Quantcast

Медия без
политическа реклама

Гриша Ганчев е взел решението за оттегляне още миналия месец

Декларацията на феновете изглежда е само претекст за спирането на финансирането на "ЦСКА-София"

17 Февр. 2021Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Мажоритарните собственици на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев и Юлиян Инджов са свикали извънредно Общо събрание на акционерите на футболния клуб още в края на миналия месец, съобщи Sportal.bg. Това означава, че решението за оттегляне от управлението на двамата бизнесмени и прекратяване на бъдещото финансиране е взето много преди публикуваната от ултрас фракцията "Офендърс" декларация, използвана сега като претекст за изненадващия ход на боса.

Извънредното Общо събрание ще се проведе на 20 февруари (събота) от 9:00 ч. на ст. "Българска армия" в София. Датата на свикването му е 19 януари 2021 г., т. е. 27 дни по-рано от декларацията на запалянковците, появила се в интернет този понеделник (15 февруари).

Именно позицията на феновете обаче беше посочена като мотив за ненадейното оттегляне на Ганчев. Тя беше цитирана и на вчерашната нарочна пресконференция на изп. директор на "ЦСКА-София" Пламен Марков, опитал се неуспешно да разсее мъглата около решението на собственика. Той посочи действията на част от привържениците като "капката, която е преляла чашата". Но също изброи като вероятни причини "външни опоненти, желаещи злото на клуба", както и "пандемията, която доведе до финансови затруднения".

Спортният министър Красен Кралев заяви, че е притеснен от събитията в "ЦСКА-София" и особено от съдбата на замисленото съвместно дружество между министерството и клуба за стопанисване на стадион "Българска армия".

Междувремено 12 ветерани на ЦСКА се подписаха под декларация, в която се призовават Гриша Ганчев и Юлиян Инджов да не напускат. Ето и нейния текст:

"Уважаеми г-н Ганчев, уважаеми г-н Инджов,

Обръщаме се към Вас като хора, които милеят истински за ЦСКА. Нашият живот е минал под знака на най-великия български клуб. Играли сме, печелили сме трофеи и големи европейски битки, виждали сме какво ли не. Видяхме и най-лошото – нашият любим клуб да бъде докаран до фалит.

Благодарение на Вас в момента ЦСКА го има и изглежда по-здрав от всякога. Не само – ЦСКА се върна към времената, когато четирите букви говореха много в Европа. В демократично време не сме виждали собственици на нашия любим клуб, които толкова много да милеят за него. Вие не само спасихте ЦСКА, спасихте любовта на половин България. И знаем, че Вашата любов към "червената" идея е също толкова силна като нашата.

Напълно разбираме Вашето разочарование от някои мнения на фенове. Разбираме и Ви призоваваме най-искрено да преосмислите решението си. На първо място в името на ЦСКА. Защото Вие доказахте преди повече от пет години, че клубът ще го има и ще жъне успехи благодарение на Вашата всеотдайност към ЦСКА.

Вие сте хората, които накарахте всички да мечтаем, че славните времена на стадион „Българска армия“ ще се завърнат и никога повече облаците на несигурността няма да висят над Борисовата градина. Вие сте хората, които определяте финансовата и трансферната политика. Нямаме никакво съмнение, че го правите по възможно най-добрия начин в името на ЦСКА.

Имаме безрезервно доверие към Вас и още веднъж Ви молим да продължите да ръководите любимия клуб. Не се съмняваме, че успехите ще дойдат. Дори още тази година.

Призоваме всички, които обичат ЦСКА да подкрепят нашия призив."

Подписали са се Аспарух Никодимов, Димитър Якимов, Петър Жеков, Димитър Пенев, Стоян Йорданов, Пламен Марков, Георги Велинов, Иван Зафиров, Стойчо Младенов, Ружди Керимов, Никола Велков и славният бивш масажист на ЦСКА и националния отбор Христо Запрянов.

Легендата на ЦСКА и българския футбол Петър Жеков не подкрепя феновете, които роптаят срещу трансферната политика на "ЦСКА-София".

Още по темата