Медия без
политическа реклама

Вътрешният министър отстрани директора на МВР в Пловдив

Преди това той и началника на полицията в Стамболийски отказаха да дадат оставки заради убийството в Цалапица

03 Авг. 2023Обновена
Шефът на ОДМВР Пловдив Васил Костадинов
БНР архив
Шефът на ОДМВР Пловдив Васил Костадинов

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов е отстранен от поста. Това съобщиха от пресцентъра на дирекцията в областния град, цитиран от БТА. Той е преназначен в друго звено в системата на МВР.
Преди това Костадинов даде да се разбере, че няма да подава оставка, въпреки призива на вътрешния министър Калин Стоянов. „Аз съм назначен по закон, в който „оставка” не съществува като понятие. Има други форми”, посочи Костадинов, цитиран от Нова тв. 

Шефът на пловдивската полиция се срещна с близки на убития в Цалапица Димитър Малинов. В разговора е участвал и шефа на полицейското управление в Стамболийски Ангел Керпиев. Той също е отказал да подаде оставка.

Четири дни след началото на протестите в Цалапица, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев. Като повод бе посочен "създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега". Обявено бе и, че е разпоредена и проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

 

На фона на скандалните разкрития около случая с обезобразеното в Стара Загора момиче много въпросителни се появиха и около жестокото убийство на 24-годишния Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица.

Преселение

Семейството на близнаците от Цалапица, които са в ареста по обвинение за лично укривателство, се изселва от селото. Това е съобщил за Фокус  кметът на селото Ивайло Данаилов. Семейството е напуснало къщата преди няколко дни. Днес те са заявили с категоричност, че няма да се връщат повече. Дори вече са се пренесли в друго населено място. Имотът ще бъде продаден, каза още кметът. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата