Quantcast
Кремъл: Дворецът край Черно море е на предприемачи | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Кремъл: Дворецът край Черно море е на предприемачи

Няма да кажем кои са, защото не е коректно, добави прессекретарят на Путин
4 772
 palace.navalny.com

Собствеността на двореца в Геленджик край Черно море е на един или няколко предприемачи. Това заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков.

Той коментира темата, която в последните дни е особено актуална в Русия, а и по света, след като миналата седмица опозиционерът Алексей Навални пусна в YouTube свой филм-разследване за дворец край бреговете на Черно море, за който твърди, че е на Путин. Филмът, озаглавен "Дворецът за Путин. Най-големият подкуп в историята", твърди, че имотът струва $1,35 млрд. и е платен чрез участието на задкулисни приближени лица на руския президент от средите на олигарсите, които са се облагодетелствали от държавните богатства.

До момента филмът е изгледан от 91.5 млн. души. Вчера отношение по него взе самият Путин, който заяви: "Нищо от показаното във филма на Навални не е било и не е мое, или на мои близки роднини. Филмът е компилация и монтаж".

 

"Що се отнася до собственика на този обект, съгласете се, че е очевидно, че собствениците са предприемачи. Всъщност това е голям обект, добре известен в Геленджик. И един, или неколцина, пряко или косвено владеят този обект", каза Песков.

При това прессекретарят на Путин добави, че имената на собствениците на двореца няма да бъдат оповестени, защото "това е некоректно".

Песков също така посъветва журналистите, които го попитаха защо над обекта има зона забранена за полети и защо той се охранява от ФСО (Федералната служба за охрана), да уточнят това в съответното ведомство.

Още

Путин към ФСБ: Да не позволяваме Русия да бъде окована от Запада

24.02.2021

17412
Байдън атакува фронтално Путин: Опитва да отслаби ЕС и съюза ни с НАТО

20.02.2021

Обновена

9731
Путин многократно заслужил да е генерал, но не му е приоритет

19.02.2021

4147