Quantcast

Медия без
политическа реклама

С по-високи цени Банско и Пампорово отвориха ски зоните

17 Дек. 2021
Министърът на туризма Христо Проданов инспектира днес спазени ли са противоепидемичните мерки в Пампорово.

Пампорово отваря ски зоната от днес. След обилния снеговалеж през последните дни вече работят почти всички ски писти в курорта. От управата на зимния курорт отчитат, че за първи път от няколкото години има толкова много сняг през декември.

В Банско също се радват на сериозна снежна покривка. Там официалното откриване на сезона е на 18 декември, но от днес пистите вече приемат първите скиори. От събота и пистите в Боровец ще посрещат туристи.

От 18-и  до 28 декември, включително, в Пампорово обявиха промоционален период с цени на еднодневна лифт карта, които запазват миналогодишните стойности от 62 лева за възрастен, 49 лева за младежи и 37 лева за деца.

От 29 декември влизат в сила редовните цени на ски услугите за новия зимен сезон с цена на еднодневна лифт карта 75 лева за възрастен, 59 лева за младежи и 45 лева за деца. От управата на курорта информират, че за този зимен сезон новата полудневна карта ще увеличи времето за каране по пистите с 45 минути, стартирайки от 11.45 до 16.30 часа.

Отстъпки са предвидени при закупуване предварително онлайн на ски услуги като лиф карти, инструктор или наемно оборудване. На територията на комплекса са монтирани допълнителни станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на кюар (QR) код. През този зимен сезон в сградата на един от най големите хотели ще заработи лаборатория за бързи и PCR тестове.

"Оптимист съм за предстоящия зимен сезон. Два са основните критерия да бъде успешен – първият е да има много сняг, а вторият - да има много туристи", заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на откриването на зимен сезон 2021/2022 в Пампорово. Той оцени, че в курорта са създадени условия противоепидемичните мерки да се спазват.

В Банско промоционалните цени на ски картите са до 26-ти декември. 70 лв. ще е дневната карта за възрастни до 26-ти декември. Само през утрешния ден картата ще бъде на цена от 20 лв. След 26-ти декември ще има 12% увеличение в цените, като дневната карта ще струва 79 лв.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?