Медия без
политическа реклама

Жената на Лозан Панов до Борисов: Пеевски ви е само смокиново листо

"Без Пеевски нищо не можеш да правиш в тази държава, знаеш кой владее съдебната система", казал ѝ Борисов през 2014 г.

Стоп кадър bTV

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Елисавета Панова, написа отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което обяснява, че той е "босът" в "ортаклъка" му с Делян Пеевски и в момента се опитва да го неутрализира. "Пеевски е само смокиновият лист, с който Борисов прикрива безобразията на ненаситното си его", казва още Панова. Преди два дни Борисов и Пеевски бяха наречени ортаци от президента Румен Радев. А Борисов се разграничи от Пеевски.

В писмото си Панова, която е и издател на "Виртшафтсблат", разказва как през 2014 г., в навечерието на парламентарните избори, Борисов, като лидер на опозицията, ѝ е казал в парламента, че "без Пеевски нищо не можеш да правиш в тази държава, знаеш кой владее съдебната система". (Пред "Сега" Панова обясни, че Борисов ѝ е казал това, докато е правила интервю с него.) "Нямах никаква представа, че малко по-късно ми предстоеше по емпиричен път да разбера доколко е истина това Ваше твърдение", пише Панова.

"Заповедите да се "размаже физиономията" на един или друг, който не се съобразява с Вас, се издават лично от Вас. В публичността обаче те се преформатират като действия на Пеевски, защото с "ортака" имате добра сделка. В крайна сметка, за да върви "ортаклъкът", избори трябва да се печелят. Истината е, че бизнесът с Пеевски е много угоден Вам. След шест години див, по животински примитивен, но пък за сметка на това многообразен тормоз върху семейството ми, мога да Ви опровергая, че в тандема Борисов-Пеевски "босът" сте Вие и цялата отговорност е само Ваша. В момента обаче като един истински "алфа" се опитвате подличко да неутрализирате "ортака" Пеевски, като за целта използвате външни партньори", пише Панова.

И обвинява Борисов, че крепи обществения си ред с лъжи, манипулации, изнудване, кражби, мачкане и много унижения. "Пред семейството ми имаше и друга перспектива, както за редица емблематични фигури в съдебния елит, които са приели съдбата на "прекрасната госпожа" от Вашата спалня", пише още Панова. 

Тя разказва и че като коледна честитка е запорирана единствената ѝ банкова сметка. Пред "Сега" Панова уточни, че в момента НАП ѝ прави ревизия като физическо лице и затова е и блокирана сметката ѝ. Ревизионният акт срещу нея не е влязъл в сила. Приходната администрация не признава никакви разходи, дори срещу документи. Същият подход НАП е имала и в ревизията на вестника ѝ "Виртшафтсблат" - не е признала плащането на хонорари за преводи и текстове на авторите. А авторите са си платили данъците.

Справка в деловодните регистри показва, че административният съд ще гледа делото на Панова срещу данъчните в края на януари. Панов също оспорва ревизионни актове, по които още няма произнасяне на първа инстанция.

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Бети Панова, написа гротескно отворено писмо до депутата от ДПС и медиен издател Делян Пеевски.

---

Следва пълният текст на писмото:

До Министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов,

София, 8.1.2021

 

Г-н премиер,

вчера с изненада научих, че не сте били ортаци с Пеевски. Затова не удържах на изкушението да Ви помогна да излезете от света на „алтернативната истина“, който години наред толкова упорито съграждате. Ще трябва да Ви припомня за срещата ни в парламента няколко дни след фалита на КТБ. Месецът е юни, годината е 2014 г., а парламентарните избори чукат на вратата. Тогава научих от лидера на опозицията Бойко Борисов следното: „без Пеевски нищо не можеш да правиш в тази държава, знаеш кой владее съдебната система“. Нямах никаква представа, че малко по-късно ми предстоеше по емпиричен път да разбера доколко е истина това Ваше твърдение.

