Медия без
политическа реклама

Великобритания повиши нивото на терористична заплаха

15 Ноем. 2021
БГНЕС

Заплахата от терористична атака в Обединеното кралство беше повишена от "значителна" на "тежка", предаде Sky News. Новината бе потвърдена от вътрешния министър на Великобритания Прити Пател след експлозията пред болница в Ливърпул в неделя, която полицията обяви за терористичен акт.

Решението за повишаване на нивото на заплаха е взето от Съвместния център за анализ на тероризма поради два инцидента, случили наскоро. Sky News припомня, че преди месец депутатът от консерваторите сър Дейвид Еймс беше намушкан до смърт по време на среща в избирателния му район в Есекс. Тази атака също беше обявена за терористичен акт.

Трима души остават в ареста след експлозията в кола близо до болница в Ливърпул, при която загина един човек, а друг е бил ранен, предава в. ''Гаридън''.

Такси избухна в пламъци пред болница в Ливърпул в 10.59 ч. местно време в неделя. Шофьорът на таксито е успял да избяга преди пламъците да се разпространят и е в болница в стабилно състояние.Той не е арестуван, а полицията заяви, че е заключил нападателят в колата, след като е забелязал, че носи взривно устройство, като по този начин е предотвратил терористична атака, която е могла да вземе много жертви. 

Полицейското звено за борба с тероризма съобщи, че трима мъже на възраст 29, 26 и 21 години са били задържани в района на Кенсингтън в Ливърпул за съучастие в атаката. Службата за сигурност МИ-5 също оказва съдействие.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата