facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Дъщеря на Путин се ваксинирала експериментално срещу коронавирус

Русия първа в света патентова ваксина срещу Ковид-19
4 737
 ТАСС
Русия първа в света регистрира ваксина срещу Ковид-19

Първата в света ваксина срещу COVID-19 е регистрирана тази сутрин в Русия. Това съобщи лично президентът на Руската федерация Владимир Путин на среща с правителството. Той дори разкри, че лично една от дъщерите му е изпробвала ваксината и се чувства добре. Путин разкри, че след поставянето на инжекция, в тялото се създават антитела и се формира клетъчен имунитет срещу заразата.
 

"Знам това много добре, тъй като една от дъщерите ми бе ваксинирана и един вид участва в експеримента. След първия ден тя вдигна температура от 38 градуса, след това малко над 37. Вече след втората инжекция, температурата леко се вдигна и всичко след това беше  "Чувствам се добре", разказа Путин. Той не уточни за коя от дъщерите му става въпрос - Мария (род. 1985 г.) или Катерина (род. 1986 г.). Ваксината "Спутник В" е разработена от Националния изследователски център на Русия по епидемиология и микробиология. По време на изследванията препаратът е показал висока ефективност и надежност. При нито един от доброволците няма странични ефекти, а всички те са показали високи титри за антитела. От руското здравно министерство уточниха, че след ваксинирането, човек има до 2 години имунитет срещу новия коронавирус.

Владимир Путин допълни още, че ваксинацията на населението в Русия със "Спутник В" ще стартира в най-скоро време (края на август или началото на септември) и ще бъде доброволна, предаде ИТАР-ТАСС. Първи ще бъдат ваксинирани медицинските служители и учителите. Вече имало и няколко държави, които проявявали интерес към първата регистрирана ваксина срещу COVID-19. Тя ще бъде пусната за масова употреба в Русия на 1 януари 2021 г.

Ключови думи:

Путин, дъщеря, ваксина
127

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Руснакът" Депардийо прие православието

15.09.2020

948
"Астра Зенека" поднови тестовете на ваксината срещу COVID-19

12.09.2020

Обновена

2107 18
Астра Зенека ще поднови тестовете на ваксината срещу COVID-19

09.09.2020

Обновена

6126 75

Коментари

Страници

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Let the kvitch begin!

Epikur

 

  Защо да се квичи? Не е ли нормално когато инженера построи моста, да застане първи под него при  изпитания и преминаване на тежки машини по моста?

Alexander Marinov
снимка на Alexander Marinov

Не, не е нормално. 

noooo1

Дано всичко с ваксината да бъде наред, за да спре всеобщия хаос.

Libеrtа
снимка на Libеrtа

Поздравления за тези които са  открили ваксината.!  Дали ще е руска или американска няма никакво значение, важно е да помогне на нуждащите се.

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

Има, има значение !!!

К'во прайм със санкциите, а ?!

Каубой
снимка на Каубой

Кои санкции? Крим е Украински. мецан Да си оди у Северно море. На ръшна да се дават водещи технологии доброволно е да даваш на луда маймуна автомат.

ПГеоргиев

"«У всех добровольцев выработались высокие титры антител к COVID-19, при этом ни у кого из них не отмечено серьезных осложнений иммунизации. По результатам экспертизы, данных клинических исследований эксперты министерства здравоохранения выдали заключение, и сегодня принято решение о государственной регистрации вакцины для профилактики новой коронавирусной инфекции, разработанной центром имени Гамалеи». "

Досега партнерите залагаха на това, че Русия дезинформира за произхода на короната, че обвинявала Бил Гейтс и световната фаемачевтична мафия в манипулации и желание за свръхпечалби. 

Сега ще обърнат плочата, че щом Русия първа е създала и регистрирала ваксина, значи има нещо гнило. Може пък вирусът да е разработен и пуснат от руснаци и китайци за да разрушат икономиката и прекрасния живот на Запад. Или пък руснаците са знаели много по-рано за короната, но видите ли, гадините са мълчали и нищо не са споделили.

«Еще в 1990-х годах ученые центра Гамалеи провели первые успешные эксперименты по созданию генотерапевтических препаратов, и дальнейшее развитие этого направления позволило создать универсальную платформу для разработки вакцин против различных, в том числе и особо опасных инфекционных заболеваний», – рассказал Мурашко"

аиг3

Браво! И на базата на този генотерапевтически препарат колко ваксини са създадени за 30 г? Ако съдим по сегашната скорост, то на година е трябвало да има поне по една.

geo_19

"Притеснявам се, че Русия "реже краищата", така че ваксината, която ще излезе, може да бъде не само неефективна, но и опасна", заяви пред "Гласа на Америка" Лорънс Гостин, глобален експерт по обществено здраве в университета в Джорджтаун. "Не се работи по този начин. ... Изпитанията идват на първо място. Това е наистина важно. "

Гласът

Сега ще обърнат плочата, че щом Русия първа е създала и регистрирала ваксина, значи има нещо гнило. 

Разбира се, че има нещо гнило. Лицензирана е ваксина, която не е минала всички (общоприети) стадии на разработка. 

Alexander Marinov
снимка на Alexander Marinov

Това съревнование между велики държави, колкото и да е парадоксално, ни движи напред. С разликата че светът вече 3-полюсен. 

Гласът

Точно това ни движи назад. 

Каубой
снимка на Каубой

Третият - прогресивен красИн чайник? Не и там не искам....

Нептун

Ако не е американска ваксина - да мрем по-добре.

аиг3

От Русия излизат данни за 80 военни(доброволци уж), върху които била приложена ваксината и хайде хоп готова е. Тия, които въртят на празни обороти по въпросите за ваксините-ама как били направени, нямало ли да се появят с времето вреди, дали биха приели ваксина разработена за няма и половина година и тествана върху 80, предполага се тренирани и здрави войници. За да се проявят възможните странични ефекти трябва много по-сериозни извадка и да се минат няколко етапа. Дори в Китай, където генералката и още военни бяха доброволци, преди месеци, още не са оповестили, че имат готова ваксина. 

А това с дъщерята само ми показва, че имаме типична пропаганда и бързане -да сме първи. Не, за да предпазим хората, а да се похвалим.

vrana2

 Гоуем праз дали има вредности.  Даже Славка и Рориковна ще ти кажат, че дали ще им поникне брада или косми по задника е последна та им грижа, ако ваксината ще ги спаси от Ковида. Виж моралните терзания да си инжектират  тоталитарна китайска или руска ваксина е друга бира.

аиг3

По-скоро н някои хора са им поникнали косми на мозъка. А иначе може да има доста по-сериозни странични ефекти, като например нарколепсия. Но по-скоро, с това бързане да са първи най-вероятно е лишена от такива реакции, но пък не е и ефективна срещу вируса. За това в нормалния свят правят тристепенно изпитания на различни групи рецепиенти. А в РФ защо ли бързат толкова. Нали проблем с Ковид там нямаше . Има заразени, но пък малко умрели. А и нали дойде лятото и отмина? Време бол. Да не говорим, че според агитката няма никаква епидемия, хората си умират от хемороиди и грип. Пък на, в Русия бързат за ваксина за болест , която е измислица.

vrana2

 Кой ти каза, че изследванията не  са тристепенни? В момента вървят такива изследвания върху хиляди хора. В някой страни ваксината е безплатна. Например Филипините. Тов. Дуерте заяви, че първи ще си направи ваксинация. Путин спаси света от Ебола, ще го спаси и от Ковида.

аиг3

Кой ти каза, че е тристепенна и, че текат изследвания върху хиляди? Нещо линкове. Както съм дал долу втората фаза е приключила за месец през юли, с цели 76 лица. Няма и месец по-късно Путин говори за ваксинация в края на този месец.

И един съвет, като прочетеш нещо в стил-Русия откри ваксина срещу Ебола проследи след време какво се случва. А то е, че към този момент(6г. след голямата епидемия) няма одобрена за използване ваксина, а Ебола периодично си се появява-последно през 2019 г. в Конго.

Желязко Желев

     Една от дъщерите му е микробиоложка ,научен работник.Нормално е Путин да се е консултирал с нея.Нормално е ако дъщерята е настоявала за ''форсиране' на ваксина да е поела  лична отговорност.

     Към такива хора с респект.

Каубой
снимка на Каубой

Разликата между микробилог и вирусолог е ....кво да ви обяснявам. Де е живото, де е безсмъртното. Ама щом е руско е наше, щом е от запад гейско уе. мАя и "да Русия "тъй разбират, тъй прааят. Ама СИЦКи бегат на запад при сталин отиде само гошо ку"варя.

Каубой
снимка на Каубой

А таварищч мАдУро? На американските канибали ли зарязтахте тоз полумесец  от свобАдна ВиниЦУЕла?

Каубой
снимка на Каубой

В ръшката се умира от етаноЛ.

Сръчко

Путин и той ли участва в заговора срешу Човечеството?

Туткалчев
снимка на Туткалчев

От Русия излизат данни за 80 военни(доброволци уж), върху които била приложена ваксината и хайде хоп готова е.

 

Що не ги дадеш тези данни, ами плещиш на аба? 

Нептун

Вчера попаднах в нета на писмо от онзи самоходен идиот Кашпировски до Путин - ваксините да не са задължителни за не измрат руснаците.. За евреите не споменава нищо. Но Кашпировски май е имал някаква информация. Гледам че Путин го е послушал, ваксините не са задължителни за не руснаците, до края на 21 може и да ги няма.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Россия получила запрос на 1 млрд доз вакцины от коронавируса

 

Глава Российского фонда прямых инвестиций Кирилл Дмитриев заявил, что 20 стран направили РФ запросы в общей сложности на 1 млрд доз вакцины от COVID-19.

 

«Мы видим огромный интерес к российской вакцине разработки Института им. Гамалеи за рубежом. Мы получили предварительные заявки на приобретение более 1 млрд доз вакцины от 20 стран», — цитирует его ТАСС. 

 

По его словам, совместно с иностранными партнёрами Россия уже готова обеспечивать производство свыше 500 млн доз вакцины в год в пяти странах. 

 

«Планируем нарастить производственные мощности ещё больше», — добавил Дмитриев. 

 

https://russian.rt.com/russia/news/772869-rossiya-zakaz-vakcina-koronvirus

Бонжуар

Разходи се до Анадола. Там може да ти излезе късметът и да те изненадат. Може и до БанкИ... 

Къде ви кОпат, бе! 🐑🐑🐑

Гласът

По его словам, совместно с иностранными партнёрами Россия уже готова обеспечивать производство свыше 500 млн доз вакцины в год в пяти странах. 

Кога? Щото казаха, че до началото на 2021 ще могат на произвеждат само 100 000 дози на месец. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш