Медия без
политическа реклама

Шести военен изтребител падна в Русия за последните 3 месеца

02 Дек. 2022

Изтребител МиГ-31 падна в Приморския край в горски масив край село Алексеевка веднага след излитане, съобщи ТАСС. "По първоначални данни няма жертви и разрушения", казва източник. Състоянието на пилотите, които са успели да катапултират, се изяснява. "Причината за произшествието вероятно е техническа неизправност", казват от Министерство на отбраната. 

През октомври паднаха четири самолета. На 24 октомври в Иркутск върху жилище падна учебен Су-30 заради неизправност в системата за подаване на въздух на пилотите. В Ейск на 17 октомври заради запален двигател върху къща падна Су-34. Загинаха 15 души. 

На 9 октомври край село Рогалик в Ростовска област падна Су-25. Портал 161 съобщава, че пилотът е загинал. Допуска се, че проблемът е бил в двигателя. 

Същия ден пак в Ростовска област поради техническа неизправност Су-24 каца принудително при учебно-тренировъчен полет. Двамата пилоти са катапултирали. С това загубите на МО заради технически проблеми не свършват. На 11 септември Baza съобщи, че на юг е паднал военен самолет Су-34. Не се съобщават причините. 

 

Ключови думи:

Русия, изтребители, авария

Още по темата