Quantcast
Руски полицейски шеф си построи малък Версай от подкупи | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Руски полицейски шеф си построи малък Версай от подкупи

Скромен полицейски пътен началник е арестуван заради милиони от рушвети
5 411

Началникът на Държавната инспекция за сигурност на пътното движение в Ставрополския край в Русия полковник Алексей Сафонов и 35 от неговите подчинени са били задържани при спецоперация на руското МВР и Гвардията, съобщиха от Главното управление "Вътрешна сигурност" в МВР на Русия, цитарано от Дир.бг.

По думите на депутата от Държавната дума Александър Хинштейн, който е член на работната група в Комитета по сигурност и противодействие на корупцията, акцията е осъществена на 20 юли и на практика е задържано цялото ръководство на инспекцията в Ставропол. 

Разбитата организирана престъпна група е получавала подкупи и ще отговаря за злоупотреба с власт. Според разследващите групата е действала от 2017 г., като само за осигуряване на безпроблемното преминаване на камиони със зърно през Ставрополския край, Сафонов и подчинените му са получили подкупи в размер на около 20 милиона рубли. 

Извършват се обиски в кабинетите и домовете на задържаните, а Александър Хинштейн публикува снимки от дома на полковник Сафонов, който наподобява малък Версай. Началникът на инспекцията в Ставропол дори е поставил златна тоалетна и мивка в банята си. 

Ето как изглежда къщата на един "скромен" полицейски началник:

 

 

 

 

 

Още

ЕС удвоява на 1 млрд. евро военната помощ за Украйна

11.03.2022

Обновена

3303
Петков поиска от ЕС финансова подкрепа за страните, приели бежанци

10.03.2022

Обновена

1859
Група от 6-ма столични полицаи отива на съд по обвинение в корупция

10.02.2022

1713