Quantcast

Медия без
политическа реклама

Българин е арестуван за изнудване на шеф на ФК "Севиля" за 500 000 евро

Иво "Ел Булгаро" оглавявал българската мафия в Испания, наричаща се "Трошачите на кости", твърди "Телесинко"

06 Дек. 2023Обновена
Скрийншот ввидео

В Испания бе задържан Иво "Ел Булгаро", който се смята за лидер на българската мафия, наричаща се "Ромпекостияс" (б. а. - Трошачи на кости), и един от най-опасните престъпници в страната, съобщава телевизия "Телесинко", цитирана от БТА.

Българският гражданин е обвинен в опит за изнудване на един от директорите на футболния клуб "Севиля", като е поискал от него 500 000 евро.

Полицията е задържала Иво "Ел Булгаро" в къща в един от кварталите на Мадрид. Той е поискал половин милион евро от клуба заради дълг, който "Севиля" е направил, след като е отказал да отиде на турне в Мексико. Изнудвачите са твърдели, че говорят от името на мексикански картел, известен с насилието си. Това изнудване е от 2019 г., като главните подозрения падат върху Иво, но той не е единственият арестуван, а има още четирима, сред които и адвокат.

Ivo, conocido como 'El Búlgaro', figura destacada al frente de la mafia búlgara en España, ha sido aprehendido en Madrid en relación con su presunta implicac...

Според "Телесинко" Иво "Българина" е един от най-опасните престъпници в Испания, тартор на над 100 "трошачи на кости". 

"Иво е твърд характер. Познавам го от петнадесет-двадесет години. Срещнахме се в ресторант, уговорката бе да отида сам. Той започна да говори, а след малко се появи човек, който беше висок два метра и много силен физически и ми позволи да си тръгна. Но бях принуден да си отида", разказва пред емисията "ТардеАР" на телевизията журналистът и криминолог Хавиер Баросо. 

Местните медии припомнят, че българинът от турски произход от години живее в Испания, като беше обект на разследване за укриване на 1 милион евро данъци.

Името на Иво Българина нашумя през 2016 г., когато се твърдеше, че искал да организира обира на тотомилионерката Гошка. За Ел Булгаро се знае също.че притежава бар, а в досието му има обвинения за побои, наркотрафик и лихварство.

През 2018 г. вестник "Ел Мундо" му посвещава специален и любопитен материал. Оказва се, че Иво си е купил орден и вече маркиз и е получил Имперския орден на Карл V, връчен през ноември 2015 г. от Испанското хералдическо дружество на тържествена церемония в самия замък Алкасар де Сеговия.

Според отдела за специализирани и насилствени престъпления на Националната полиция, Иво Ел Булгаро има двойници, за да избегне арест в квартал Монклоа, където той притежава нощния клуб. Той е разследван и за подкупи на местни полицаи.

Ключови думи:

Иво, Мадрид, Севиля, арест

Още по темата