Quantcast
Валери Симеонов: Борисов остава до края на мандата | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Валери Симеонов: Борисов остава до края на мандата

Каракачанов и Сачева потвърдиха новината, но до момента няма изявление или потвърждение от Борисов
Обновена
10 411
 Илияна Кирилова

"Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет". Това съобщи лидерът на НФСБ и съуправляващ Валери Симеонов, който участва на коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе Симеонов, цитиран от Нова телевизия.

Той добави, че няма вариант за оставка през септември, както по-рано коментира вицепремиерът Томислав Дончев.

Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се поддаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

"Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още Симеонов.

"Изборите ще са тогава, когато е по конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", посъветва лидерът на НФСБ.

Пред bTV същата картина е обрисувал и потвърдил и другият коалиционен партньор – военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

 "Обсъдихме различни варианти и в крайна сметка надделя мнението, което е и наше и на колегите от ГЕРБ и ВМРО, че трябва да остане правителството в този състав и с този премиер до края на мандата", коментира пред "Сега" Борис Ячев от НФСБ, който също е участвал в заседанието на коалицията. По думите му най-важното е да бъдат реализирани мерките, които са набелязани от управляващите за справяне с кризата. "Септември трябва да се приемат от НС няколко закона, които са свързани с реализацията на мерките и обединените патриоти имаме няколко приоритета, които трябва да бъдат довършени до края на мандата", посочи Ячев. Като пример даде 300 лв. да размерът на пенсията от 1 януари и демографската реформа, "която сме започнали пред пакет от социални услуги". Патриотите държат и на реализирането на т. нар. доброволни отряди.

На въпрос така ли ще завършат мандата - с протести и блокирана столица, Ячев отговори, че всеки има право на протести. Но повечето от исканията били политически, а не за "повишаване на доходи, нито за по-висока пенсия". "Ако се поддадем на политически искания, утре като изберем ново правителство ще има други искания за оставка. Няма как политическите искания да се отстояват през площада", заяви той.

Засега официално съобщение от Министерския съвет и изявление на министър- председателя няма. От пресцентъра на ГЕРБ коментирали, че на заседанието Борисов е предложил различните варианти за бъдещето на кабинета, а когато бъде окончателно избран някой от тях, обществото ще бъде информирано, твърди още bTV. 

По-късно се появи социалният министър Деница Сачева, която в интервю за БГНЕС обяви, че в правителството и с коалиционните партньори не е обсъждан друг вариант, освен Кабинетът да изкара мандата си докрай, и негов премиер да остане Бойко Борисов. "Мисля, че днес, както и вчера по време на срещата с членовете на партията и симпатизанти, че най-отговорната позиция в случая е тази: Да се завърши мандата", твърди тя. Сачева добавя и, че трябвало "да се вземат под внимание всички тези мерки, които бяха обсъдени вчера, защото иначе не бихме могли да влезем в един много труден сезон, в който и политиците, и гражданите, ще имат нужда от това да имат повече сигурност". "Когато говорим за политиците, говорим и за изборите, защото те трябва да бъдат организирани законосъобразно, и в този смисъл промени в Изборния кодекс са необходими, за да е ясно недвусмислено кой купува машините за изборите и какви трябва да бъдат тези машини така, че да не може да има след това каквито и да било съмнения за начина, по който са проведени изборите. Само така няма да се влиза в една непрекъсната спирала", заявава Сачева.

По думите й няма нови варианти, които са били или могат да бъдат обсъждани. "Правителството трябва да довърши мандата си с премиер Бойко Борисов, и да изпълни основните задачи, които има до края на годината с актуализацията и приемането на новите бюджети", подчерта Сачева. Тя беше категорична, че преди да се изпълнят задачите по организирането на изборния процес и актуализацията на Бюджета, отиването на избори би било крайно безотговорно. 

82

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Факултета" спря влак и поиска оставка на Фандъкова

18.02.2021

10044 44
Марешки: Аз съм като Навални за България

14.02.2021

4211 64
ГЕРБ се отказа от повторния мандат на шефката на КЗК Юлия Ненкова

11.02.2021

Обновена

МИЛА КИСЬОВА

2261 2

Коментари

Страници

Blue Magic

Далавери собствената си ку.рва вицепремиер не може да управлява, та държавата...

Като най-прост от коалицията го използват като глашатай на най-непопулярните решения за да се тества реакцията на обществото. И съответно да се види по кой път да се поема...

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Не най-прост (там конкуренцията е жестока), ами най-заменим. Така са туряли каската на прът и са я размахвали над окопа.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Релсата е най-опърничав и като нищо накрая ще го сполети съдбата на домна Елена.Заедно с мъжът му от снимката-българския Чаушеску.

Neymar

С такива приятели на Баце врагове не му трябват.... Тоя ще го потопи.

Хулиган

Валери Симеонов: Борисов остава до края на мандата

Като знаеш какво те чака след края на мандата, няма как да не си пръв патрЕот...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/nagletsi-treto-deistvie/

Васик

Симеонов бързо забрави как плашеше Златев. Защо така?

Светозар

"Интереса клати феса", както казват англичаните.

Billy-Joe Winchester

Явно гербаджии са се разцепили. Едните искат Боката да се маха, другите - да остава. Трагедията е пълна.

L_SD

На тоя да му излезат Майките....

Те ще му таковат... 

Абе разкажат играта имам предвид. Да не си помислите това което съм сигурен, че си мислите 

Testament
снимка на Testament

и трите ли?

Satchi

Да, сериозна работа имат. Трябва да довършат пристанищете на Доган.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Този отблъскващ екземпляр е еманация на българската политическа каста.

Sir Mano

"Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет"

ЩЕ  ВИДИМ  ТАЯ  РАБОТА !
Stоrmbringer

Валерка, хайде СЕГА разчистете софийските кръстовища и на изборите ОП отвявате дългуча Станчо Учиндолски и сте втора политическа сила! Видя се кой има топки в това управление!

L_SD

Хи-хи.

Надай се .... на пияна жена!!!

Минувача
снимка на Минувача

80%-ните на какво решение се надяваха? Тези 500-600 протестиращи, начело с Фигуранта и Отровната тройка, не представляват държавата, колкото да им са силни свирките и уредбата, ковчега, който сами си носят, бесилката, свещите, торбите за трупове...

Ще очакваме редовните избори, а каквото народа каже. Това, за което си мечтаят Божков&Радев си е за тяхна употреба.

 

Nina Kostova
снимка на Nina Kostova

Ти на протест ходил ли си, та ми говориш за бройки? Колкото и да се опитват управляващите да неглижират протестите, обявявайки хората там за какъв ли не боклук, това не променя факта, че хората са хиляди и че цялата система трябва да се промени! Не променя и факта, че министър-председателят за 10 години не научи една дума английски, не можа и да си промени банкянския диалект и все още ми се изказва, сякаш е в кръчмата в Банкя.

По времето на протестите срещу Орешарски, пак ли се застъпваше за редовни избори? Двойният аршин вече е безогледно очевиден. 

Zmeja

Валери Симеонов: Борисов остава до края на мандата.

Бойко Борисов: Симеонов остава до края на мандата.

Красимир Каракачанов: Ние тримата оставаме до края на мандата.

Змеят: "Поживем – увидим, доживем – узнаем, выживем – учтем".

L_SD

Браво на коментара !!!

Амира

Zmeja 👍 👍

Under_My_Thumb

👍

zumer

Мафия.

Един креслив политик докопал се до копанката с подаяния.

Оставка.

L_SD

Далавери,

Не се ошумолявай ами грабвай релсата и към кея ходом-марш !

Ако не намериш подходящо място, отиди на кея в  Росенец. Там охраната теб ще те  пусне. Ти си свой човек.

Или пък може да използваш някой от корабите на БМФ на твоя приятел Домуз Ага. Ти нали удобно забрави за дълга му от колко бяха, 60 или 70 милиона към държавата.

А въпроса докога да бъде премиер Боко остави да го решава суверенът. Той ще реши дали чрез избори или на улицата!!!

Вземи си  секретарката-полиглотка ли, полиглътка ли и ...

 

ОСТАВКА

Светозар

Защо си мисля, че ако Цветан Цветанов беше организирал т.н. „Националната конференция“ на ГЕРБ, нямаше в никакъв случай да допусне така явно да лъсне мутринската им същност.

Ако някой е искал да окепази ГЕРБ с тази „Националната конференция“, той е постигнал целта си с 200.

първолета

Ай стига сте му викали на това, вчерашното конференция! 😷

zumer

Попита ли симпатизант на управляващата партия да ли може да псува 5мин. без да се повтори?

- Мога отговорил гордо симпатизанта.

- А 10мин. можете ли?

- Що за въпрос, разбира се че мога.

- А един час?

- А някой неща ги умее само нашият партиен лидер.

С нескрита радост отговорил симпатизанта.

Gautama
снимка на Gautama

Аз лично смятам, че оставането на Борисов до края на мандата работи за опозицията. Необходими са по-смислени действия на опозицията - вместо тъпото затваряне на кръстовища ( което им носи повече вреда отколкото полза) да продължат с акции в стил "Росенец" и изкарване наяве на всякакви далавери. И да помислят как да закарат до урните огромната маса аполитични българи, които по принцип не  гласуват. 

Ако приемем загубата на ГЕРБ за сигурна, всъщност важния въпрос е КОЙ ще управлява след Бойко и ГЕРБ, а не КОГА последните ще изчезнат от властта (в крайна сметка редовните избори са скоро). На този въпрос "мъдрия" български народ отново няма даде смислен отговор на следващите избори ( поне това показват социолозите).

 

Тутракански

""".............., всъщност важния въпрос е КОЙ ще управлява след Бойко и ГЕРБ, а не КОГА последните ще изчезнат от властта (в крайна сметка редовните избори са скоро). На този въпрос "мъдрия" български народ отново няма даде смислен отговор на следващите избори ( поне това показват социолозите).""

👍

Ace Ferrengo Ce...

Играта вече не е политическа, за да калкулираш ползи за опозиция. Всяка секунда от оставането им ще е репресия за всеки и всичко, което би им попречело на следващ мандат.

Testament
снимка на Testament

въпроса е кой ще назначи козяк да краде.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш