Quantcast
Група от 6-ма столични полицаи отива на съд по обвинение в корупция | СЕГА
facebook
twitter

България

Група от 6-ма столични полицаи отива на съд по обвинение в корупция

Те са събирали подкупи като ежемесечна такса "спокойствие" от търговски обекти на територията на "Лозенец"
1 713
 Илияна Кирилова

Група от шестима полицейски служители от София са обвинени за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи и са предадени на съд, съобщи прокуратурата.

Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2017 г. до 23.01.2019 г. на територията на гр. София. Тя е била ръководена от К. К., инспектор в Четвърто РУ на СДВР, в нея участвали четирима служители от същото Районно управление и служител от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, добавят от държавното обвинение.

Шестимата обвинени са предадени на съд за това, че искали и получили неследващи им се облаги – пари, от управители на търговски обекти в столицата, за да не бъдат извършвани проверки в обектите им. Търговците плащали ежемесечна такса „спокойствие“. Полицейските служители предупреждавали работниците в търговските обекти и за предстоящи проверки по линия на търговията с фалшиви стоки и укриване на данъци.

Максималното наказание, което могат да получат, ако бъдат признати за виновни, е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.

Специализираният наказателен съд вече е насрочил разпоредително заседание по делото.

 

Още

Брюксел обяви намерение за конфискация на руски милиарди

30.11.2022

Обновена

3564
На 90 Полански отива на съд за клевета по адрес на изнасилена

30.11.2022

695
Съдът окончателно оправда иранските шофьори, хванати със 700 кг кокаин

30.11.2022

6614