facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Тръмп: COVID-19 отстъпва в САЩ 

Португалия отбеляза първи ден без жертва на коронавируса от началото на пандемията
Обновена
1 464
 Илияна Кирилова

Епидемията от болестта, причинена от новия коронавирус COVID-19, отстъпва в САЩ, обяви на пресконференция в Белия дом президентът Доналд Тръмп, цитиран от БГНЕС. 

„Започваме да виждаме доказателства за значителен напредък. В цялата страна броят на положителните резултати от тестовете е намалял с почти 6% в сравнение с предходната седмица, а делът на положителните тестове също е спаднал от 8.7% на 8% за същия период от време. Това е обнадеждаващ, много обнадеждаващ знак, че вирусът се оттегля “, заяви Тръмп.

Според него американските власти очакват, че ваксина срещу коронавируса може да се появи много по-рано от края на годината. "Поддържаме баланс между бързината и безопасността и се придвижваме към разполагане на ваксина тази година, вероятно много по-рано от края на годината", каза американският президент.

По данни на университета Джон Хопкинс в САЩ са регистрирани над 4,71 милиона случая на коронавирусна инфекция, загинали са 155 311 души

Португалия отбеляза първия ден без жертва на коронавируса от средата на март и в същото време регистрира най-нисък брой заразени за почти три месеца. Обстоятелството, че няма жертви беше отбелязано в медиите като „позитивна и обнадеждаваща новина“ от държавния секретар по здравеопазване Антонио Ласерда Салеш. Не се беше случвало от 16 март, когато регистрирахме първият смъртен случай, отбеляза той като подчерта, че информацията трябва да се приема предпазливо. Знаем, че тенденцията във всеки момент може да се промени, но искам да дам тази радост и надежда на португалците и да ги помоля да съдействат да запазим тези бройки, допълни Салеш.

Португалия обяви 106 нови случая, което е най-малката бройка от три месеца. Общо в страната са потвърдени 51 569 случая и са починали 1 738 души. 

- Резултатът от отказа на Швеция да наложи строги ограничителни мерки в борбата с коронавируса, който стана обект на множество спорове с икономисти от цял свят, надхвърли очакванията на експертите, пише РИА Новости, цитирайки Bloomberg.

Предварителният доклад на правителството за второто тримесечие, който трябва да бъде публикуван на 5 август, се очаква да регистрира 7 на сто спад в БВП на Швеция, безпрецедентен за най-голямата икономика в Северна Европа. Според анкетираните икономисти, обаче този спад ще бъде по-малко значителен в сравнение със САЩ и повечето европейски страни.

В същото време тази политика доведе до негативни здравни последици и висока смъртност от COVID-19. Остава открит въпросът дали шведската икономика ще се възстанови по-бързо от съседните Дания и Норвегия, които наложиха строги ограничения и имат по-ниска смъртност.

Швеция, за разлика от други страни, не наложи строги ограничения: въпреки разпространението на заразата, всичко в сферата на услугите, училищата и детските градини продължиха да работят. Властите се ограничиха да призоват жителите да съблюдават предпазни мерки.

- Латинска Америка вече е основното огнище на коронавируса в света. Регионът е близо до отчитането на 5 милиона случая, въпреки че направените тестове са по-малко от тези в Европа и Съединените щати. Починалите от COVID-19 в Латинска Америка са повече от 200 000. През уикенда Аржентина и Колумбия отчетоха антирекорди.

В Латинска Америка живеят едва около 8 на сто от населението на Земята. В същото време регионът отчита 30% от всички случаи на коронавирус.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ забраняват TikTok и WeChat

19.09.2020

249 1
ЕФБЕТ ЛИГА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ, VI КРЪГ

18.09.2020

Обновена

201
Учители от Ловеч, Добрич и Стара Загора са с Ковид-19

17.09.2020

Обновена

3524 19

Коментари

mi6osp.

В края на краищата Тръмп ще  познае, може би от петия или шестия път .

 

На 27.07. в САЩ на всяка  минута е умирал от К19 по един човек .

Швеция показа, че и без карантина епидемията минава през максимум и затихва 

Засега не е  ясно колко е дълга паузата. 

воденичарЯТ

И редовната сводка от Беларус:

 

03 АВГУСТА 2020

13:40

По данным Минздрава на 3 августа, в Беларуси с начала пандемии зарегистрировано 68 166 случаев коронавирусной инфекции.

Выздоровели и выписаны 62 943 пациента, что составляет 92,3% от числа заболевших. Умер 571 человек (0,83%). Всего проведено 1 323 814 тестов.

За сутки число случаев COVID-19 увеличилось на 99. Умерли еще четыре человека. Прирост инфицированных снижается пятые сутки подряд.

-------

Прави ли ви впечатление болднатото? Моят коментар е: не е важно колко са заболелите, а колко са  излекуваните. Беларус постига впечатляващ резултат на излекуваните - 92 % А ние сме малко над 50 % Като по такъв начин активните случаи при тях са колкото и в България, а новите заразени вече са значително по-малко отколкото при нас при по-голямо население там. 

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

И какво искаш да кажеш с това, че при нас излекуваните са 50%? Може би че другите 50% са умрели?

Откъде ви намират такива грамотни, бе?

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Ваксинирай се при нас

срещу vир03, коклюш, бяс

всеки седми ще спечели

блокче, четка, акварели🎨

Само днес със две на 💯 оЦтъпка

с ваксина-БОНУС - срещу синя пъпка

Не се помайвай - няма да боли

ела при нас и Цовид ПОБЕДИ !

                    🛡️💉🛡️            🌴🐒

 

 

cartman

Да не бърза да се хвали или парадира!

Влез или се регистрирай за да коментираш