Медия без
политическа реклама

Пентагонът потвърди автентичността на видео със заснети НЛО

Кадрите са от флота през 2019 г. и се проучват от специална работна група

16 Апр. 2021

Пентагонът е потвърдил автентичността на изтекли снимки и видео на "неидентифицирани въздушни феномени", правени през 2019 г. Според официално съобщение до СNN Министерството на отбраната на САЩ съобщава, че кадрите представляват легитимни образи на необяснени обекти. 

Снимките и видеото на триъгълно-оформени обекти, премигващи и движещи се през облаците, са заснети от персонал на флота, уточнява говорителят на Пентагона Сю Гаф пред CNN. Допълнително са заснети три неидентифицирани летящи обекта - един с форма на сфера, един, наподобяващ жълъд, и един с форма на дирижабъл, отново от флота. 

"Както сме казвали и преди, за да запазим сигурността на операциите и да избегнем разпространяването на информация, която може да бъде потенциално използвана от неприятели, министерството не коментира публично детайли за наблюдения или изследвания на докладвано навлизане в нашето въздушно пространство, включително случаи на навлизане, определени като "неидентифицирани въздушни феномени", коментира Гаф. Тя допълва, че е създадена работна група за подобни неидентифицирани феномени през август със задачата да докладва подобни наблюдения на военните. Групата е включила заснетите на видео и снимки кадри в проучванията си. 

    Снимките и видеото на неидентифицираните обекти са публикувани от Nystery wire и Extraordinary Beliefs миналата седмица, но онлайн се разпространяват от миналата година, изтъква още CNN. Миналата година Пентагонът сам разпространи три видеа, показващи такива обекти, след като автентичността им бе първоначално потвърдена от флота. 

    Последвайте ни и в google news бутон

    Още по темата