facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Несебър провали избора на карантинен хотел за Слънчев бряг

Лятото си отива, а ресорното министерство още не може да организира бази за изолация на заразени с Ковид-19 туристи
5 365
 Илияна Кирилова

Жители на Несебър обявиха готовност за протест, ако хотел "Дел Мар" бъде обявен за карантинната база на курорта "Слънчев бряг". Хотелът, който е затворен това лято, бе посочен от останалите хотелиери като мястото, където евентуално заразени с коронавирус чуждестранни гости на курорта, да бъдат изолирани.

На среща с министъра на туризма Марияна Николова миналата седмица хотелиерите поискаха държавата да финансира издръжката на два карантинни хотели - "Дел Мар" за "Слънчев бряг" с капацитет от 30 стаи и "Златен рог" в "Златни пясъци" със 120 стаи. А министър Николова щедро обеща това да се случи, макар че до момента няма информация на каква стойност ще е финансирането и откъде ще бъде осигурено. Очакваше се експерти на министерството да проверят местата за настаняване и да ги одобрят, след което да бъдат договорени и финансовите параметри.

Оказва се, че "Дел Мар" е по-скоро на територията на Несебър, отколкото на "Слънчев бряг". Това е породило недоволството на местните жители.

По този повод от Министерството на туризма днес обявиха, че до този момент няма сключени договори или споразумения за работата му на "Дел Мар" като карантинен хотел. 

Министерството на туризма е готово за диалог и остава на разположение за последващи срещи и идеи за избиране на място за настаняване, в което при необходимост да бъдат изолирани туристи, се казва в съобщение на ведомството. Оттам очакват до края на седмицата представители на сектора да предложат нов обект за карантиниране на туристи, който да бъде подкрепен както от бизнеса, така и потребителите.

Докато хотелиери, местни жители и държавата се разберат за карантинните хотели, сезонът ще свърши. Утешителното е, че до момента няма данни за заразени с COVID-19 чуждестранни гости в морските курорти у нас.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Италия премахна от днес карантината за идващи от България

22.09.2020

312
Англия ограничи работното време на ресторантите заради Covid-19

22.09.2020

Обновена

749 1
Марияна Николова призова от Мусала българите на разходки в планините

22.09.2020

Обновена

2179 20

Коментари

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

Абе, вие нима очаквахте    секретарката на Далаверко да се оправи с някой проблем !

Дай и произнася приветствия на "английски език" на нея.

 

Калинка, та дрънка!!!

Джиджи

Лятото си отива, а ресорното министерство още не може да организира бази за изолация на заразени с Ковид-19 туристи

Нищо. Ще ги изолира през зимата!

 

С предварителен анонс за лекуване през зимата на КОВИД на морето у нас ...

😄💨😅💨

NEM2

Карантинните хотели би трябвало да са за всички заразни хора, а не само за чужденци. След един месец ограничения (като през март), новите случаи са малко и на правителството сигурно би му излязло по-евтино да ги праща за 2 седмици в изолиран държавен курорт отколкото да ги оставя в градовете. За да работи системата обаче, и всеки идващ от чужбина трябва да си прави PCR тест на влизане.

Влез или се регистрирай за да коментираш