Quantcast
Мигранти влязоха в тежки престрелки на сръбско-унгарската граница | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Мигранти влязоха в тежки престрелки на сръбско-унгарската граница

Властите се принудиха да извадят хеликоптери, дронове и десетки жандармеристи, за да овладеят ситуацията
Обновена
14 801
 БГНЕС архив

Мигранти влязоха в тежки престрелки с автомати на границата между Сърбия и Унгария и принудиха властите да използват хеликоптери и много жива сила, за да спрат разрастването на боевете.

БГНЕС предава, че основната престрелка е била недалеч от сръбско-унгарската граница, край граничния пункт Хоргош. В акцията по неутрализирането на стрелящите се мигранти, са участвали хеликоптери и дронове, както и служители на Жандармерията. До момента са задържани над 100 души. Първите престрелки са регистрирани тази нощ, когато са възникнали сблъсъци между отделните въоръжени мигранти. Силите на реда претърсват района около Хоргош и Суботица.

"Керванът на светлината" - конвой от хиляди нелегални мигранти, предимно от Сирия, са се събрали в Одрин и се подготвят за щурм на гръцката граница, съобщава агенция Фокус. Целта на бежанците е да преминат заедно границата на ЕС и движейки се на север през Балканите, да си проправят път до Западна Е

На място пристигна и вътрешният министър Братислав Гашич, който до скоро ръководеше сръбските спецслужби - БИА. По първоначална информация има един тежко ранен мигрант, който е на около 20 години. Той е с две огнестрелни рани в гърдите, съобщи държавната телевизия РТС. 

Вечерта, след 19:00 ч. са се чували изстрели с автомати, докато граждани са чакали децата си да се приберат от училище или са отивали на уроци по народни танци, съобщава N1.

Полицай от Гранична полиция бе убит при стрелба в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция. Това е първи случай на загинал български граничен служител на самата граница при опит за спиране на мигранти. Полицаят е застрелян с няколко изстрела, които са дошли от турска територия.  Инцидент

Досега повече от 600 незаконни мигранти са били задържани в районите на Хоргош и Суботица, които ще бъдат транспортирани до центрове за бежанци в южната част на Сърбия.

Акция се провежда и в Белград, съобщава „Курир“. Полицията извежда мигранти на улиците и площадите на Белград, конфискуват се и оръжия. 

Гранични полицаи арестуваха 26 нелегални мигранти и двама каналджии до сръбската граница след истински екшън. Чужденците били натоварени в два джипа, които са били спрени за проверка близо до драгоманското село Мало Малово. Шофьорът на единия отказал да спре и насочил колата към полицаите. Наложило

 

Още

Израел нанесе въздушни удари по военни заводи в Иран

29.01.2023

16113
Сърбия се похвали с две огромни златни находища

24.01.2023

2967
Сръбският президент: За нас Крим е Украйна и винаги ще бъде така

18.01.2023

3489