Quantcast
Извънредните мерки забавят епидемията и може да траят година | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Извънредните мерки забавят епидемията и може да траят година

Известен германски вирусолог смята, че ще се стигне до тестване на всички работещи, за да може икономиката да действа
17 010
Професор Дростен обяснява от понеделник до петък по половин час всичко за епидемията в подкаст.

Професор д-р Кристиян Дростен е вирусолог от световна величина  и съветва германското правителство за мерките, които  трябва да се предприемат по време на епидемията. Едно от най-забележителните му постижения е изследването му на вируса на SARS през 2002-03 г., за който казва, че не е бил толкова агресивен като COVID 19. Дростен поддържа подкаст за пандемията за тв NDR 

Резултатите на Германия в борбата с вируса се обсъждат усилено, тъй като в страната има вече 27 513 случая и само 98 починали. В пространно интервю пред  "Ди Цайт" проф. Дростен обяснява мерките, които предприема страната, и прави прогнози. Ключовото му предвиждане е, че извънредното положение в някакви вариации може би ще продължи година. И затова от една страна трябва да се намери начин икономиката да не спира и децата да ходят на училище. 

"Вероятно няма да продължим да спазваме всички мерки точно както бяха въведени сега. Ще ги коригираме, някои неща ще бъдат премахнати постепенно. Но в началната фаза, която е в периода от сега до седмицата след Великден - в Германия е на 12 април, ние наистина трябва да предприемем строги действия и да следим внимателно развитието на броя на случаите. Могат да се вземат определени мерки специално за рисковите групи, например да се тестват възрастните хора и хората в риск, и те да са с предимство, когато става въпрос за прием в болница. Хората в по-висок риск ще трябва да продължат да работят от вкъщи за продължителен период. Би могло да се търсят начини за изолиране на възрастните хора у дома. Могат да се въведат куриерски услуги, така че да им се доставят хранителни стоки. Доброволци биха могли да помогнат на военните. В ежедневния живот, децата ще трябва да се държат далеч от хората в риск възможно най-стриктно", казва Дростен.

За да тръгнат децата пак на училище, той смята, че могат да се ползват определени коридори в сградите, за да не се срещат учениците. Да няма голямо и малки междучасия. Големите общи социални пространства да не се използват. 

"В медицинските среди вече се обсъжда идеята хората да се тестват, за да могат да ходят на работа. Ако има антигенни тестове на разположение, тази практика ще може да се приложи и към други професионални групи. Освен това, ако приемем, че по време на настоящата вълна в Германия се заразят между 10 и 15 милиона души, това означава, че до есента ще имаме голям брой хора с антитела", казва професорът. Той смята, че в края на май Германия ще е произвела вече сигурни и бързи антигенни тестове. Принципът им на действие е подобен на тестовете за бременност.

Професорът специално подчертава, че  решенията, които се вземат за ограничаване на епидемията, са политически, коментирайки по-строгите ограничения, които въведе Германия снощи. "Лекарите само съветват правителството. Аз мога да кажа как стоят нещата като вирусолог. Има неща, които не са в моята област на компетентност. Там аз вече не съм учен, а частен гражданин. Нямам мандат от избирателите. Целта е да се попречи на колкото се може повече хора да са в контакт един с друг."

За разлика от другите европейски страни Германия започна още в края на февруари масово тестване, но Дростен казва, че "ние просто не можем да увеличаваме капацитета си за тестване със скоростта, с която расте броят на случаите. Тъй като няма да сме способни да тестваме всички, статистиката ни ще бъде непълна. Равнището на смъртност също ще нарасне. Ще изглежда, че вирусът е станал по-опасен, но това ще бъде статистическо изкривяване. То просто ще отразява факта, че ние пропускаме все повече и повече случаи. Ще настъпи момент, в който случаите на заболяването ще се докладват само на базата на симптомите и тогава стастистиката ще започне да ги отразява. В същото време, наличните тестове /има предвид надеждните лабораторни тестове/ ще трябва да се запазят за хората в най-голям риск. Ако една иначе здрава ученичка лежи на дивана вкъщи и гледа Netflix, аз като личен лекар не искам да знам дали е позитивна за вируса или не. Тя нека си седи на дивана и да оздравява. Но когато 70-годишният ми пациент се разболее и е изолиран вкъщи, аз ще го тествам, за да мога след това да му се обаждам на всеки два дни и да го питам как е дишането му. По този начин, той може да бъде приет в болница достатъчно рано, без да е необходимо незабавно да бъде приет в интензивно отделение."

Дростен отново обяснява тактиката на германските власти да се забави кривата на заразените, на която се противопоставяха Великобритания и Швеция например, които предпочетоха метода на т.нар. стаден имунитет, но вече се отказват. "Ние трябва да намалим броя на случаите сега. Иначе няма да можем да се справим и само след няколко седмици ще имаме точно същите проблеми като Италия. Ние имаме повече легла и може би сме малко по-добре обучени. Ако изхождаме от сегашните данни, ще трябва да удвоим капацитета на интензивните си отделения, за да можем поне да доближим броя на хората, които ще имат нужда от интензивна грижа. За да се подготвим ни е нужно време, което се надяваме да си осигурим със сегашните мерки", обяснява вирусологът.

Дростен казва, че сред рисковите групи са и хората с наднормено тегло: "Ние знаем, например, че висок индекс на телесната маса е основен рисков фактор за COVID-19, както и коронарната болест на сърцето. Пневмонията поставя сърдечно-съдовата система под огромно напрежение. Ако тази система вече е увредена, може да не издържи на това напрежение. А има много хора на възраст между 35 и 50 години, които живеят с такива рискови фактори."

Сред  лекарствата, които се обсъждат в момента, той приема само медикамента срещу ебола. "Виждам антивирусното лекарство Ремдезивир като най-добрия вариант. Първоначално то е разработено за лечение на ебола. В момента се правят проучвания. Засега производителят разрешава използването му само за хора, които вече са сериозно болни, по специален протокол и само за кратък период. В идеалния случай би било възможно да се дава на пациентите по-скоро, но за да стане това, ще трябва да се предлагат много по-големи количества. Трябва да изчакаме и да видим какви са първите резултати Не виждам реални алтернативи - нито лекарството срещу малария -Хлорохин, нито ХИВ лекарствата Ритонавир / Лопинавир. И двете са обект на клинични проучвания, но резултатите не са убедителни."

 

 

 

93

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Здравният бюджет ще надхвърли 5 млрд. лв. догодина

17.10.2020

280 1
Лекарствата на Тръмп срещу COVID-19 може да повлияят на психиката му

12.10.2020

Обновена

2867 29
И пациентите видяха нова "Лафка" в автоматите за лекарства

27.09.2020

Обновена

6505 26

Коментари

Страници

wreckage
снимка на wreckage

👍

ЕМОКОМ

Москва. Няма дискусии относно въвеждането на обща карантина в Москва,

тъй като и без нея може да бъде постигнат положителен ефект.

Това заяви ръководителят на "Роспотребнадзор" Анна Попова

в програмата "Познер" на руския "Първи канал", пише вестник "Известия".  

 

Според нея все пак трябва да се вземат мерки за предотвратяване

и потискане на разпространението на коронавирусa.  

"Мерките на няколко държави за предотвратяване на разпространението

на коронавируса, по-специално Япония и Сингапур, бяха ефективни и без строга карантина.

 

Въвеждането на карантина в Москва не се обсъжда, положителен ефект е възможен и без нея“, каза тя.  

Попова отбеляза, че има два възможни начина за развитие на новия вид коронавирус.

Той може да отшумее и вече да не се проявява,

но може да се превърне в ендемично или още сезонно заболяване.

 

Въпреки това е твърде рано да се правят прогнози, тъй като вирусът все още не е добре проучен.  

В момента според Попова в Русия са регистрирани 438 случая на болестта,

а 17 души вече са се възстановили и са изписани.

Джиджи

Проф. д-р Дростен, 👍

Джиджи

И нещо друго, което е казал друг лекар с достатъчен АВТОРИТЕТ:

ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ДОМИНИРАТ НАД БЕЗОПАСНОСТТА.

 

Д-р Джорджо Палу, бивш председател на Европейското и Италианското дружество по вирусология, и професор по вирусология и микробиология в Университета в Падуа

 

https://www.segabg.com/category-observer/urocite-pulnata-blokada-na-italiya-zaradi-koronavirusa

👌👍👏

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Да изпитваш авторитет, към някой когото не познаваш,  а само заради титлите пред името му,  е да кажем странно. 

☺️

ppipi7766

Немците имат традиции в такива разделения.

Преди възрастните са ги прекарвали направо през комина, но сега те са ценен "ресурс" за фармамафията.

Евтини  евро, две на ден. Всеки ден.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Епидемията се забавя , затова въвеждат перманентно извънредно положение до второ нареждане.Остава ни да се молим вируса да се забърза преди управляващите да ни довършат.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...точно така...и аз така мисля...май ще съжаляваме след време, че сме избегнали италианския вариант...италианците скоро ще забравят за това а ние тепърва ще се ослушваме в панелките колко ще издържим...

Paranormal

Интересно, как ли биха решили проблема социалнационалистите?

Доц.Трътлев

Като националсоциалистите.

HBK

Прекрасен учен  и мъдър човек. Истинска наслада е да се чете и разсъждава. Професор д-р Кристиян Дростен  е умерен във всичко; нито категорично отричане, нито безкритично приемане.

 

Когато анализираме една епидемия, още повече пандемия, не може да се фокусираме само върху медицинските аспекти и да се абстрахираме от всички останали сфери на социалния живот. А те са най-общо 4 сфери за всяка една страна, колкото и малка да е тя: а/медицинска, б/икономическа, в/социална и г/геополитическа.

 

В момента, по разбираема логика, фокуса е въху медицинската сфера. Накратко: Медицината в момета не е създала надеждни способи; нито за профилактика, нито за лечение. Създаването на ваксина ще изисква около 1 ½ година, а надеждни и ефективни лекарства засега няма. Този факт може и да не се популяризира, но не трябва да се игнорира. Поведението (не лечението) се поема от следващата сфера – социалната. Разгръщането на национални кризисни щабове и на правителствена активност има за цел да намали общественото безпокойство, да създаде впечатление за загриженост и разбира се, да предложи мерки за ограничаване на заразата, за селекция на инфектираните и за лечение на заболелите. Задачата е трудна и е неизбежно свързана със икономическа цена. И тук именно проличава мъдростта на управляващите и на законодателите.

 

Икономическите мерки,  базирани на опита от други епидемии/пандемии, почиват на очаквания че Брутния Вътрешен Продукт на една страна ще падне с около 5 до 10 %. Предполага се, че това ще бъде цената на социално-политическите мерки. Тези изчисления са твърде приблизителни и почиват на несигурни прогнози.

Социалната изолация е предполагаемо ефективна мярка. Тя обаче е възможна за кратко време (различно за различните народопсихологии, но вероятно не повече от 2 седмици). Извън определени срокове тя не само става контрапродуктивна (разрушаваща икономическите основи на държавата), но и практически невъзможна. Комуникацията е човешка необходимост. Животът има смисъл само когато е споделен.

 

Това значи, че санитарните мерки са само временен палиатив. Полезен и дори необходим само ако са балансирани. Фокусът трябва да премине от социалните към индивидуалните аспекти; профилактика чрез ваксина и лечение чрез ефективни лекарства.

Paranormal

Изглежда Всевишният ни казва, че сме прекалено много и прекалено досадни.

Антей

 

Браво сетиха се - ТЕСТОВЕТЕ са "майката" на вируса пандемик.

 

Ами давайте производство на комплекти тестове и на лаборатории!

 

Ето известен бизнесмен от Пловдив е дарил 300 000 лв., за да

се направи ЛАБОРАТОРИЯ с цито бързи резултати за 2 часа!

 

Ми ето ви го решението, пичове управляващи.

 

С каква една година извънредни мерки, плаши симпатягата - инфекционист светило немско!

 

Възходящото развитие на света не може да се стопира!

 

Защото няма как - човеците освен разум имат и ЧУВСТВА!

 

✌️ :)

 

.............................................

 

проф.Боян Чуков е превел интервю с проф. Дидие Раул от Марсилия,

инфекционист и микробиолог, син на военен лекар,

 

откривател с екипа си на над 60 нови вируса,

един от 400-те в света най-цитирани биомед автори.

 

В един от въпросите отговаря за страничните ефекти на хидроксихлорохин.

 

Казва че, над 1 млрд.души страдащи от лупус (автоимунно заболяване)

ползват лекарството от десетилетия...

 

От 20 години лекува 4000 пациенти с тези лекарства.

 

"Не съм аз, който е странен, хората са невежи.

Няма как да ми обясняват токсичността на това лекарство",

казва проф.Дидие Раул.

.................................

 

За старият наш трепач и евтин лек, стотинки беше,  аналгин-хинин! 

✌️

 

 

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Да отбележа, че проф. Дидие Раул е лекувал с комбинацията Хлороквин / Азитромицин леко и среднотежки случаи и смята, че е постигнал по-бързо оздравяване и намаляване на усложненията при тези хора. Намерението на нашия щаб е тази комбинация да се дава на тежките случаи. Така че е напълно възможно резултатите при нас да са много различни, дори то там да не се установи положителен ефект от лечението.

PlaNed
снимка на PlaNed

Няма го ЗИП-а, да ни припомни за новите дрехи, нищо че лежим на дивана...

Paranormal

Ако е Всевишният, както смятам аз, то поне като цяло кара в правилния ред.

KTP

Общо взето решението е ясно, само дето трябват управляващи с железни топки. 

 

1. Пълна изолация на най-уязвимите групи от населението и осигуряване на доставки на храни, лекарства и възможност за някакъв горе-долу сносен живот за период от 2 - 3 месеца

2. Охлабване на карантината за останалите за да я изкарат всички тази болест и да се създаде "имунен вал" за разпространението в бъдеще... като междувременно се съживи икономиката. 

 

Брутално е, ще има и жертви и сред по-младите, а и сред уязвимите групи, щото няма да успеем да ги опазим, но иначе не е ясно колко ще продължат мерките и дали след приключването им епидемията няма да пламне отново... и тогава какво? Пак карантина и спиране на всичко??? 

