше дърпан и хвърлян от някакви идивиди, които се представят за симпатизанти на ГЕРБ, но партията не иска да има нищо общо с тях.
„Не можем и нямаме право да поемаме отговорност за действията на тези батки, които дърпат телефоните на журналистите – казват от партията. - Ние нямаме фракция Батки-ГЕРБ, тези са някакви присъединисти и ние в никакъв случай не сме ги поощрявали да вандалстват от наше име. Като искат да нападат журналистки, да го правят на своя глава, не от името на партията. Ние в ГЕРБ журналисти бием само с пържолки или най-много да издърпаме столчето на някой, точно преди да седне. Но това са безобидни майтапи, в никакъв случай не искаме да си решаваме проблемите с журналистиката по такъв примитивен начин. Ние се водим от поведението на нашия лидер и ако не харесваме някой журналист, ще го наречем мисирка и ще го игнорираме. Все пак сме европейци и демократи.”
Бастуни-ГЕРБ призоваха всички членове, симпатизанти, гравитиращи и контрапротестиращи да кажат НЕ на агресията и да използват бастуните си като селфи стик, а не като средство за въоръжен конфликт.

Още по темата