Медия без
политическа реклама

Затвор грози актьора Явор Бахаров

13 Февр. 2020
Актьорът бе освободен от ареста в Банско на 9 февруари срещу парична гаранция от 5000 лв.
Актьорът бе освободен от ареста в Банско на 9 февруари срещу парична гаранция от 5000 лв.

До понеделник Районната прокуратура в Разлог трябва да внесе обвинителния акт срещу актьора Явор Бахаров, който бе хванат да шофира с алкохол в кръвта в Банско, съобщи БНР. Бахаров вече е осъждан за такова провинение, а повторното му извършване се наказва с лишаване от свобода от 1 до 5 години. Полевата проба на Бахаров при задържането му е била положителна и за наличие на канабис и кокаин, което също се наказва с лишаване от свободо до 3 години.

Бахаров бе задържан да шофира с коктейл от алкохол и наркотици в кръвта на 8 февруари на едно от най-оживените места в Банско. Автомобилът е бил спрян, защото е правел странни маневри и се е движил с повишена скорост. Шофьорът бил със скиорска шапка и очила в купето, а отвътре се носела силна музика. "Направило е впечатление, че автомобилът криволичи по пътното платно. Употребата на алкохол е констатирана с дрегер, като същият е отчел 1.3. Употребата на наркотични вещества е установена по надлежния ред, като тестът е реагирал на кокаин и канабис", коментира по повод инцидента Ружена Елчинова от районната прокуратура. Явор Бахаров е отказал да даде обяснения пред разследващите.

34-годишният актьор е осъждан досега три пъти, припомни националното радио. Първото му наказание е от 2011 г. за хулиганство. Наложена му е глоба от 1000 лв. През 2016 година Бургаският районен съд го признава за виновен за шофиране след употреба на алкохол, като актьорът е получил условна присъда от 6 месеца с 3 години изпитателен срок. Третата присъда за актьора е от март миналата година от Софийския районен съд за хулиганство и непристойни действия, като Бахаров е получил 9 месеца пробация, със задължително разписване в пробационната служба.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата