Quantcast

Медия без
политическа реклама

Васил Терзиев: Не съм търсил подкрепа от Бойко Борисов

Ако избирателите на ГЕРБ подкрепят Григорова заради напрежението в сглобката, ще накажат себе си, коментира кандидатът на ПП/ДБ

03 Ноем. 2023

С г-н Бойко Борисов аз никога не съм се виждал, не съм търсил подкрепа и през цялата кампания много ясно съм заявявал, че за нас те са политическият опонент на ниво София. Така кандидадът на ПП/ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев отговори на въпроса на водещия от Нова телевизия Виктор Николаев дали би се обадил на лидера на ГЕРБ да моли за помощ на балотажа в неделя срещу съперника си от БСП Ваня Григорова. Контекстът на въпроса бе, че молбата може да се обясни с това България да запази евроатлантическата си ориентация срещу участника в балотажа, подкрепен от изявени проруски и пропутиновски български партии и активисти.

Терзиев не коментира съвсем реалната перспектива в следващия общински съвет в София ГЕРБ, БСП, "Възраждане", ИТН, "Синя София" и ВМРО да направят сглобка срещу ПП/ДБ/СС. "Ще бъде жалко, ако избирателите на ГЕРБ в София гласуват за Ваня Григорова заради напрежението в управляващата сглобка на национално ниво, защото така ще накажат себе си. Мисля, че хората гласуват за добро управление на града, за да може това управление да качи качеството на живот. Нядавам се, че софиянци ще проявят разум при взимането на едно толкова важно решение за следващите 4 г.", коментира Терзиев.            

"Направихме добра кампания и постигнахме добър резултат въпреки целия низ от събития- активно мероприятие в петък, вижте какво става с протоколите в някои секции - във Френската гимназия, в "Младост" и на други места. Екипът преглежда и виждаме, че другаде гласовете за мен също са намалени, вместо в дадена секция да са 200 гласа, са станали 100. Някой човек си е направил труда, отишъл е до урната, а след това гласът му е изчезнал. Въпреки това смятам, че заслужихме доверието на хората", каза още той.    

 Кандидатът на ПП/ДБ/СС коментира и обвиненията на Ваня Григорова през последните дни, че бяга от дебат с нея. "Участвал съм в шест дебата, три от които са били с Ваня Григорова. Говорили сме на всякакви градски теми. Желанието ни беше по БНТ и Би Ти Ви да покажем и екипите, тъй като управлението не се състои само от кмет, зад който не знаеш кой седи (екипът на Терзиев предложи в сблъсъка да участват още по един вече избран общински съветник и районен кмет). Въпреки това вчера имахме възможност да говорим и още само двамата, например в "Дарик радио" тя можеше да дойде и да говорим един на един и без екипи", припомни Терзиев.

По повод изказванията на Григорова, че не знае чий е Крим, отказът й да отговори дали Путин е агресор и призивът да й се задават само въпроси за София Терзив коментира, че кметът на София е един от най-високопоставените хора в държавата и че е нормално хората да се интересуват каква е неговата геополитическа ориентация. "Кметът на София стои на висока трибуна и има отношение какво се случва в държавата. С отказа си да отговаря на тези въпроси г-жа Григорова много ясно показа нейната геополитическа ориентация. Аз също ясно съм заявявал моите разбирания за Украйна, кой е на страната на правото, ние къде трябва да бъдем", поясни Терзиев.  

Още по темата