Медия без
политическа реклама

Русия ще раздава заграбена украинска земя на военни ветерани

Путин зове на бой с вътрешните врагове

20 Дек. 2022Обновена
Владимир Путин
БГНЕС
Владимир Путин

Парцели в предградията на Москва, както и в окупираните украински Крим и Севастопол, ще бъдат предоставени на ветерани, които са получили "награди за изключителни заслуги" за участието си в завоевателната война в Украйна.

Това гласи указ, подписан от руския президент Владимир Путин, показан от руската агенция РИА Новости.

Освен това се предвижда социална подкрепа за роднините на войници, загинали по време на конфликта или поради заболяване в района на "специалната военна операция", както Кремъл нарича атаката срещу Украйна.

ПРИЗНАНИЕ

Положението в анексираните от Русия четири украински области е "изключително трудно", призна Путин, цитиран от ТАСС и БТА. Във видеообръщение по случай Деня на служителите на силите за сигурност - празник, който е на почит в страната - Путин призова руските спецслужби да засилят охраната на границите и ги инструктира да затегнат контрола над обществото.

"Да, за вас е трудно сега. Ситуацията в Донецката и Луганската народна република, в Херсонска и Запорожка област, е изключително трудна", обърна се Путин към служителите на руските сили за сигурност, разположени на украинска територия.

Във видеообръщение той инструктира спецслужбите да увеличат до максимално възможна степен "употребата на оперативния, техническия и личностния потенциал" за бързо откриване на предателите, шпионите и саботьорите.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата