Медия без
политическа реклама

8 души са убити при стрелба в Индианаполис

Сред тях е и стрелецът, който се е самопрострелял

16 Апр. 2021

8 души са били убити при масова стрелба в американския град Индианаполис, предава BBC. Сред загиналите е и стрелецът, който се е самозастрелял. Според очевидци мъжът е използвал автоматична пушка, мотивите засега остават неясни.

Драмата в Индианаполис се е разиграла в 23 часа вечерта местно време в обект на FedEx в близост до летището. Служител на компанията разказа, че е видял мъж с автоматично оръжие, който е започнал да стреля на посоки. На място са загинали от огнестрелни рани 8 души, включително и стрелецът. 4 души са извозени до болница, като един е в критично състояние, предава BBC. На много други е оказана помощ на място. 

За безразборна стрелба бе съобщено и на летището в Сан Антонио, Тексас. Мъжът се е блъснал с автомобила си в един от терминалите на летището, изскочил е от колата и започнал да стреля по сградата и полицаите. Летищен полицай е отвърнал на огъня и прострелял мъжа. Той е транспортиран до болница, където е починал. Други двама души са ранени. Стрелецът е бил с психически проблеми, полицията е имала и преди това контакти с него. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата