Медия без
политическа реклама

Премиерът: Ще имаме 5 нови моста, като отшуми "тази гадост"

В бедна България карат три бугатита като на Роналдо, обяви Борисов по време на строителна инспекция

12 Апр. 2020Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Използваме времето, за да строим и ремонтираме мостове по магистралите, обяснява премиерът Бойко Борисов във видео, качено на профила му във Фейсбукk. Записът показва как той инспектира строителните работи по автомагистрала "Тракия".

Министър-председателят посочи, че строителните дейности вървят, като се спазват всички противоепидемични мерки. "От много региони са работниците, от много места хранят семейства", казва Борисов и отбелязва, че като мине тази "гадост", ще има пет нови готови моста.

По думите му строителството е един от секторите, които дори в коронакризата продължават да работят на пълни обороти. "Използваме времето, за да отремонтираме и останалите мостове от магистралите. После отиваме на Южната дъга. Там също има много голям напредък", изтъква премиерът.

В бедна България има три автомобила бугати като на Роналдо, обяви Бойко Борисов, пристигнал вече на столичния околовръстен път. По време на инспекцията на Южната дъга до него застана  шефът на СДВР Георги Хаджиев, който очевидно бе подготвил справка за скъпите возила.

Оказа се, че премиерът е засегнат от критиките, че коментира джиповете на богатите българи. Неотдавна той предложи на заможните бизнесмени да си продадат луксозните бронирани ПМС-та, за да плащат на работниците си, вместо да искат помощ на държавата.

"Доста пъти ме упрекнаха, че съм обидил някого, искам да кажа, че към днешна дата в бедна България има три автомобила бугати като на Роналдо, 241 бентлита, 123 ферарита, 54 майбаха, 22 макларъни, 87 ламборджинита, 311 мазератита, 84 ролс-ройса, 280 хамъри, близо 4000 ягуари, близо 5000 поршета", изброи премиерът. "Е, като казах, че в някои бизнеси да запазят работниците може да нямалят колите си, с кое съм ги обидил?", попита той. "Все пак исках да изчета справката, защото така говорят все едно съм ги обидил, аз исках да защитя работниците", обясни Борисов.

По 5-те виадукта на АМ "Тракия" работят стотици български граждани. Работниците ми казаха, че получават възнагражденията си редовно, без забавяния, имат осигуровки и могат да хранят семействата си в този труден момент. Осигурени са им храна, вода и дезинфекциращи средства на работните места. Всички спазват както мерките за сигурност на строителните обекти, така и тези за предпазване от заразяване с коронавирус.

Posted by Boyko Borissov on Sunday, April 12, 2020

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ ИКОНОМИКА

И БНБ призна, че еврото се отлага

18 Апр. 2024

Корупцията в България достигна нов връх

16 Апр. 2024

Българският "Лас Вегас" приключи със сваляне от борсата

14 Апр. 2024

С една година отлагат освобождаването на цените на тока на едро за бита

17 Апр. 2024

БНБ предупреди за бум на фалшиви пари

16 Апр. 2024