Quantcast
Новите надзорници в ББР намалили заплатите на директорите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Новите надзорници в ББР намалили заплатите на директорите

10 002
Стамен Янев

Една от първите задачи на новите членове на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР) е била да намалят възнагражденията на изпълнителните директори на банката. Това заяви пред бТВ Стамен Янев, председател на Надзорния съвет на държавната финансова институция.

Тези дни служебният министър на икономиката Кирил Петков разкри, че някои от шефовете на банката са получавали безумно високи заплати. В някои месеци те са стигали до 60 000 лв.

Янев не посочи какви ограничения са наложили върху възнагражденията на членовете в борда на директорите на държавната банка, чиито регулярни заплати, както стана ясно, са около 30 000 лв. Самият той като член на Надзорния съвет обяви, че не получава заплата. "Законът не позволява висши държавни служители да получават възнаграждения от участието си в контролни органи на държавни фирми", каза Янев, който влезе в надзора на ББР като зам.-министър на икономиката, а сега е директор на Българската агенция за инвестиции. Това обаче не се отнася до останалите членове на надзора, които не са на висши позиции в държавната администрация.

 

Ключови думи:

заплати, ББР, Стамен Янев

Още

Ректор на пловдивски вуз печели над 13 800 лв. месечно
Директор на болница обяви 1.5 млн. лв. годишна заплата

11.09.2021

Обновена

19329
МИ контролира "Плод-Зеленчук", но не и Кинтекс и ВМЗ

30.08.2021

МИЛА КИСЬОВА

3404