Медия без
политическа реклама

Шапки против преписване станаха хит сред студентите на Филипините

24 Окт. 2022
Мери Джой Мандан-Ортис, професор по машинно инженерство в Инженерния колеж към университета Бикол помолила студентите да изработят шапки, които да им попречат да надничат в написаното от другите.
Facebook/Mandane-Ortiz R Mary Joy
Мери Джой Мандан-Ортис, професор по машинно инженерство в Инженерния колеж към университета Бикол помолила студентите да изработят шапки, които да им попречат да надничат в написаното от другите.

Снимки на филиписнки студенти с ''шапки против преписване'' на главите по време на изпити в колеж, станаха хит в социалните мрежи.Мери Джой Мандан-Ортис, професор по машинно инженерство в Инженерния колеж към университета Бикол помолила студентите да изработят шапки, които да им попречат да надничат в написаното от другите. Мнозина прегърнали идеята, като създадали ''изобретенията'' си от картон, кутии за яйца и други материали. А иначе поводът бил доста сериозен - междинни изпити, които са задължителни за студентите в колежа и се провеждат през третата седмица на октомври. 

Мандан-Ортис казва за Би Би Си, че е търсила "забавен начин" да гарантира "почтеност и честност" в часовете си. Накрая се оказало, че идеята е ефективна. Признава, че се е вдъхновила от подобна ''мода'' от 2013 г., когато студенти от Банкок залепили листове хартия от двете страни на главите си, за да не преписват по врме на изпит. Бъдещите инженери от колежа Бикол надграждат идеята, като изработват шапки с всичко, което успяват да намерят около себе си - листове хартия, картон, хартиени чаши, плат. 

Поредицата от публикации на Мандан-Ортис във Facebook събра хиляди харесвания за броени дни. Идеята се разпространила бързо и вдъхновила студенти и ученици и от други части на страната.

Професор Мандан-Ортиз заяви, че нейните студенти са се представили по-добре на изпита тази година, тъй като са били мотивирани от строгите условия и са учили здраво. А най-важното е, че никой не е бил хванат да преписва.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата