Quantcast
АПИ затваря два участъка от Северната дъга на София за ремонт | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

АПИ затваря два участъка от Северната дъга на София за ремонт

1 102
 Архив СЕГА

От 11 февруари започва ремонт на още два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път с обща дължина 6,4 км, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните дейности ще наложат ползване на обходни варианти, защото участъците ще бъдат изцяло затворени. "Тапите" ще са до средата на май, когато се очаква да приключи този етап на "санирането". 

Поетапното обновяване на Северната дъга започна миналата година, като обхвана три отсечки с дължина 5,9 км плюс прилежащите съоръжения.  

В четвъртък ремонтът ще започне с фрезоване на старата асфалтова настилка в 3,6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци и за Локорско. От 19 февруари ще стартират и строителните дейности в участъка от кръстовището за Чепинци до връзката за яз. Чепинци. .

Трафикът ще бъде пренасочен през Чепинци, Негован и Световрачене. При влошаване на метеорологичните условия е възможно в затворените участъци да се възстанови временно движението, за да се предотвратят затрудненията при придвижването по обходните маршрути, поясняват от АПИ.

Ремонтът включва усилване на пътната конструкция с мрежи, където е необходимо, подмяна на асфалтовата настилка, възстановяване на банкетите и уширенията, подобряване на отводняването, освежаване на маркировката и поставяне на нови знаци.

 

Ключови думи:

СОП, северна дъга, ремонт

Още

Борисов се хвали с предългия и скъп ремонт на тунел “Витиня”

19.03.2021

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

3526
Бул. "България" в София: готово е, но не е хубаво

22.02.2021

24893
Борисов: Малко им беше магистрала, сега и локали им правим

11.02.2021

7315