Не, г-н Борисов, българското общество е време да разбере, че Пеевски е „смокиновият лист“, с който прикривате безобразията на ненаситното Ви его. Заповедите да се „размаже физиономията“ на един или друг, който не се съобразява с Вас, се издават лично от Вас. В публичността обаче те се преформатират като действия на Пеевски, защото с „ортака“ имате добра сделка. В крайна сметка, за да върви „ортаклъкът“ , избори трябва да се печелят. Истината е, че бизнесът с Пеевски е много угоден Вам. След шест години див, по животински примитивен, но пък за сметка на това многообразен тормоз върху семейството ми, мога да Ви опровергая, че в тандема Борисов-Пеевски „босът“ сте Вие и цялата отговорност е само Ваша. В момента обаче като един истински „алфа“ се опитвате подличко да неутрализирате „ортака“ Пеевски, като за целта използвате външни партньори. Но г-н Пеевски все пак е мой стар „приятел“ и аз съм длъжна да го предупредя, че ако иска да „благодари“ на някого за проблемите, с които се бори в момента, да се насочи лично към Вас.

Мога дълго да разказвам за опитностите, които натрупах в житието и битието си като съпруга на председателя на Върховния ни съд, който отказа да служи на създадения от Вас нов ред. Фактите обаче са толкова много, че разказът ми ще премине в друг жанр на прозата. Изводите обаче са следните: Вашият обществен ред, г-н премиер, се крепи на лъжи, манипулации, изнудване, кражби, мачкане и много, много унижения. Пред семейството ми имаше и друга перспектива, както за редица емблематични фигури в съдебния елит, които са приели съдбата на „прекрасната госпожа“ от Вашата спалня. Всъщност най-отвратителното във Вашия свят, е, че в него човешкото достойнство няма абсолютно никаква стойност. С дружината заприличахте, г-н премиер,  на армия от орки, която граби и плячкосва без капчица свян. Учудващо е, че на Вашата зряла възраст все още не сте осъзнал, че гол сте дошъл и гол ще си тръгнете от този свят. Очевадно е, че сте опериран от елементарна емпатия. Иначе няма как докато оглавяваме световната класация по смъртност, подчертавам, не заради коронавируса, а заради лошото качество на живот, Вие да се наслаждавате на „брилянтни си успехи“. Моля се само да не достигнем до деня, в който ще наредите „да подпалят Рим“, за да пишете поезия, вдъхновен от пламъците. Спрете се малко и имайте срам! Върху чуждо нещастие щастие не се гради!

Също така бих искала да използвам възможността да Ви благодаря и за „коледната честитка“, която получих в навечерието на светлия празник- под формата на запор на единствената ми банкова сметка. Мъчно ми е за Вас, г-н премиер, защото все си мислех, че вече сте достигнали нравственото дъно.  И пак успяхте да ме изненадате! Неуморните Ви усилия да създавате угодни Вам истини, които да обслужват пъклените Ви планове за саморазправа с опоненти, наистина заслужават респект. Струва ми се, че не са много хората на зряла възраст, които се осмеляват да изземват ролята на „Началника“, както галено обичате да го наричате, за да монополизират истината. Обикновено мислите за финала на земния път и предстоящата среща с „Началника“ пречат. Защо е цялата тази жестокост, с която преследвате хората, които се опитват да Ви помогнат да сложите юзди на развилнялото се его?! Ялова илюзия е, че клакьорите, с които сте се заобиколили, Ви мислят доброто!

И все пак се чувствам длъжна да Ви предупредя: Спрете копоите си и дръжте ръцете си далеч от „Виртшафтсблат“, за да не се опарите! Допускам, че досега едва ли някой си е направил труда да Ви разкаже кой е Конрад Аденауер и защо историята го е оценила като велик политик.  Също така допускам, че този велик държавник- патрон на партията Ви- би се обърнал в гроба, ако можеше да надникне и да види как неговият български последовател прилага на практика принципите на демокрацията и правовата държава.

Елисавета Панова

Лозан Панов е председател на Върховния касационен съд (ВКС) от 10 февруари 2015 г. И макар и да беше издигнат и избран за поста от статуквото в съдебната власт, той се превърна в негов сериозен критик.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?