Медия без
политическа реклама

Тръмп заплаши Русия и Китай с оръжие, за което никой не знае

За последните 3 години изхарчихме 2,5 трилиона долара за нашата армия, хвали се още американският президент

11 Септ. 2020
ЕПА БГНЕС архив

Доналд Тръмп обяви, че САЩ разполагат със супероръжие, което никой не знае и никой не е виждал, включително и Русия и Китай.

Президентът на САЩ проведе кратък брифинг, преди да отпътува за митинг със своите привърженици в Мичиган, съобщава уебсайта на Белия дом, цитиран от Агенция Фокус. Отговаряйки на въпросите на журналистите, Тръмп първо говори за ядрените оръжия на САЩ. „Имаме мощно, много мощно оръжие. Не, не говоря за секретно, а за това, което вече произвеждаме. Ние създаваме страхотни оръжия. Нашата армия е по-силна от всякога. През последните три до три години и половина сме похарчили 2,5 трилиона долара за нашата армия. И сега имаме нови ракети и снаряди. И честно казано, нашите ядрени оръжия - трябва да се молим на Бог да не ни се налага никога да ги използваме - са в по-добра форма, отколкото са били от десетилетия насам“.

Президентът говори и за оръжейните системи, за които никой не знае и които нито Китай, нито Русия имат. „Имаме системи, за които никой не знае, включително и вие. И, честно казано, мисля, че ще бъде по-добре, ако остане така. Имаме някои невероятни системи“, каза Тръмп.

По-късно, на митинг със своите поддръжници в Мичиган, той заяви, че САЩ са създали нови оръжейни системи, които нито Русия, нито Китай притежават. „Казах, че имаме ракети, че имаме системи, които никой не е виждал досега. Президентът Си (председател на Китайската народна република Си Дзинпин) няма нищо подобно, нито Путин (руският президент Владимир Путин), обяви Тръмп.

Още по темата