 

 

ppipi7766

осигуряване на доставки на храни, лекарства и възможност за някакъв горе-долу сносен живот за период от 2 - 3 месеца

 

Ти го докара като мечтата на 2/3 от пенсионерите.

В мирно време ( нали сега се воюваме с вируса по ТиквониЙ ) не им осигуряваме такива ексти че сега ли?

Той си пази "мазничкото" не го дава.

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Аман от вманиачени доктори. За да са интересни психясват хората
Paranormal

https://youtu.be/_Jtpf8N5IDE

ppipi7766

Един от техните мечтаеше за хилядолетен, ама руснаците развалиха идилията.

Сега чувам че тръгнали към бивш техен съюзник да помогнат.

Като оправят италианците май ще трябва да помогнат и на немците.

ПАК!

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...по-добре ужасен край, отколкото безкраен ужас..

Su38

"Целта е да се попречи на колкото се може повече хора да са в контакт един с друг"

-----------------------------------------------

Това е квинтесенцията. Струва ми се, че не е само медицинска трактовка. Просто разрушаване на човешките връзки.

Не успяха да унищожат семейството. Семейството се оказа ужасно устойчиво. Особено грижата за децата. Собствените.

Сега тактиката се смени. Щом не можем да разкъсаме семейството, ще го накараме то само да играе по нашата свирка. Също като вируса - лъже клетката и я кара да се самоунищожи, като репродуцира гадината.

Плашим хората с единственото ценно - животът им и те сами започват да се изолират, включително унищожавайки семейство, общност, изобщо всичко, което прави хората различни от животните...

Su38

Ще тестваме работещите. Този, които държи резултат от теста, има пълната власт над всички..

Мдааа... Върнахме се 80 и кусур години назад... Да се надяваме, че историята се повтаря само като фарс.

geni1

Гладните ще чакат година?

Dizma
снимка на Dizma
Изпълзяха всякакви мизантропи , човекомразци , девиантни типове с идеи-фикс и вид на надзиратели от Дахау. Някои от тях дипломирани като този хер. Само му вижде физиономията и тръпки ще ви полазят. Дописката - огромно разминаване между това което казва хера уж в качеството си на експерт , а всъщност говори точно административни и политически неща. Дава императиви от висотата на дипломата си. Императивито му сочат смело и бодро в бездна. Една година ограничения /"поетапни" , бляф бляф.../ означава само едно. Невероятен , чудовищен крах на обществото , глад , мизерия , бунтове. Европа в рамките на година ще се срине до равнището на субсахарска Африка в добавка през зимата - студ ! Досега Италия е дала 6000 умрели от коронавирус за месец. Това не е 1/3 от умрелите , които е давала предни години от грипни епидемии... А това е най-засегнатата страна в Европа. За Германия просто е смешно това което говори тоя. Досега леталитетът /смъртност спрямо броя диагностицирани/ от ковид е ... 0,4 % . А общата смъртност от ковид 19 спрямо населението в страната е 0,001 % !!! Това е абсурдно ! Да предлагаш една година животът да спре заради 100 умрели в рамките на един месец , с това да поставяш в беда живота на десетки милиони останало население , ей Богу ! Тежка социопатия и психопатия е това 👎
Simplicissima
снимка на Simplicissima

Тежка социопатия и психопатия е това

 

... или e просто отговорът на дъртаците?

След десетилетия венерация на младостта & съответните привилегии за нея,

ето го, идва отговорът на геронтократите – целият свят да загине, ама ний да живеем до 100 години и оттатък!

Лошо е и едното, и другото.

Противопоставянето на поколенията, вкл. вътре в семействата, е една от отровите -- наред с консумеризма, примерно, -- с които изтровиха харното традиционно общество.

Човещината требе да е нашето оръжие срещу лакомите човекомразци.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Остър дефицит на инфо за вируса, болестта, мерките.

 

Защо към Националния щаб няма организиран пул за инфо, чиито организатори да събират, отсяват и поръчват проучвания на литературата по въпросите. Имаме достатъчно изследователи в БАН и университетите, които могат да се справят с преводите. И дори да подготвят предварителни резюмета, а пълните преводи -- при заявен интерес от Щаба или лекари. Съответно този пул трябва да е отворен -- достъпен за всички онлайн.

 

 

ГРЕЙДЕР
снимка на ГРЕЙДЕР

По скоро Дирижирана дезинформация, лъжи и всяване на Умишлена паника.Твърдо американо израелска намеса!

Джиджи

Съответно този пул трябва да е отворен -- достъпен за всички онлайн.

А ти по-добре гледай телевизия. Българска. Ката ден и по цял ден!!! 😊😝💃

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш