Медия без
политическа реклама

САЩ предупредиха за терористични атаки в Москва

Великобритания, Германия, Южна Корея, Латвия, Чехия и Швеция също посъветваха гражданите си да избягват масови мероприятия

08 Март 2024Обновена
САЩ предупредиха за възможни терористична атаки в Москва в следващите два дни

Посолствата на САЩ и Великобритания съобщиха, че са възможни терористични атаки в Москва в следващите два дни. Те предупредиха гражданите си да избягват големите събирания в руската столица.

„Посолството следи съобщенията, че екстремистите планират да атакуват големи събирания в Москва, включително концерти. Затова гражданите на САЩ трябва да избягват големи събирания през следващите 48 часа. Действия, които трябва да предприемете: Избягвайте тълпите, наблюдавайте местните медии за актуализации, внимавайте за обкръжението си“, се казва в съобщението.

За последно подобно съобщение САЩ публикуваха на 11 февруари 2022 г. В него се говореше за предстоящо нахлуване на Русия в Украйна. Тогава САЩ призоваха всички американски граждани да напуснат Русия в рамките на 24-48 часа.

Съобщение за възможна заплаха от терористични атаки в Русия през следващите два дни се появи и на сайтовете на външните министерства на Великобритания, Германия, Швеция, Латвия и Южна Корея.

За разлика от изявлението на други посолства, германската дипломация споменава потенциалния риск от атаки с дронове.

"Москва и особено южните й покрайнини са били мишена на атаки с дронове няколко пъти през последните месеци. Досега те са причинили ограничени материални щети. По-нататъшни атаки не могат да бъдат изключени. Същото важи и за възможни атаки срещу обществения транспорт, особено върху влаковете“, се казва в съобщението.

Руските власти не са съобщавали за терористична опасност. Днес в Москва са планирани множество концерти и мероприятия по повод 8 март, деня на жената.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?