Quantcast
Руски полицейски шеф си построи малък Версай от подкупи | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Руски полицейски шеф си построи малък Версай от подкупи

Скромен полицейски пътен началник е арестуван заради милиони от рушвети
5 402

Началникът на Държавната инспекция за сигурност на пътното движение в Ставрополския край в Русия полковник Алексей Сафонов и 35 от неговите подчинени са били задържани при спецоперация на руското МВР и Гвардията, съобщиха от Главното управление "Вътрешна сигурност" в МВР на Русия, цитарано от Дир.бг.

По думите на депутата от Държавната дума Александър Хинштейн, който е член на работната група в Комитета по сигурност и противодействие на корупцията, акцията е осъществена на 20 юли и на практика е задържано цялото ръководство на инспекцията в Ставропол. 

Разбитата организирана престъпна група е получавала подкупи и ще отговаря за злоупотреба с власт. Според разследващите групата е действала от 2017 г., като само за осигуряване на безпроблемното преминаване на камиони със зърно през Ставрополския край, Сафонов и подчинените му са получили подкупи в размер на около 20 милиона рубли. 

Извършват се обиски в кабинетите и домовете на задържаните, а Александър Хинштейн публикува снимки от дома на полковник Сафонов, който наподобява малък Версай. Началникът на инспекцията в Ставропол дори е поставил златна тоалетна и мивка в банята си. 

Ето как изглежда къщата на един "скромен" полицейски началник:

 

 

 

 

 

Още

Общинари и шефове на Басейнова дирекция са дадени на съд за подкупи

19.11.2021

3960
Прокуратурата отчита грандиозни успехи с дела за подкуп от 5-10-50 лв.
Декадата "Борисов" - разровиш ли я, ще мирише

14.06.2020

Екип на Сега

14840